reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

A ja mam nadzieję że cię zaskoczy kiedy najmniej się spodziewasz :)
Podejrzewam, że właśnie tak będzie :* a ja ciągle mam nadzieję, że Wam się uda wcześniej, niż zakładasz i uda Ci się namówić męża na powrót do Polszy :)

Hej, dziękuję że pytasz. Wczoraj i dzisiaj całkiem spoko się czuję. Senność jakby ustąpiła. Jutro mam wizytę, mam nadzieję, że serduszko się pojawi i założą mi kartę ciąży. Jeżeli tak będzie, to powiem w pracy na przełomie marca i kwietnia. Miałam czekać do końca 1wzego trymestru, ale przeanalizowałam różne scenariusze i stwierdziłam, że jednak najlepiej będzie teraz. Chcę być fair.

A badasz zawsze w tej samej pozycji i o tej samej porze? Badasz delikatnie?

Który dc u Ciebie teraz?
Kochana, a co z Twoim awansem? Dobrze kojarzę, że Ci proponowali??

qdkkj44j6bi2vbec.png

reklama
Podejrzewam, że właśnie tak będzie :* a ja ciągle mam nadzieję, że Wam się uda wcześniej, niż zakładasz i uda Ci się namówić męża na powrót do Polszy :)

qdkkj44j6bi2vbec.png

Tak, dobrze pamiętasz :) Ale masz pamięć ;) Ma on wejść w życie od 01.04.2017. więc lada dzień. Nie dostałam dokumentów jeszcze, ale jak rozumiem to nadal aktualne.

Zastanawiałam się, czy mogą mi cofnąć awans ze względu na ciążę, ale to raczej nie możliwe. Co myślicie?

ale fajnie! dasz tu znać jak poszło? trzymam kciuki za serduszko :) pamiętam, że pisałaś, że lubisz swoją pracę, ale jest też wymagająca i dostajesz nowe zadania, może troszkę Cię odciążą gdy się dowiedzą i będzie mogła pracować tak długo jak planowałaś? też lubię swoją pracę, tylko tam tyle stresu, że nie wiem czy bym dała radę w ciąży, mam kilka dni wolnego i już tęsknię za tym kieratem :oo2: nie wiedziałam, że to możliwe :szok:

Jasne dam znać :)

No jest dokładnie jak piszesz, póki co nie potrzebuję taryfy ulgowej, ale pod koniec może się przydać... Zobaczymy jak to będzie :)

Tak, dobrze pamiętasz :) Ale masz pamięć ;) Ma on wejść w życie od 01.04.2017. więc lada dzień. Nie dostałam dokumentów jeszcze, ale jak rozumiem to nadal aktualne.

Zastanawiałam się, czy mogą mi cofnąć awans ze względu na ciążę, ale to raczej nie możliwe. Co myślicie?
Moja znajoma ma tak, że awans w czerwcu ma mieć a w lipcu rodzi, powiedzieli jej, że dostanie go tylko wtedy, jeśli będzie pracowała aż do czasu jego otrzymania, później może iść na l4, bo osoba na l4 nie otrzymuje awansów, więc się biedna męczy nadal w pracy :) ale mówi, że wie, że warto

qdkkj44j6bi2vbec.png
Kochana dziękuję nie chce szybko tylko żeby ze szczęśliwym zakończeniem :)
Męża raczej tak szybko nie przekonam. Nie chce się o to kłócić. Chciałabym mieć już święty spokój. Trochę problemów mi się porozwiazywalo (finansowe i sprawa wypadku samochodowego się wyjaśniła) zaczęłam odkładac pieniądze na maleństwo a maleństwo mnie opuściło. Chciałam żeby było dobrze. Teraz potrzebuje świętego spokoju żeby się nie stresować tak wszystkim.

U mnie bole owulacyjne także ten podziałane[emoji12] [emoji4]
U mnie bole owulacyjne wczoraj i dzisiaj :) ale temp dzisiaj jeszcze nie skoczyla, wiec chyba dzisiaj ta owu..
swoją droga nie wiem czy moge sie starac biorac ten antybiotyk, ale trudno... koncze go brac jakos 9-10dpo. Ale po nim mam zaczac przeciwgrzybiczy lek.. No nic to, raczej cud sie nie stanie nagle ze zajde. wazne zeby sie wyleczyc przed ivf.

Hej dziewczyny :) Czy słyszałaś cie coś o tym że nie wolno pić zielonej herbaty w ciąży?
Obniża wchłanianie kwasu foliowego

Raczej nie cofną, jak juz wejdzie w zycie, aczkolwiek powiedzialabym o ciazy dopiero w polowie kwietnia, zeby nie bylo ze w pierwszy dzien na nowym stanowisku im oznajmisz :)
A jaką rolę teraz obejmiesz? Byłaś PMem, tak? a teraz?

reklama
Raczej nie cofną, jak juz wejdzie w zycie, aczkolwiek powiedzialabym o ciazy dopiero w polowie kwietnia, zeby nie bylo ze w pierwszy dzien na nowym stanowisku im oznajmisz :)
A jaką rolę teraz obejmiesz? Byłaś PMem, tak? a teraz?

To jest po prostu awans tzw w pionie, czyli będe dalej PM, ale bardziej senior. Do Lead'a albo Manager'a jeszcze długa droga, ale może kiedyś się uda :)

No to może powiem w klejnym tygodniu? Oczywiście jeżeli jutrzejsza wizyta pójdzie ok. Nie chcę czekać do połowy kwietania, bo wcześniej będe miała już narzucone cele roczne. Wolałabym żeby uwzględniały mój stan i to, że pewnie będę pracować tylko do września/października. No i nie wspomnę, że muszą znaleźć kogoś na moje miejsce w zastępstwie...

No nic, pomyślę jeszcze.

Do góry