reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

To dałaś mi nadzieję, że drugi cykl z dongiem się skróci :)

A Ty uważasz, że ile jeszcze pociagniesz w pracy?

qdkkj44j6bi2vbec.png
Nie wiem, poki co super się czuję, tylko to dzwiganie... no i czasem w głowie mi się kręci... chciałabym do końca lipca, w sierpniu urlop i po nim chciałabym już nie przychodzić :)

reklama
Ja opiekuje się roczną dziewczynką, gin kazał jej nie nosić za dużo, ale wiadomo, czasami się nie da w tym wieku... z dzidziusiem póki co wszystko ok, a to 12tc, więc pracuje nadal :) gin już coś o l4 wspominał, ale jeszcze chcę poczekać! :)
Och dziękuję za informację, boję się strasznie tego dźwignia. Do tego przeziębienie mnie męczy. Pije mleko z czosnkiem i miodem, sok z czarnego bzu, wodę z cytryną. Dzisiaj zrobiłam sobie wolne. Byłam tylko na pobraniu krwi, żeby zbadać betę i progesteron. Wyniki będę miała po godz 15.

Po pozytywnym niedzielnym teście poszłam dziś na betę, niestety w laboratorium robią tylko HCG całościowe, ale tak czy siak zrobiłam. Nie wiem dlaczego ale mam złe przeczucia...zupełnie nieciążowo się czuję. Poprzednio już w terminie @ bolały mnie piersi..teraz kompletnie nic. Dam znać jak będę miała wynik...
Ja też nie mam żadnych dolegliwości, bólu piersi, nic.

StorAnia kciuki za drożność, niech to będzie przełom z pozytywnym rezultatem w krótkim czasie

Windy91 witaj i pisz częściej- korzystając z ustawy wytnij te krzaki, co by Cię nie kusiły

podwójnym gratuluję i niestety zazdroszczę

Dla odwrócenia uwagi zajęłam się planowaniem wakacji- przynajmniej temat przyjemny.
Kompletuje listę badań, które chcę żeby mi z ubezpieczenia przepisał gin. I jak tego nie zrobi, to będzie latał na wysokości sufitu. Ostatnio mi służba zdrowia strasznie podpadła- nasz system jest chory i skorumpowany do granic możliwości :/
potem idę do mojego gina już całkiem prywatnie, niech radzi. Mam poczucie, że gdybym poszła do niego teraz od razu po teście, to może byłoby inaczej. Niby wiem, że raczej nie, ale myśli "mogłaś coś zrobić" same się dobijają. Jeszcze zahaczę o endokrynologa, hematologa i genetyka i niech się dzieje, co ma być. Wtedy nic nie będę mogła sobie zarzucić.
Muszę jeszcze odebrać wynik homocysteiny.

Ja też mam poczucie straty czasu i tego że w miejscu stoję. Skończyłam biologię z myślą o pracy na uczelni lub w labie. Doktorat skończyłam tuż przed porodem i od 2.5 roku nie mogę go napisać. Od 3lat robię prawo jazdy. Od września pracuję w szkole, czego nienawidzę, więc muszę poszukać czegoś innego, pewnie nie w zawodzie. Ciąża dałaby mi 2lata, a tu nie wyszło. Do tego dokłada się to, że żadnej nie mogę normalnie utrzymać- jakiś feler ze mnie :p czas się brać za siebie i swoje życie

Windy ja też skończyłam biologię bo to moja pasja a marzeniem od zawsze była praca w labie. A skończyło się tak, że pracuję w hotelarstwie :p też jakoś nie mogę się zabrać za siebie żeby coś zmienić bo i perspektywy są marne - niestety. Trochę żałuję że nie zostałam na uczelni ale wybrałam rodzinę :)

Kochanie ten post był z marca zeszłego roku. Przez ten czas straciłam znowu maleństwo, ale drugie się utrzymało.
Matko boska @NeSSi myślałam ze mi serce stanie.... ufff :sorry:
Witam wszystkie bardzo bardzo serdecznie :-)
U mnie 12dc/28 ale czy bedzie owu czy nie bedzie nie mam pojęcia nie znam sie na tym i liczę jak zawsze na wielkie szczęście ze kiedys trafię w sedno oby hehe:biggrin2::biggrin2::biggrin2:
@nata$za88 witam w gronie staraczek :-)
@DigitalGirl ,@Ankuś &&&& za pozytywna bete

Ostatnia edycja:
@basia89, updejt wynikow nasienia pogorączkowych, specjalnie dla ciebie :)
Pamietaj, ze mysmy startowali ze slabych wynikow ruchu i zywotnosci, i od pierwszych wynikow łyka suplementy, zeby te parametry poprawic. Wyniki kazde w innym lab niestety.

kwiecien 2016 - 4 tyg po goraczce - 8 tyg po - 10 tyg po (czyli 70 dni):

Liczba (norma >39): 82mln - 9mln - 22mln - 66mln
Ruch a+b (norma >32): 6% - 25% - 18% - 26%
Żywotność (norma >58): 25% - 26% - 82% - 66%
Morfologia (norma >4%): 5% - 8% - x - 2%
HBA (norma >80%): x - x - 71% - x
Fragmentacja DNA (n 0-15%): x - x - 8% - x

reklama
Kochana, wszystko co wg Ciebie jest warte uwagi! A Ty skonczylas kurs? Jeśli tak, to jaki?

Podeślij mi te książki na priv, jeśli możesz [emoji8]

Haha, no to trzymam kciuki, by tak było :D chyba, że przetrzymasz do stycznia jak Lux [emoji3] biedny Twój mały...daj znać po wizycie co powiedzieli!

Mówisz o Basniach? A ogladalas Niezwykle zwierzęta? Ja się skusiłam, bo myślałam, że będzie ciekawy film, a dla mnie była taka nuda, że szok...już wolę po raz 30 obejrzeć całą serię Harrego [emoji12]

Taka prawda, zdrowie jest najważniejsze, a w tym pędzie o tym zapominamy :( nie wyobrażam sobie takiej sytuacji...to chore, to wygląda jakby uznali, że skoro tak szybko były przerzuty, to znaczy że nie ma sensu podejmować leczenia, bo i tak umrze...

Mój wczoraj wstał o 6, wziął zeszyt i zaczął pisać zdania, przyszedł do mnie do sypialni i upewniał się jak się głoskuje "samochód"... Fajnie, cieszę się, ale ta godzina....[emoji12]

Czyli po owu...Kochana mierz dalej, będziesz miała jasność :)

Kochana, ja też mam takie wrażenie, że nie mam teraz na nic czasu. Za to wydaje mi się, że w ciąży tego czasu będzie dużo i łatwiej będzie mi się skupić na sobie. W poprzedniej ciąży studiowałam i wszystko ładnie mi szło, myślę że teraz też by się udało i to jest ten czas kiedy mogłabym zrobić coś dla siebie, czegoś się nauczyć i mieć szansę na inną pracę :)

[emoji110]

Kochana, trzymam kciuki! Jak studiowałam psychologię, to mnóstwo osób było starszych ode mnie, było dużo osób w wieku 30-40 :)

A jakie są szanse?

qdkkj44j6bi2vbec.png

Ooo widzę ze ktoś tu tez po psychologii [emoji51][emoji7] u mnie tez było sporo starszych osób oraz takich które już miały mgr czegoś i robiły teraz psychologię ;-)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry