reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Jest lepiej ale rewelacji nie ma. Jutro idę do lekarza. Zobaczymy czy coś wymyśli.

1usavcqgt1dml95x.png
Może spróbuj z clo jak nie masz owulacji,z tad te policystycznie pecherzyki,może warto,ja też biorę clo jest ok i jest owulacja

reklama
Hej dziewczyny, czytam Was od grudnia, tyle w tym czasie się u Was działo, że zdążyłam się zżyć ;) Ten wątek dużo mi daje, cieszyłam się z Wami i płakałam, zrozumiałam wiele rzeczy, jak nie zrobić komuś przykrości głupimi pytaniami o dziecko, starania, czasami człowiek nie zdaje sobie sprawy z czym się inni borykają :no: W grudniu podjęliśmy decyzję o dziecku, ale jak to zawsze, jednocześnie okazało się, że ze względu na pracę muszę przejść zabieg okulistyczny, jestem już "po" i czekam na zielone światło dla staranek, teoretycznie powinnam poczekać na czerwcowy cykl, ale jeśli mąż wytrzyma do maja to będzie sukces, bo on to JUŻ chciałby. Na szczęście ewentualnej wcześniejszej ciąży nic nie grozi, tylko mnie trudniej będzie badać okulistycznie.
Na jesieni kończę 29 lat, i mam nadzieję do tego czasu zaciążyć, ale czy się uda, to zobaczymy. Mam nieregularne cykle, tj. 2 cykle po 28 dni, a potem cykl 50 dniowy :crazy: W tamtym roku z moją gin przerobiłam badania lab. pod kątem PCOS, Hashimoto, i Cushinga i nic, tylko androstendion lekko podwyższony. Na regulację cyklu kupiłam sobie Inofem, bo jak zauważyłam, nawet nieregularna suplementacja kwasem foliowym wpływa na moje cykle. Dong stoi i czeka na nowy cykl ale kiedy @ przyjdzie to nie mam pojęcia.
Piszę już teraz, bo znikacie z tego forum bez przerwy, co myślę sobie ale ta babeczka fajna, to bach i już w ciąży ale na szczęście zafasolkowane często tu wpadają i piszą, co jest super :laugh2:
Witaj :) mam ten sam problem z cyklami, więc rozumiem Cię bardzo dobrze. A czas zleci szybciutko i będziecie mogli rozpocząć starania :) powodzenia :)

qdkkj44j6bi2vbec.png

Kochana dziękuję :) no właśnie gin chce mi podać clo, ale dopiero we wrześniu. Na razie mam próbować sama, a jeśli w ciągu pół roku to nic nie da, to wtedy clo. Organizm po anty musi dojść do siebie, także póki co próbuje tylko z dongiem [emoji4]

Bądźmy dobrej myśli! Uda się :)

A szefowa jak? Szuka już kogoś na zastępstwo??

qdkkj44j6bi2vbec.png
Szefowa stwierdziła, że sobie beze mnie nie poradzą, nie chcą innej opiekunki ( już kilka lat temu opiekowalam się ich synem który teraz ma 8 lat :) ) i ma nadzieję, że do września dam radę bo od wtedy żłobek załatwia- mój lekarz mnie chyba wyśmieje... ;)

Szefowa stwierdziła, że sobie beze mnie nie poradzą, nie chcą innej opiekunki ( już kilka lat temu opiekowalam się ich synem który teraz ma 8 lat :) ) i ma nadzieję, że do września dam radę bo od wtedy żłobek załatwia- mój lekarz mnie chyba wyśmieje... ;)
No i ja mu się nie dziwię [emoji14] to za długo...

Dziękuję, a robiłaś sobie jakieś dodatkowe badania na te cykle? Bo już nie mam pomysłu co robić...
Sprawdzałam prolaktyne, jest w normie. Jak byłam u gina, też wszystko dobrze. Teraz próbuje drugi cykl z dongiem i zobaczymy, może się uda skrócić ten cykl. @Spark mówiła, że u niej dong uregulowal cykl, dobrze pamiętam??

qdkkj44j6bi2vbec.png

Hej, mało mam czasu żeby pisać ale jest temat TSH to jako stara wyjadaczka powiem jak jest u mnie :-) mam niedoczynność i z nią Hashimoto, wiele wiele lat, w ostatnią ciąże zaszłam mając tsh 0,7 ft3 ft4 po środku normy (rozkład mógł być lepszy), antyTPO 1900.
Mając niedoczynność i tsh 3, 4 czy nawet 2,5 to za dużo - inaczej jest ze zdrowymi osobami bez zapalenia tarczycy - bez zapalenia tarczycy taki wynik jest spoko, bez usg nie wiadomo czy jest zapalenie - tylko to określi czy przy wyniku "w normie" (u osoby bez diagnozy) z tarczycą się coś dzieje i czy jest co diagnozować.
W wakacje miałam tsh 2,6 więc bez szans na ciążę, wogóle na miesiączkę i tak dalej - zbiłam wynik ale za mocno do 0,01 w styczniu, po zmniejszeniu dawki rośnie i mam 0,48 więc bez wywołania mam też okres i szanse spore na ciążę :-) ft3 ft4 jest dobrze rozłożone, antyTPO ponad 3000 ale to już bez znaczenia tylko kontrolnie sprawdzam. Ja biorę Euthyrox 125 obecnie, przy zbijaniu na przenian 125 i 150 lub samo 150.
Ale podkreślam to jest mój przypadek - ja się na codzień czuję najlepiej przy tsh między 0,4 do 1,2 - przy wyższym czuje się jak na kacu ;-)
Miłego dnia może komuś mój post coś podpowie ;-)

No i ja mu się nie dziwię [emoji14] to za długo...

Sprawdzałam prolaktyne, jest w normie. Jak byłam u gina, też wszystko dobrze. Teraz próbuje drugi cykl z dongiem i zobaczymy, może się uda skrócić ten cykl. @Spark mówiła, że u niej dong uregulowal cykl, dobrze pamiętam??

qdkkj44j6bi2vbec.png
Pierwszy cykl z dongiem jeszcze rozjechany lekko, drugi już 33dc tak jak to zwykle miewalam przed rewolucjami pcos`owskimi :p no i trzeci cykl taki dziwny z dongiem już 2 kreski :)

No do września to praktycznnie miesiąc przed porodem, nie widzę tego :p

reklama
Pierwszy cykl z dongiem jeszcze rozjechany lekko, drugi już 33dc tak jak to zwykle miewalam przed rewolucjami pcos`owskimi [emoji14] no i trzeci cykl taki dziwny z dongiem już 2 kreski :)

No do września to praktycznnie miesiąc przed porodem, nie widzę tego :p
To dałaś mi nadzieję, że drugi cykl z dongiem się skróci :)

A Ty uważasz, że ile jeszcze pociagniesz w pracy?

qdkkj44j6bi2vbec.png

Do góry