Bardzo długie masz cykle,co na to ginMoja apka potrafi podnieść na duchu...JEDYNE 43 dni do następnej @, juhu...
reklama
Magda36
Fanka BB :)
Napisałam do Ciebie priv. Jeśli możesz odezwij się. A co do stania w miejscu... jeśli tylko ma się chęci i siły to jestem jak najbardziej za. Ja tez bym chciała coś zmienić ale nie mam sił. Walka o dziecko całkowicie pochłania moja uwagę.Współczuje strat, ale myślę, że takie fale "nic się nie układa" miną. Potem musi być ten lepszy okres. U mnie tez nadszedł taki moment w życiu, że nagle jest mi za ciasno w moim życiu. Mam poczucie, że się uwsteczniam. Że zubożałam inteligentnie. I to niezależnie od ciąży. A może właśnie ciąża daje mi power by cokolwiek zmienić ?
Zmieniam swój kierunek, od zawsze chciałam na psychologię i terapię wiec teraz jest moment na to. O nic, że wszyscy wokoło motywują "stara jesteś na co Ci to? " No kurczę potrzebne i tyle. Chcę coś dla siebie, coś co mnie wypełni da satysfakcję i cel w życiu.
Trzymam kciuki za badania [emoji1307][emoji1307]
Pewnie będzie tak, że sam krok w zmianę zapoczątkuje inne zmiany, teraz siedem lat grubych czeka! [emoji1320][emoji1320][emoji1320]
Madziu tak jak każda z nas walczymy o dzieciątko,nie poddam się,będzie dobrze zobaczyszNapisałam do Ciebie priv. Jeśli możesz odezwij się. A co do stania w miejscu... jeśli tylko ma się chęci i siły to jestem jak najbardziej za. Ja tez bym chciała coś zmienić ale nie mam sił. Walka o dziecko całkowicie pochłania moja uwagę.
marc
Kochana, wszystko co wg Ciebie jest warte uwagi! A Ty skonczylas kurs? Jeśli tak, to jaki?
Podeślij mi te książki na priv, jeśli możesz [emoji8]
Haha, no to trzymam kciuki, by tak było chyba, że przetrzymasz do stycznia jak Lux [emoji3] biedny Twój mały...daj znać po wizycie co powiedzieli!
Mówisz o Basniach? A ogladalas Niezwykle zwierzęta? Ja się skusiłam, bo myślałam, że będzie ciekawy film, a dla mnie była taka nuda, że szok...już wolę po raz 30 obejrzeć całą serię Harrego [emoji12]
Taka prawda, zdrowie jest najważniejsze, a w tym pędzie o tym zapominamy nie wyobrażam sobie takiej sytuacji...to chore, to wygląda jakby uznali, że skoro tak szybko były przerzuty, to znaczy że nie ma sensu podejmować leczenia, bo i tak umrze...
Mój wczoraj wstał o 6, wziął zeszyt i zaczął pisać zdania, przyszedł do mnie do sypialni i upewniał się jak się głoskuje "samochód"... Fajnie, cieszę się, ale ta godzina....[emoji12]
Czyli po owu...Kochana mierz dalej, będziesz miała jasność
Kochana, ja też mam takie wrażenie, że nie mam teraz na nic czasu. Za to wydaje mi się, że w ciąży tego czasu będzie dużo i łatwiej będzie mi się skupić na sobie. W poprzedniej ciąży studiowałam i wszystko ładnie mi szło, myślę że teraz też by się udało i to jest ten czas kiedy mogłabym zrobić coś dla siebie, czegoś się nauczyć i mieć szansę na inną pracę
[emoji110]
Kochana, trzymam kciuki! Jak studiowałam psychologię, to mnóstwo osób było starszych ode mnie, było dużo osób w wieku 30-40
A jakie są szanse?
:-) dalej to sie boje mierzyć
A
auslanderka
Gość
@Gosiek90, @mfifi [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110] będzie dobrze
@marc przemyśl tą temp jeszcze może tak jak @Lanvin radzi
@caltha, @leeleeth, @Lanvin ja zaczęłam działać w kierunku zmiany zawodu bo mój nie sprawia mi już przyjemności. Co prawda wątpię, że uda mi się kiedyś złamany grosz zarobić na tym ale traktuję to jako hobby i odskocznia od nudnej pracy[emoji2]. Jutro mam 1 zajęcia po pracy. Zapisałam się na fitoterapię....
A dzisiaj mega pozytywny test owulacyjny.. jak na złość po weekendzie, a jutro wracam do domu o 22[emoji34] no nic nie wyśpimy się w tym tygodniu[emoji6]
@Millo byłaś na becie?
@caltha, @leeleeth, @Lanvin ja zaczęłam działać w kierunku zmiany zawodu bo mój nie sprawia mi już przyjemności. Co prawda wątpię, że uda mi się kiedyś złamany grosz zarobić na tym ale traktuję to jako hobby i odskocznia od nudnej pracy[emoji2]. Jutro mam 1 zajęcia po pracy. Zapisałam się na fitoterapię....
A dzisiaj mega pozytywny test owulacyjny.. jak na złość po weekendzie, a jutro wracam do domu o 22[emoji34] no nic nie wyśpimy się w tym tygodniu[emoji6]
@Millo byłaś na becie?
Lanvin
Rozumiem... Może rzeczywiście nie warto pchać się w budowę, można przecież kupić mieszkanie, jeśli macie taką możliwość. Dlaczego się śmieje z tego pomysłu? Przecież to świetny pomysł. To nie musi być Warszawa, może być inne miasto, może być Gdańsk, Poznań, Wrocław, cokolwiek! Przecież zawsze możecie szukać pracy mieszkając tu i przeprowadzić się jak coś znajdziecie...A jeśli mąż ma 35 lat, to faktycznie później może być różnie. Nigdy tego nie wiadomo... Próbuj, znajdź jakiś artykuł, który go przekona. Czasem czas może nie być naszym sprzymierzeńcem, więc warto próbowaćStrasznie dluugo szczególnie że po 5 latach mąż będzie po 40 więc jak on znajdzie pracę. Ja już nie chce się budować chce wrócić. Mamy trochę odłożone. Zaproponowałam Warszawę bo najwięcej możliwości myślę że w miarę szybko bym znalazła pracę z moim doświadczeniem i on rowniez. I jest pośrodku naszych rodzin więc by było uczciwie. Ale on się tylko śmieje z tego pomysłu...
On by pewnie wrócił gdybym mu powiedziała że chce z jego mama mieszkać z siostrą naprzeciwko ale tam to ja bym się chyba z mostu rzuciła....
Taka uroda jestem po anty, więc może to być to. Mówi, że na moje cykle może mi dać leki wywołujące owu (za pół roku od teraz) lub tabletki anty, ale to nie wchodzi w grę, bo z anty w ciążę nie zajdę...Bardzo długie masz cykle,co na to gin
Szczerze? Sama już nie wiem...na ostatnim usg mam w opisie wpisane "jajniki o nieco policystycznej strukturze", czyli mam wiele pęcherzyków. Cykle są długie, zawsze tak miałam, a poza tym nic specjalnego się nie dzieje. Żadnych cech androgenicznych, ani innych objawów, które by pcos sugerowały, także widzisz...Lanvin tragedia te twoje cykle, ty masz pco ??
Inviato dal mio EVA-L09 utilizzando Tapatalk
Lanvin
Dlaczego? Mierz kochana, będziesz miała jasność i nie wpadniesz na pomysł, by robić testy za wcześnie, będziesz widziała co Ci tempka sugeruje no i będziesz miała porównanie za miesiąc, będziesz wiedziała ile trwa lutealna:-) dalej to sie boje mierzyć
Fitoterapia? Na czym to polega? Wiesz, każdy moment jest dobry na to, by się przekwalifikowac trzeba próbować, żeby nie żałować@Gosiek90, @mfifi [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110] będzie dobrze
@Millo byłaś na becie?
Ja właśnie szukałam kursów i znalazłam kurs z dietetyki na Akademii Dietetyki we Wrocławiu i chyba się zdecyduję na kurs podstawowy póki co, później na zaawansowany i na podyplomowke, jeśli uda nam się kasę odłożyć
Carmen24l
Rozumiem... Może rzeczywiście nie warto pchać się w budowę, można przecież kupić mieszkanie, jeśli macie taką możliwość. Dlaczego się śmieje z tego pomysłu? Przecież to świetny pomysł. To nie musi być Warszawa, może być inne miasto, może być Gdańsk, Poznań, Wrocław, cokolwiek! Przecież zawsze możecie szukać pracy mieszkając tu i przeprowadzić się jak coś znajdziecie...A jeśli mąż ma 35 lat, to faktycznie później może być różnie. Nigdy tego nie wiadomo... Próbuj, znajdź jakiś artykuł, który go przekona. Czasem czas może nie być naszym sprzymierzeńcem, więc warto próbować
Taka uroda jestem po anty, więc może to być to. Mówi, że na moje cykle może mi dać leki wywołujące owu (za pół roku od teraz) lub tabletki anty, ale to nie wchodzi w grę, bo z anty w ciążę nie zajdę...
Szczerze? Sama już nie wiem...na ostatnim usg mam w opisie wpisane "jajniki o nieco policystycznej strukturze", czyli mam wiele pęcherzyków. Cykle są długie, zawsze tak miałam, a poza tym nic specjalnego się nie dzieje. Żadnych cech androgenicznych, ani innych objawów, które by pcos sugerowały, także widzisz...
Na moim watku jest dziewczyna co ma identyczna historie, dlugie cykle i ona miesiaczki wywołuje.....sluchaj a probowalas z clo ??? I potem moze z progesteronem ??
Ja majac pco tylko tak zaskoczylam.....jesli ci wpisala ze jajniki o nieco policystycznej strukturze to moze faktycznie to. Zreszta pco widac gołym okiem, ja taki matol a sama zauwazylam na usg......popytaj moze o jakis specyfik na.zajscie w ciaze....w razie co mam recepte na clo takze jak cos to sluze pomoca
Edit ziola.tez mam jak cos i wiesiolek jakby ktoras chciala
Inviato dal mio EVA-L09 utilizzando Tapatalk
reklama
A
auslanderka
Gość
Ziołolecznictwo nie wiem czy dobrze przetłumaczyłam[emoji12]Dlaczego? Mierz kochana, będziesz miała jasność i nie wpadniesz na pomysł, by robić testy za wcześnie, będziesz widziała co Ci tempka sugeruje no i będziesz miała porównanie za miesiąc, będziesz wiedziała ile trwa lutealna
Fitoterapia? Na czym to polega? Wiesz, każdy moment jest dobry na to, by się przekwalifikowac trzeba próbować, żeby nie żałować
Ja właśnie szukałam kursów i znalazłam kurs z dietetyki na Akademii Dietetyki we Wrocławiu i chyba się zdecyduję na kurs podstawowy póki co, później na zaawansowany i na podyplomowke, jeśli uda nam się kasę odłożyć
Pewnie zawsze warto inwestować w siebie[emoji106]