reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

W środę rano... [emoji21][emoji26]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
[emoji110] [emoji110] [emoji110] czekamy na serduszko [emoji8]

@Lanvin ja skończyłam turystykę i też miałam dokładnie takie poczucie jak Ty. Doszłam do wniosku, że nie będę pracować w wyuczonym zawodzie, znalazłam prace w całkiem innej branży gdzie pracuję do dziś na etacie, a w międzyczasie zdobyłam uprawnienia dietetyka i całkowicie mnie to pochłonęło :) Obecnie ciągle się szkolę, czytam i zdobywam wiedzę i strasznie się cieszę, że się ukierunkowałam. Wiem, jakie to uczucie jak niby jesteś po studiach, ale nie pracujesz w zawodzie i stoisz w miejscu bo nie robisz nic konkretnego w czym możesz się rozwijać, co jest Twoją pasją. Jeżeli Cię to interesuje to to jest bardzo przyszłościowy kierunek, zresztą jaki by nie był, ważne żebyś miała poczucie sensu w tym co robisz :)

Masz rację, że to zawsze kosztuje, ale satysfakcja jest ogromna :)
Ooo widzisz! To może polecisz mi jakieś książki? ;)

Ja mam nadzieję, że uda mi się odłożyć na tą podyplomówke mimo kredytów :) we Wrocławiu rok kosztuje 5700...

qdkkj44j6bi2vbec.png

reklama
[emoji110] [emoji110] [emoji110] czekamy na serduszko [emoji8]

Ooo widzisz! To może polecisz mi jakieś książki? ;)

Ja mam nadzieję, że uda mi się odłożyć na tą podyplomówke mimo kredytów :) we Wrocławiu rok kosztuje 5700...

qdkkj44j6bi2vbec.png

Nie musisz robić podyplomówki, możesz zrobić dobry kurs z egzaminem państwowym, dającym uprawnienia, a później nieustanne szkolenia i książki, książki, książki :D Ogromną ilość wiedzy w tym zawodzie można zdobyć na własną rękę, a jakość kształcenia nawet na uczelniach jeżeli chodzi o dietetykę pozostawia wiele do życzenia. Jasne mogę Ci coś polecić, wolisz coś bardziej popularno-naukowego czy takiego raczej dla typowo studentów dietetyki?

Ja obecnie czaję się na to :D pozostając w temacie dzieciowym, ale mam tyle książek do przeczytania w domu, że muszę powstrzymać swoje zapędy, i skończyć to co czytam obecnie.

9788361012894.jpg

Lanvin, ja jeszcze łapałabym się na grudzień dokładnie 26.12 [emoji849] także jakby się udało to dowiedziałabym się w święta wielkanocne a urodziła w Boże Narodzenie [emoji23]
Windy, No w końcu!! Witaj kochana [emoji8]
Gabrika, trzymam kciuki za wizytę !!
Ja nie śpię.. syn obudził się z gorączka 39 stopni.. najgorsze w tym wszystkim jest to, że byliśmy u alergologa bo ma cały czas kaszel i ona zaproponowała przeleczyć go antybiotykiem bo podejrzewa, że może to być równie dobrze paciorkowiec.. cholera nie byłam przekonana żeby zdrowemu dziecku podawać antybiotyk i teraz mam! Po 2 dawcę pojawiła się gorączka !! To nie jest normalne [emoji27] podałam lek przeciwgorączkowy i czekam jak na szpilkach na rano i lecę do pediatry !!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Lanvin, ja jeszcze łapałabym się na grudzień dokładnie 26.12 [emoji849] także jakby się udało to dowiedziałabym się w święta wielkanocne a urodziła w Boże Narodzenie [emoji23]
Windy, No w końcu!! Witaj kochana [emoji8]
Gabrika, trzymam kciuki za wizytę !!
Ja nie śpię.. syn obudził się z gorączka 39 stopni.. najgorsze w tym wszystkim jest to, że byliśmy u alergologa bo ma cały czas kaszel i ona zaproponowała przeleczyć go antybiotykiem bo podejrzewa, że może to być równie dobrze paciorkowiec.. cholera nie byłam przekonana żeby zdrowemu dziecku podawać antybiotyk i teraz mam! Po 2 dawcę pojawiła się gorączka !! To nie jest normalne [emoji27] podałam lek przeciwgorączkowy i czekam jak na szpilkach na rano i lecę do pediatry !!

Zycze spokojnej nocy...

@basia89 kurcze to faktycznie dziwne, ze po antybiotyku pojawila sie goraczka. Mam nadzieje, ze minie bo sie pewnie chlopak meczy a Wy z nim.

A tak z innej beczki...wyszlo drugie wydanie ksiazek z uniwersum Harry'ego Pottera [emoji7][emoji173][emoji298]️ jessssu jak ja walcze ze soba zeby ich nie kupic [emoji85][emoji23] mam pierwsze wydanie w domu! No ale fanowi ciezko myslec racjonalnie w takichh momentach.
[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️

[emoji23]

[emoji22] 67,7kg ---> 56,9kg ---> 52kg [emoji7]

Paraplu, a dlaczego z tym walczysz?[emoji12] kup !! [emoji16][emoji23]
Mały juz lepiej.. lek zadziałał.. teraz zażyczył sobie jedzenie i oglądanie albumu ze zdjęciami [emoji849] cudowna na to pora [emoji23]

Paraplu, a dlaczego z tym walczysz?[emoji12] kup !! [emoji16][emoji23]
Mały juz lepiej.. lek zadziałał.. teraz zażyczył sobie jedzenie i oglądanie albumu ze zdjęciami [emoji849] cudowna na to pora [emoji23]

Super, ze lepiej a wyczucie czasu na wspomnienia z albumu ma genialne ;)

No walcze bo po co mi 2 takie same ksiazki, tylko inne wydania? Szkada kasy ale moja potteromania sie odzywa z tylu glowy [emoji23] poki co decyzja jest taka, ze powstrzymam sie az przyjade do Polski i zobacze je na zywo. Wtedy podejme decyzje :)

Zebys mnie widziala teraz wieczorami [emoji23]. Od miesiaca probuje kupic 2 plakaty do sypialni i nie umiem dokonac wyboru, tzw. kleska urodzaju [emoji23] 1 plakat moj i 1 mojego K...temat przewodni to bajka/ksiazka z dziecinstwa. Plakat w stylu retro badz zblizony. No i u mnie pewnie bedzie cos potterowego, chociaz zastanawiam sie nad bajaka The Jetsons. A K to nie wiem jeszcze co chce.
No za ciorta nie umiem podjac decyzji [emoji30] za duzo pottero-rzeczy a za mLo metrow kwadratowych mieszkania a gotowka w portfelu nadal odmawia rozmnazania sie ;)

[emoji22] 67,7kg ---> 56,9kg ---> 52kg [emoji7]

Renia, ja studiowałam pielęgniarstwo w pl dawno dawno temu na uniwersytecie medycznym, ale zaszłam w ciąże, urodziłam i juz nie dałam rady po dziekance na dzienne wrocic[emoji17]skończyłam kosmetologię potem ale z powołania powinnam pracować jako pielęgniarka... fajnie zazdroszczę.. ile masz lat? Ja sie nawet tu w stanach rozglądałam troche, ale chyba juz za stara jestem na college.. zreszta drugie dziecię w drodze.

Edit: renia doczytałam, podziwiam cie kurde! Ja 35 w tym roku i wydawało mi sie ze to juz nie dla mnie[emoji15]
Moze jeszcze kiedyś...?

StorAnia, trzymam kciuki teraz za droznosc[emoji1364][emoji1364][emoji1364]

Windy, dobrze Cie tu znowu widzieć, proszę tak nie znikać![emoji16]który masz dzien cyklu?

Dziewczyny, dzis siostra mi powoedziala ze nasza sąsiadka, dziewczyna 32 lata, matka dwóch córeczek 5 i 3 lat, walczy z rakiem[emoji17] jak urodziła druga to po kilku M-cach zdziagnozowali jej raka piersi, miała mastektomie, chemię, wszystko wracało do normy a teraz w styczniu sie okazało ze ma przerzuty na watrobie[emoji26]
W dodatku NFZ nie chce jej zrefundować herceptyny, ponieważ reemisja nastąpiła w czasie krótszym niż 12 miesięcy- jakis absurd!
Bardzo mnie zdołowala ta wiadomość.. i tak dzis do M nawet powiedzialam, ze nic sie naprawdę nie liczy i nie ma takiego znaczenia jak to żebyśmy jak najdłużej żyli w zdrowiu...

Renia, ja studiowałam pielęgniarstwo w pl dawno dawno temu na uniwersytecie medycznym, ale zaszłam w ciąże, urodziłam i juz nie dałam rady po dziekance na dzienne wrocic[emoji17]skończyłam kosmetologię potem ale z powołania powinnam pracować jako pielęgniarka... fajnie zazdroszczę.. ile masz lat? Ja sie nawet tu w stanach rozglądałam troche, ale chyba juz za stara jestem na college.. zreszta drugie dziecię w drodze.

Edit: renia doczytałam, podziwiam cie kurde! Ja 35 w tym roku i wydawało mi sie ze to juz nie dla mnie[emoji15]
Moze jeszcze kiedyś...?

StorAnia, trzymam kciuki teraz za droznosc[emoji1364][emoji1364][emoji1364]

Windy, dobrze Cie tu znowu widzieć, proszę tak nie znikać![emoji16]który masz dzien cyklu?

Dziewczyny, dzis siostra mi powoedziala ze nasza sąsiadka, dziewczyna 32 lata, matka dwóch córeczek 5 i 3 lat, walczy z rakiem[emoji17] jak urodziła druga to po kilku M-cach zdziagnozowali jej raka piersi, miała mastektomie, chemię, wszystko wracało do normy a teraz w styczniu sie okazało ze ma przerzuty na watrobie[emoji26]
W dodatku NFZ nie chce jej zrefundować herceptyny, ponieważ reemisja nastąpiła w czasie krótszym niż 12 miesięcy- jakis absurd!
Bardzo mnie zdołowala ta wiadomość.. i tak dzis do M nawet powiedzialam, ze nic sie naprawdę nie liczy i nie ma takiego znaczenia jak to żebyśmy jak najdłużej żyli w zdrowiu...

Dasz rade [emoji173] starsze kobietki na college chodzą ze swoimi marzeniami także nigdy nie jest za pozno... a tak z innej beczki dziewczyny przepraszam za moje błędy ortograficzne .... dawno w naszym języku nie pisałam i czasem wydaje mi sie ze sie cofam z pisownia [emoji53]

reklama
Dasz rade [emoji173] starsze kobietki na college chodzą ze swoimi marzeniami także nigdy nie jest za pozno... a tak z innej beczki dziewczyny przepraszam za moje błędy ortograficzne .... dawno w naszym języku nie pisałam i czasem wydaje mi sie ze sie cofam z pisownia [emoji53]

Haha, renia to jest nas dwie[emoji6] Ja czasem jak sama siebie przeczytam w jakims cytowaniu to padam[emoji23][emoji23][emoji23] bedą miały dziewczyny troche śmiechu tu chociaz[emoji6]
Jak długo jesteś w us?

Do góry