reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

W środę rano... [emoji21][emoji26]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
[emoji110] [emoji110] [emoji110] czekamy na serduszko [emoji8]

@Lanvin ja skończyłam turystykę i też miałam dokładnie takie poczucie jak Ty. Doszłam do wniosku, że nie będę pracować w wyuczonym zawodzie, znalazłam prace w całkiem innej branży gdzie pracuję do dziś na etacie, a w międzyczasie zdobyłam uprawnienia dietetyka i całkowicie mnie to pochłonęło :) Obecnie ciągle się szkolę, czytam i zdobywam wiedzę i strasznie się cieszę, że się ukierunkowałam. Wiem, jakie to uczucie jak niby jesteś po studiach, ale nie pracujesz w zawodzie i stoisz w miejscu bo nie robisz nic konkretnego w czym możesz się rozwijać, co jest Twoją pasją. Jeżeli Cię to interesuje to to jest bardzo przyszłościowy kierunek, zresztą jaki by nie był, ważne żebyś miała poczucie sensu w tym co robisz :)

Masz rację, że to zawsze kosztuje, ale satysfakcja jest ogromna :)
Ooo widzisz! To może polecisz mi jakieś książki? ;)

Ja mam nadzieję, że uda mi się odłożyć na tą podyplomówke mimo kredytów :) we Wrocławiu rok kosztuje 5700...

qdkkj44j6bi2vbec.png

reklama
[emoji110] [emoji110] [emoji110] czekamy na serduszko [emoji8]

Ooo widzisz! To może polecisz mi jakieś książki? ;)

Ja mam nadzieję, że uda mi się odłożyć na tą podyplomówke mimo kredytów :) we Wrocławiu rok kosztuje 5700...

qdkkj44j6bi2vbec.png

Nie musisz robić podyplomówki, możesz zrobić dobry kurs z egzaminem państwowym, dającym uprawnienia, a później nieustanne szkolenia i książki, książki, książki :D Ogromną ilość wiedzy w tym zawodzie można zdobyć na własną rękę, a jakość kształcenia nawet na uczelniach jeżeli chodzi o dietetykę pozostawia wiele do życzenia. Jasne mogę Ci coś polecić, wolisz coś bardziej popularno-naukowego czy takiego raczej dla typowo studentów dietetyki?

Ja obecnie czaję się na to :D pozostając w temacie dzieciowym, ale mam tyle książek do przeczytania w domu, że muszę powstrzymać swoje zapędy, i skończyć to co czytam obecnie.

9788361012894.jpg

Lanvin, ja jeszcze łapałabym się na grudzień dokładnie 26.12 [emoji849] także jakby się udało to dowiedziałabym się w święta wielkanocne a urodziła w Boże Narodzenie [emoji23]
Windy, No w końcu!! Witaj kochana [emoji8]
Gabrika, trzymam kciuki za wizytę !!
Ja nie śpię.. syn obudził się z gorączka 39 stopni.. najgorsze w tym wszystkim jest to, że byliśmy u alergologa bo ma cały czas kaszel i ona zaproponowała przeleczyć go antybiotykiem bo podejrzewa, że może to być równie dobrze paciorkowiec.. cholera nie byłam przekonana żeby zdrowemu dziecku podawać antybiotyk i teraz mam! Po 2 dawcę pojawiła się gorączka !! To nie jest normalne [emoji27] podałam lek przeciwgorączkowy i czekam jak na szpilkach na rano i lecę do pediatry !!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Lanvin, ja jeszcze łapałabym się na grudzień dokładnie 26.12 [emoji849] także jakby się udało to dowiedziałabym się w święta wielkanocne a urodziła w Boże Narodzenie [emoji23]
Windy, No w końcu!! Witaj kochana [emoji8]
Gabrika, trzymam kciuki za wizytę !!
Ja nie śpię.. syn obudził się z gorączka 39 stopni.. najgorsze w tym wszystkim jest to, że byliśmy u alergologa bo ma cały czas kaszel i ona zaproponowała przeleczyć go antybiotykiem bo podejrzewa, że może to być równie dobrze paciorkowiec.. cholera nie byłam przekonana żeby zdrowemu dziecku podawać antybiotyk i teraz mam! Po 2 dawcę pojawiła się gorączka !! To nie jest normalne [emoji27] podałam lek przeciwgorączkowy i czekam jak na szpilkach na rano i lecę do pediatry !!

Zycze spokojnej nocy...

@basia89 kurcze to faktycznie dziwne, ze po antybiotyku pojawila sie goraczka. Mam nadzieje, ze minie bo sie pewnie chlopak meczy a Wy z nim.

A tak z innej beczki...wyszlo drugie wydanie ksiazek z uniwersum Harry'ego Pottera [emoji7][emoji173][emoji298]️ jessssu jak ja walcze ze soba zeby ich nie kupic [emoji85][emoji23] mam pierwsze wydanie w domu! No ale fanowi ciezko myslec racjonalnie w takichh momentach.
[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️

[emoji23]

[emoji22] 67,7kg ---> 56,9kg ---> 52kg [emoji7]

Paraplu, a dlaczego z tym walczysz?[emoji12] kup !! [emoji16][emoji23]
Mały juz lepiej.. lek zadziałał.. teraz zażyczył sobie jedzenie i oglądanie albumu ze zdjęciami [emoji849] cudowna na to pora [emoji23]

Paraplu, a dlaczego z tym walczysz?[emoji12] kup !! [emoji16][emoji23]
Mały juz lepiej.. lek zadziałał.. teraz zażyczył sobie jedzenie i oglądanie albumu ze zdjęciami [emoji849] cudowna na to pora [emoji23]

Super, ze lepiej a wyczucie czasu na wspomnienia z albumu ma genialne ;)

No walcze bo po co mi 2 takie same ksiazki, tylko inne wydania? Szkada kasy ale moja potteromania sie odzywa z tylu glowy [emoji23] poki co decyzja jest taka, ze powstrzymam sie az przyjade do Polski i zobacze je na zywo. Wtedy podejme decyzje :)

Zebys mnie widziala teraz wieczorami [emoji23]. Od miesiaca probuje kupic 2 plakaty do sypialni i nie umiem dokonac wyboru, tzw. kleska urodzaju [emoji23] 1 plakat moj i 1 mojego K...temat przewodni to bajka/ksiazka z dziecinstwa. Plakat w stylu retro badz zblizony. No i u mnie pewnie bedzie cos potterowego, chociaz zastanawiam sie nad bajaka The Jetsons. A K to nie wiem jeszcze co chce.
No za ciorta nie umiem podjac decyzji [emoji30] za duzo pottero-rzeczy a za mLo metrow kwadratowych mieszkania a gotowka w portfelu nadal odmawia rozmnazania sie ;)

[emoji22] 67,7kg ---> 56,9kg ---> 52kg [emoji7]

Renia, ja studiowałam pielęgniarstwo w pl dawno dawno temu na uniwersytecie medycznym, ale zaszłam w ciąże, urodziłam i juz nie dałam rady po dziekance na dzienne wrocic[emoji17]skończyłam kosmetologię potem ale z powołania powinnam pracować jako pielęgniarka... fajnie zazdroszczę.. ile masz lat? Ja sie nawet tu w stanach rozglądałam troche, ale chyba juz za stara jestem na college.. zreszta drugie dziecię w drodze.

Edit: renia doczytałam, podziwiam cie kurde! Ja 35 w tym roku i wydawało mi sie ze to juz nie dla mnie[emoji15]
Moze jeszcze kiedyś...?

StorAnia, trzymam kciuki teraz za droznosc[emoji1364][emoji1364][emoji1364]

Windy, dobrze Cie tu znowu widzieć, proszę tak nie znikać![emoji16]który masz dzien cyklu?

Dziewczyny, dzis siostra mi powoedziala ze nasza sąsiadka, dziewczyna 32 lata, matka dwóch córeczek 5 i 3 lat, walczy z rakiem[emoji17] jak urodziła druga to po kilku M-cach zdziagnozowali jej raka piersi, miała mastektomie, chemię, wszystko wracało do normy a teraz w styczniu sie okazało ze ma przerzuty na watrobie[emoji26]
W dodatku NFZ nie chce jej zrefundować herceptyny, ponieważ reemisja nastąpiła w czasie krótszym niż 12 miesięcy- jakis absurd!
Bardzo mnie zdołowala ta wiadomość.. i tak dzis do M nawet powiedzialam, ze nic sie naprawdę nie liczy i nie ma takiego znaczenia jak to żebyśmy jak najdłużej żyli w zdrowiu...

Renia, ja studiowałam pielęgniarstwo w pl dawno dawno temu na uniwersytecie medycznym, ale zaszłam w ciąże, urodziłam i juz nie dałam rady po dziekance na dzienne wrocic[emoji17]skończyłam kosmetologię potem ale z powołania powinnam pracować jako pielęgniarka... fajnie zazdroszczę.. ile masz lat? Ja sie nawet tu w stanach rozglądałam troche, ale chyba juz za stara jestem na college.. zreszta drugie dziecię w drodze.

Edit: renia doczytałam, podziwiam cie kurde! Ja 35 w tym roku i wydawało mi sie ze to juz nie dla mnie[emoji15]
Moze jeszcze kiedyś...?

StorAnia, trzymam kciuki teraz za droznosc[emoji1364][emoji1364][emoji1364]

Windy, dobrze Cie tu znowu widzieć, proszę tak nie znikać![emoji16]który masz dzien cyklu?

Dziewczyny, dzis siostra mi powoedziala ze nasza sąsiadka, dziewczyna 32 lata, matka dwóch córeczek 5 i 3 lat, walczy z rakiem[emoji17] jak urodziła druga to po kilku M-cach zdziagnozowali jej raka piersi, miała mastektomie, chemię, wszystko wracało do normy a teraz w styczniu sie okazało ze ma przerzuty na watrobie[emoji26]
W dodatku NFZ nie chce jej zrefundować herceptyny, ponieważ reemisja nastąpiła w czasie krótszym niż 12 miesięcy- jakis absurd!
Bardzo mnie zdołowala ta wiadomość.. i tak dzis do M nawet powiedzialam, ze nic sie naprawdę nie liczy i nie ma takiego znaczenia jak to żebyśmy jak najdłużej żyli w zdrowiu...

Dasz rade [emoji173] starsze kobietki na college chodzą ze swoimi marzeniami także nigdy nie jest za pozno... a tak z innej beczki dziewczyny przepraszam za moje błędy ortograficzne .... dawno w naszym języku nie pisałam i czasem wydaje mi sie ze sie cofam z pisownia [emoji53]

reklama
Dasz rade [emoji173] starsze kobietki na college chodzą ze swoimi marzeniami także nigdy nie jest za pozno... a tak z innej beczki dziewczyny przepraszam za moje błędy ortograficzne .... dawno w naszym języku nie pisałam i czasem wydaje mi sie ze sie cofam z pisownia [emoji53]

Haha, renia to jest nas dwie[emoji6] Ja czasem jak sama siebie przeczytam w jakims cytowaniu to padam[emoji23][emoji23][emoji23] bedą miały dziewczyny troche śmiechu tu chociaz[emoji6]
Jak długo jesteś w us?

Do góry