reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dzieewczynki nie nadrobie teraz... wieczorkiem Was poczytam :) przeczytałam tyllko posty gdzie oznaczona, so...
@Paraplu 2 cykle z dongiem byłam ;D:*
@marc faktycznie mogło być 13dc, ale dziwne te poprzednie skoki :)
@Lanvin ja uzupełniam te dziewczyny co podają daty @, żebyś jak co się nie zdziwiła że znów samo się robi czy coś bo wiemy jakk z tabelka to wyglądało :p
A do tabelki dopisuj albo usuwaj jak uważasz :D :*
Wieczorem mam 30stron do nadrabiania, aż się boję co do tego czasu się stanie :p

1 cykl w te czy w te z dongiem w porownaniu do kilkudziesieciu cykli bez niego to i zadna roznica :p rewelka i tyle :)

Wylaczylo mi sie cytowanie i kurcze teraz nie wiem co ktorej mialam odpisac.

Ktoras sie pytala czy sie odchudzam. Hehe no wiec niby oficjalnie nadal sie odchudzam ale aktualnie mam kryzys [emoji85][emoji23] wykupilam sobie diete reklamowana przez Chodakowska "bebio". Osobiscie jestem zachwycona tym portalem, tylko na tej diecie udalo mi sie wytrwac i tyle schudnac. Reszte porzucalam po gora 2 tygodniach.

[emoji22] 60,7kg ---> 56,9kg ---> 52kg [emoji7]

reklama
Dzieewczynki nie nadrobie teraz... wieczorkiem Was poczytam :) przeczytałam tyllko posty gdzie oznaczona, so...
@Paraplu 2 cykle z dongiem byłam ;D:*
@marc faktycznie mogło być 13dc, ale dziwne te poprzednie skoki :)
@Lanvin ja uzupełniam te dziewczyny co podają daty @, żebyś jak co się nie zdziwiła że znów samo się robi czy coś bo wiemy jakk z tabelka to wyglądało :p
A do tabelki dopisuj albo usuwaj jak uważasz :D :*
Wieczorem mam 30stron do nadrabiania, aż się boję co do tego czasu się stanie :p

@Spark dla mnie to wszystko ostatnio jest dziwne tez :p ;-D

A po jakim czasie przestałaś krwawic? Ja krwawie już trochę mniej ale mam dalej skrzepy też się zdarzają i 'resztki' boli mnie brzuch. Ból skurczowy. Dziś kupiłam nospe mam nadzieję że pomoże. Chcę w następnym tyg iść prywatnie do polskiego ginekologa żeby obadal.

Pozwolono Ci brac rozkurczowe? Mi absolutnie zabroniono, jedynie przeciwbolowe. Mowiono mi, ze bez skurczy macica nie moze sie oczyscic i skurczyc do normalnego rozmiaru.

@Ankuś cudne kreski [emoji7] gratuluje! [emoji173]

Pozwolono Ci brac rozkurczowe? Mi absolutnie zabroniono, jedynie przeciwbolowe. Mowiono mi, ze skurczy macica nie moze sie oczyscic i skurczyc.

A nie wiem tu mi nic nie powiedzieli sama mam sobie radzić. Brzuch mnie boli strasznie przeciwbólowe nie dzialaja dziewczyny pisały że No spe im dawali więc chciałam spróbować. Ale jak mówisz że nie można to nie będę brać. Tylko jedna tabletkę wzielam teraz.
Dziękuję @Paraplu

A po jakim czasie przestałaś krwawic? Ja krwawie już trochę mniej ale mam dalej skrzepy też się zdarzają i 'resztki' boli mnie brzuch. Ból skurczowy. Dziś kupiłam nospe mam nadzieję że pomoże. Chcę w następnym tyg iść prywatnie do polskiego ginekologa żeby obadal.

Mi nospy w szpitalu nie zalecali, bo ona hamuje skurcze, nawet te mikro, a to pomaga oczyscic sie macicy…. A krwawic przestalam po tygodniu.. Tyle, ze ja mialam mlodsza ciaze niz Ty podczas poronienia, bo ja w 7 tc.
Warto isc do gina jak juz sie nie krwawi ;)

Mi nospy w szpitalu nie zalecali, bo ona hamuje skurcze, nawet te mikro, a to pomaga oczyscic sie macicy…. A krwawic przestalam po tygodniu.. Tyle, ze ja mialam mlodsza ciaze niz Ty podczas poronienia, bo ja w 7 tc.
Warto isc do gina jak juz sie nie krwawi ;)
Dziękuję kochana już no spy nie będę brać. Wzielam tylko jedna tabletkę bo wczoraj miałam straszne skurcze.
Widzicie jak to jest. Mnie nikt nie pokierowal nic mi nie powiedzieli. Zostawili mnie sama z problemem i sobie radz. Nieco że serce krwawi to jeszcze całe ciało w bólu.

A nie wiem tu mi nic nie powiedzieli sama mam sobie radzić. Brzuch mnie boli strasznie przeciwbólowe nie dzialaja dziewczyny pisały że No spe im dawali więc chciałam spróbować. Ale jak mówisz że nie można to nie będę brać. Tylko jedna tabletkę wzielam teraz.
Dziękuję @Paraplu

Tylko mowie co mi mowili moi lekarze :) nie jestem specjalistka w tej dziedzinie ale brzmi to logicznie. Tlumaczyli to tak, ze skurcze sa naturalnym procesem powrotu macicy do stanu sprzed ciazy. Obkurczaja miesien macicy i pomagaja w wyjsciu resztkom jakie sa w macicy. Nospa dziala rozkurczowo i powoduje uposledzenie tych procesow. Kilkukrotnie mi powtarzali, ze moge brac wszystkie przeciwbolowe jakie chce o ile nie maja w skladzie niczego rozkurczowego.

Tylko mowie co mi mowili moi lekarze :) nie jestem specjalistka w tej dziedzinie ale brzmi to logicznie. Tlumaczyli to tak, ze skurcze sa naturalnym procesem powrotu macicy do stanu sprzed ciazy. Obkurczaja miesien macicy i pomagaja w wyjsciu resztkom jakie sa w macicy. Nospa dziala rozkurczowo i powoduje uposledzenie tych procesow. Kilkukrotnie mi powtarzali, ze moge brac wszystkie przeciwbolowe jakie chce o ile nie maja w skladzie niczego rozkurczowego.

To samo ja uslyszalam, wiec cos w tym jest...

reklama
:) jak bedziesz miec goraczke to niezwlocznie do szpitala sie zglos... Dziwne, ze tak zostawili Ci samej sobie... :(
Jutro idę do rodzinnego po zwolnienie przy okazji będę błagać o jakiekolwiek badania. Nie jestem w stanie pojechać teraz do Polski na miesiąc żeby to wszystko przebadac. Zależy mi najbardziej na hormonach i bakteriach a wiadomo że hormony nie wszystko w tym samym czasie można. I chciałabym też po krwawieniu pójść na kontrolne usg.

Do góry