reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dziękuję kochana już no spy nie będę brać. Wzielam tylko jedna tabletkę bo wczoraj miałam straszne skurcze.
Widzicie jak to jest. Mnie nikt nie pokierowal nic mi nie powiedzieli. Zostawili mnie sama z problemem i sobie radz. Nieco że serce krwawi to jeszcze całe ciało w bólu.

Kotus no i od tego masz nas :) zeby sie dowiedziec tego czego nie powiedzieli lekarze konowaly :)

[emoji22] 60,7kg ---> 56,9kg ---> 52kg [emoji7]

reklama
Tylko mowie co mi mowili moi lekarze :) nie jestem specjalistka w tej dziedzinie ale brzmi to logicznie. Tlumaczyli to tak, ze skurcze sa naturalnym procesem powrotu macicy do stanu sprzed ciazy. Obkurczaja miesien macicy i pomagaja w wyjsciu resztkom jakie sa w macicy. Nospa dziala rozkurczowo i powoduje uposledzenie tych procesow. Kilkukrotnie mi powtarzali, ze moge brac wszystkie przeciwbolowe jakie chce o ile nie maja w skladzie niczego rozkurczowego.

[emoji22] 60,7kg ---> 56,9kg ---> 52kg [emoji7]
Dziękuję kochane za rady bo bym może sama sobie jeszcze jakaś krzywdę zrobiła. Chciałabym żeby to już wszystko wróciło do normy. Tym bardziej że dzieciątko nosiłam martwe około 3 tyg przed krwawieniem. Dopieor wtedy się zaczęło wszystko samo oczyszczać.

Dziękuję kochane za rady bo bym może sama sobie jeszcze jakaś krzywdę zrobiła. Chciałabym żeby to już wszystko wróciło do normy. Tym bardziej że dzieciątko nosiłam martwe około 3 tyg przed krwawieniem. Dopieor wtedy się zaczęło wszystko samo oczyszczać.

Ja gdzies 5 tygodni tak chodzilam... 8-9tc przestalo bic serce
W pierwszym dniu 12tc farmakologiczne wywolanie
W pierwszym dniu 14tc zabieg.

Moj gin z Polski oczy wybaluszyl jak sluchal mojej historii, w swoim notesie gdzie ma skroty historii kazdej swpjwj pacjentki, wielkimi literami napisal "HOLANDIA" i jeszcze podkreslil dwa razy [emoji23]

[emoji22] 67,7kg ---> 56,9kg ---> 52kg [emoji7]

Ostatnia edycja:
Ja gdzies 5 tygodni tak chodzilam... 8-9tc przestalo bic serce
W pierwszym dniu 12tc farmakologiczne wywolanie
W pierwszym dniu 14tc zabieg.

Moj gin z Polski oczy wybaluszyl jak sluchal mojej historii, w swoim notesie gdzie ma skroty historii kazdej swpjwj pacjentki, wielkimi literami napisal "HOLANDIA" i jeszcze podkreslil dwa razy [emoji23]

Mi to wszyscy mówią że mogłam zakażenia dostać, że to za długo. Tu nawet we wczesnej ciąży ci nie robią zabiegu chyba że się nie uda wywołać to w ostateczności. Strasznie się tak gładzi brzuch i żegna się z dzieciatkiem, któremu już nie bije serduszko...

A po jakim czasie przestałaś krwawic? Ja krwawie już trochę mniej ale mam dalej skrzepy też się zdarzają i 'resztki' boli mnie brzuch. Ból skurczowy. Dziś kupiłam nospe mam nadzieję że pomoże. Chcę w następnym tyg iść prywatnie do polskiego ginekologa żeby obadal.

ja raz krwawiłam tydzień w tym jeden dzień zeszło prawie wszystko, a raz krwawiłam miesiąc, ale bez bólu. Teraz boli krzyż i brzuch, ale znośnie krwawienie dzień 4 i ciągle skąpe plus skrzepy.
Jeśli będzie ciągle bardzo boleć poszłabym do lekarza, bo może sie zakażenie wdalo. Przy gorączce to już musisz. Choć ja np. jestem typ bez goraczek.

Ankus tak powiedzialam bo wkoncu po to testowalam w Jego urodziny tak wczesnie:)Prawie sie poplakal zas:)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
No właśnie pamiętam, że jego urodziny, dlateko pytam :) cieszę się :D urodziny to super okazja i na pewno zapamiętacie. My kupiliśmy mieszkanie developerskie które czeka na wykończenie. Ekipa ma wejść w kwietniu. Jeden z pokoi miał być dla dziecka i stać pusty. Dzisiaj jedziemy do tego mieszkania coś sprawdzić. Zaprowadze męża do pokoiku dla dziecka i pokaże test. Tak sobie wymyśliłam.

ja raz krwawiłam tydzień w tym jeden dzień zeszło prawie wszystko, a raz krwawiłam miesiąc, ale bez bólu. Teraz boli krzyż i brzuch, ale znośnie krwawienie dzień 4 i ciągle skąpe plus skrzepy.
Jeśli będzie ciągle bardzo boleć poszłabym do lekarza, bo może sie zakażenie wdalo. Przy gorączce to już musisz. Choć ja np. jestem typ bez goraczek.

Ehh ja tez jestem typ bez goraczek. I jak mi mowili to mam dzwonic jak bedzie krew brzydko pachniec i bede miec goraczke. No to zadzwonilam, ze krew brzydko zaczela pachnac po farmakologicznym poronieniu a babka sie mnie pyta czy mam goraczke. Mowie jej, ze ja przy zapaleniu pluc, gdzie wyladowalam na ponad tydzien w szpitalu, gdzie w listopadzie zachorowalam a do szkoly wrocilam dopiero w styczniu(!) mialam temperature 36,6 to teraz tez moge jej nie miec. Ignorancja kompletna i tylko powtorzyla, ze jak nie mam goraczki to jest wszystko okej [emoji35] na kontroli u gina okazalo sie, ze zarodek jak siedzial tak siedzi w macicy, juz w dosc duzym rozkladzie bo od obumarcia minelo jakies 5 tygodni. Super, nie? Na dodatek bylam swiadkiem rozmowy z dzialem planowania, gdzie dzial proponowal zabieg na za tydzien a gin powiedzial, ze ja nie moge tyle czekac i potrzebuje zabiegu najszybciej jak sie da. Dwa dni pozniej bylam na sali operacyjnej.
Ot tak historyjka z mitycznego, cudownego zachodu.

Ehh ja tez jestem typ bez goraczek. I jak mi mowili to mam dzwonic jak bedzie krew brzydko pachniec i bede miec goraczke. No to zadzwonilam, ze krew brzydko zaczela pachnac po farmakologicznym poronieniu a babka sie mnie pyta czy mam goraczke. Mowie jej, ze ja przy zapaleniu pluc, gdzie wyladowalam na ponad tydzien w szpitalu, gdzie w listopadzie zachorowalam a do szkoly wrocilam dopiero w styczniu(!) mialam temperature 36,6 to teraz tez moge jej nie miec. Ignorancja kompletna i tylko powtorzyla, ze jak nie mam goraczki to jest wszystko okej [emoji35] na kontroli u gina okazalo sie, ze zarodek jak siedzial tak siedzi w macicy, juz w dosc duzym rozkladzie bo od obumarcia minelo jakies 5 tygodni. Super, nie? Na dodatek bylam swiadkiem rozmowy z dzialem planowania, gdzie dzial proponowal zabieg na za tydzien a gin powiedzial, ze ja nie moge tyle czekac i potrzebuje zabiegu najszybciej jak sie da. Dwa dni pozniej bylam na sali operacyjnej.
Ot tak historyjka z mitycznego, cudownego zachodu.

No a przecież Polska to taki ciemnogrod. Mi ręce opadają. Ja czuję taki zapach krwi ale to często taki zapach wyczuwam przy okresie więc chyba jest ok. Ja bym chciala się tak przebadac od stóp do głów. Szczególnie te hormony i bakterie, pasożyty. Zobaczymy co mi jutro kolejny angielski konowal powie.
U mnie też z temperaturą to tak różnie. Nie pamiętam kiedy miałam 38st. Chyba w dzieciństwie...

reklama
Do góry