reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Mi się testy owu sprawdziły. Tu kupowałam takie najtańsze qle ja nie mieszkam w Polsce.
Używałam przez jeden cykl. Byl moment, że robiłam trzy dziennie. Stwierdziłam, że jak tak dalej pójdzie to zwariuje. Leżą w szufladzie i zapomniałam o nich. Może sprawdzę w przyszłym cyklu czy sie sprawdzi test z temperaturą.

reklama
Używałam przez jeden cykl. Byl moment, że robiłam trzy dziennie. Stwierdziłam, że jak tak dalej pójdzie to zwariuje. Leżą w szufladzie i zapomniałam o nich. Może sprawdzę w przyszłym cyklu czy sie sprawdzi test z temperaturą.
Test owulacyjny raz dziennie około południa najlepiej robić robiłam między 12-14-16 i zawsze wychodziły dobrze. W drugim cyklu zaszłam w ciaze. Zaczynałam testowanie około 10dc chociaż z mężem miałam problem bo chyba czuł stres za duży. No ale jeden raz w odpowiednim momencie wystarczy.

Test owulacyjny raz dziennie około południa najlepiej robić robiłam między 12-14-16 i zawsze wychodziły dobrze. W drugim cyklu zaszłam w ciaze. Zaczynałam testowanie około 10dc chociaż z mężem miałam problem bo chyba czuł stres za duży. No ale jeden raz w odpowiednim momencie wystarczy.
Ja mam test Domowe Laboratorium, dzisiaj pierwszy raz zrobiłam no i od razu takie kreski wyszły, dzisiaj jeszcze dodatkowo zanim test zrobiłam; czułam i czuję do tej pory kłucie w prawym jajniku :)

Dlatego ja, żeby nie stresować męża robiłam w ukryciu. Nawet nie wiedział ;) juz stwierdził, że jestem za bardzo nakręcona, wiec nie chciałam żeby mnie krytykował.

Co za wredny babsztyl!! Powiedzcie mi czemu baby ginekolozki są najczęściej takie okropne i niedelikatne?
Kochana nie martw się tu dużo kobietek miało torbielo i było wszystko ok!
Nie mam pojecia czemu kobiety lekarki sa takie wredne...ja wyszlam w takiej rozsypce,ze gdyby nie maz,to nie wiem jakbym sobie z tym poradzila...potem juz trafilam do milego Pana doktora...ale mam obawy,bo powiedzial,ze natychmiast operacja,a bylam na konsultacji w szpitalu Sw.Zofii w przychodni prywatnie i lekarka powiedziala ze to nic jeszcze prwnego,ze to torbiele endometrialne,kazala powtorzyc usg...strasznie sie boje,boje sie ze one bede wieksze..

reklama
Jakbym słyszała swojego lekarza. A powiedz dużego masz tego torbiela?
Na prawym jajniku podejrzenie torbieli endometrialnej na 25 mm,a na lewym 33 mm.Nie wiem co mam robic..jedni mowia operacja,drudzy abym starala sie zajsc w ciaze..a inni ze.dopuki nie z operuje to nie zajde w ciaze,bylam w szpitalu Sw.Zofii..kazali powtorzyc badanie usg bo to nic pewnego,i kazala babka probowac zajsc w ciaze,a inni mowia abym jak. najszybciej to wyciac do szpitala na Orlowskiego w szpitalu..bylam juz na tylu konsultacjach...teraz mam zamiar isc do lekarza ktory pracuje na Orlowskiego prywatnie aby on to zobaczyl

Do góry