Emzilka
Fanka BB :)
Oprocz tsh nie podoba mi sie toxoplazmoza. Masz IGm watpliwe, z tego co widze i IGg dodatnie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Oprocz tsh nie podoba mi sie toxoplazmoza. Masz IGm watpliwe, z tego co widze i IGg dodatnie
Interpretacja wyników badania na toksoplazmozę
- IgG (–); IgM (–) - nie było infekcji, w ciąży badania kontrolne co 3 miesiące
- IgG (+); IgM (–) - przebyte w przeszłości zakażenie (wyjątek – bardzo wysokie stężenie IgG, należy sprawdzić awidność przeciwciał)
- IgG (–); IgM (+) - świeża infekcja, konieczna pilna wizyta u lekarza, prawdopodobnie leczenie
- IgG (+); IgM (+) - niedawne zakażenie, można sprawdzić awidność (jeśli jest niska, prawdopodobnie trzeba rozpocząć leczenie ciężarnej)
Chyba powinno być ok chociaż nic nie mówią o wątpliwym wyniku
Dzień dobry ;-) melduje sie z wykresem ;-) dzisiaj temp troszkę skoczyła do góry...
Co myślicie o dzisiejszym wykresie ;-)
Również uważam, że 9 była owulacja.chyba jednak 9go byla ta owu, ten dzisiejszy wzrost jest nieznaczny, a 10go byl spory skok.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
chyba jednak 9go byla ta owu, ten dzisiejszy wzrost jest nieznaczny, a 10go byl spory skok.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
zrób awidność tej toksoplazmowy, będzie jasne czy masz przeciwciała z kiedyś czy z teraz. Ja tak miałam przy pierwszym poronieniu i wszystko mi awidność wyjaśniła- chorowałam dawnoByłam strasznie przeziębiona jak zobaczyłam 2 krechy ma teście. Gorączka jakieś 38 stopni
Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Ale wciąż jest w normie, powyżej linii także jest nadzieja. Miejmy nadzieję, że jutro skoczy. Ile trwa Twój cykl?