reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

1489781723-aaaaaa.jpeg

Co myślicie? Są ok?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Oprocz tsh nie podoba mi sie toxoplazmoza. Masz IGm watpliwe, z tego co widze i IGg dodatnie

reklama
Interpretacja wyników badania na toksoplazmozę
  • IgG (–); IgM (–) - nie było infekcji, w ciąży badania kontrolne co 3 miesiące
  • IgG (+); IgM (–) - przebyte w przeszłości zakażenie (wyjątek – bardzo wysokie stężenie IgG, należy sprawdzić awidność przeciwciał)
  • IgG (–); IgM (+) - świeża infekcja, konieczna pilna wizyta u lekarza, prawdopodobnie leczenie
  • IgG (+); IgM (+) - niedawne zakażenie, można sprawdzić awidność (jeśli jest niska, prawdopodobnie trzeba rozpocząć leczenie ciężarnej)

Chyba powinno być ok chociaż nic nie mówią o wątpliwym wyniku

Wynik watpliwy podlega kontroli

Byłam strasznie przeziębiona jak zobaczyłam 2 krechy ma teście. Gorączka jakieś 38 stopni

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
zrób awidność tej toksoplazmowy, będzie jasne czy masz przeciwciała z kiedyś czy z teraz. Ja tak miałam przy pierwszym poronieniu i wszystko mi awidność wyjaśniła- chorowałam dawno

a z prolaktyną to kiedyś mama ginekolog miała live na fb i tam było fajnie powiedziane. Ten wynik co masz, nie musi być nieprawidłowy. Czy jest problem z prolaktyną to można sprawdzić przez kilka pobrań krwi jeśli dobrze pamiętam

Screenshot_2017-03-18-08-45-16.png u mnie też spadek :( tyle, że dzisiaj mierzyłam trzy godziny wcześniej niż zwykle, bo o 5:30. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie?

Załączniki

• Screenshot_2017-03-18-08-45-16.png
    Screenshot_2017-03-18-08-45-16.png
    125,8 KB · Wyświetleń: 78
reklama
Ankuś to mozesz miec zaburzone ze w innej godzinie:))i o Twojej by wzroslo!Trzymam kciuki!Jutro sie okaze czy wzroslo_Oby:**
Ja mam okres na 14 dzien po owulce.Od jutra testuje bo maz ma uro:p

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry