reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

U mnie też już objawy @. Wczoraj nerw , dzisiaj mnie już brzuch ćmi. ale u mnie jeszcze wychodzi termin na 20 grudnia. Fajnie by było. Święta w domu z kruszynka :). Tak nie chciałam grudnia a teraz myślę, że byłoby super :)
Widzisz...mnie wczoraj wieczorem znowu brzuch bolał jak na @, a wredota nie chce się pojawić ;/ ja gdybym miała regularny cykl, to też pewnie termin wychodziłby na grudzień, ale liczę tak, jak w tym cyklu, czyli owu na ok 34 dc, chyba że jakimś cudem pojawi się szybciej :)

Tak jak pisaly dziewczyny, dla staraczek powinno byc 1-1,5. Często ginowie nawet na to nie zwracaja uwagi. To nie znaczy że przy troche wyzszym tsh sie nie zajdzie czy nie utrzyma ciazy - sama widzisz, ze Tobie sie udało, natomiast zwieksza to ryzyko że w ciaze sie nie zajdzie lub jej nie utrzyma.

Ginowie niestety nie wiedza wielu rzeczy.. trzeba byc czujnym, dopytywac i czytac..

A tam nie ma jakiejs okropnej chemii zamiast bomby witaminowej? :) sprawdz :)

Wstawcie z jakich filmikow korzystacie z Youtube. ja wczoraj tez chwile pocwiczylam z Chodakowska. ale nie dalam rady 45min, tylko 25 min pocwiczylam ;) krok po kroczku..
zobaczymy przy ktorym kroku sie znudze tym ;)

12.kwietnia - 7 dni - 3 miechy = termin 5.stycznia :)

Ja bylam wczoraj u gina, mam termin histeroskopii na czwartek.
Troche zdolowalam sie po wizycie.. te kolejne wizyty tylko mi uzmyslowiaja, jak to wszystko sie ciągnie... i ile jeszcze kroków przede mna, zeby w koncu miec dziecko.. i co najgorsze ile jeszcze przeszkód przede mna, zeby to dziecko miec..
Jak mi gin uzmyslowił, ze przed rozpoczeciem stymulacji do ivf musimy zrobic usg, zeby sprawdzic czy nie ma zadnych torbieli, starych pecherzykow, to sie zalamałam, bo zdalam sobie sprawe, ze taka głupia rzecz, ze jakis pecherzyk sobie dodatkowy urosnie, moze caly miesiac przesunac procedure... :( a co jak co miesiac takie cos bedzie sie powtarzalo?? A ja bardzo czesto na poczatku cyklu mam juz rosnacy pecherzyk.. albo stary, albo mam 2 owulki, nie wiem :(
wczoraj - 5dc - mialam pecherzyk 19mm... a w macicy jeszcze plyn (pewnie reszta krwi miesiaczkowej).. nawet jakby jakims cudem to jajeczko bylo dobrej jakosci, a nie stare, i sie jakims kolejnym cudem zaplodnilo, to jajeczko w macicy w środowisku krwi padnie.
No ale whatever, wazne zeby zadnych rosnacych pecherzykow i torbieli nie bylo na poczatku nowego cyklu, zebym mogla rozpoczac in vitro...
Policzylas mi od 12, a owu prawdopodobnie wypadnie koło 16-17 ;) więc będzie ok 10 stycznia [emoji14]

Co do zupy, o dziwo całe zero chemii. Nic. Tylko warzywa, woda, sól, też się zdziwiłam i tylko dlatego kupiłam. Uwierz...mam fazę na punkcie etykiet i połowę czasu na zakupach spędzam studiując treść składu :)

Co do ivf...współczuję. Nie dość, że tyle się naczekasz, to jeszcze siedzisz jak na bombie, bo nie wiesz, czy jakaś przeszkoda się nie pojawi. Ja mimo wszystko zaciskam kciuki i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i uda Wam się za pierwszym podejściem. Musi się udać :)

qdkkj44j6bi2vbec.png

reklama
@bertha, a co do ćwiczeń, wpisz sobie na YouTube Mel B, ona ma ćwiczenia na różne partie ciała i jeden filmik trwa ok 12-15 minut :) ja robię też czasem Tiffany na boczki :) a Chodakowskiej co cwiczylas? Zacznij od Skalpela, jest najłatwiejszy :)

qdkkj44j6bi2vbec.png

Tak jak pisaly dziewczyny, dla staraczek powinno byc 1-1,5. Często ginowie nawet na to nie zwracaja uwagi. To nie znaczy że przy troche wyzszym tsh sie nie zajdzie czy nie utrzyma ciazy - sama widzisz, ze Tobie sie udało, natomiast zwieksza to ryzyko że w ciaze sie nie zajdzie lub jej nie utrzyma.

Ginowie niestety nie wiedza wielu rzeczy.. trzeba byc czujnym, dopytywac i czytac..

A tam nie ma jakiejs okropnej chemii zamiast bomby witaminowej? :) sprawdz :)

Wstawcie z jakich filmikow korzystacie z Youtube. ja wczoraj tez chwile pocwiczylam z Chodakowska. ale nie dalam rady 45min, tylko 25 min pocwiczylam ;) krok po kroczku..
zobaczymy przy ktorym kroku sie znudze tym ;)

12.kwietnia - 7 dni - 3 miechy = termin 5.stycznia :)

Ja bylam wczoraj u gina, mam termin histeroskopii na czwartek.
Troche zdolowalam sie po wizycie.. te kolejne wizyty tylko mi uzmyslowiaja, jak to wszystko sie ciągnie... i ile jeszcze kroków przede mna, zeby w koncu miec dziecko.. i co najgorsze ile jeszcze przeszkód przede mna, zeby to dziecko miec..
Jak mi gin uzmyslowił, ze przed rozpoczeciem stymulacji do ivf musimy zrobic usg, zeby sprawdzic czy nie ma zadnych torbieli, starych pecherzykow, to sie zalamałam, bo zdalam sobie sprawe, ze taka głupia rzecz, ze jakis pecherzyk sobie dodatkowy urosnie, moze caly miesiac przesunac procedure... :( a co jak co miesiac takie cos bedzie sie powtarzalo?? A ja bardzo czesto na poczatku cyklu mam juz rosnacy pecherzyk.. albo stary, albo mam 2 owulki, nie wiem :(
wczoraj - 5dc - mialam pecherzyk 19mm... a w macicy jeszcze plyn (pewnie reszta krwi miesiaczkowej).. nawet jakby jakims cudem to jajeczko bylo dobrej jakosci, a nie stare, i sie jakims kolejnym cudem zaplodnilo, to jajeczko w macicy w środowisku krwi padnie.
No ale whatever, wazne zeby zadnych rosnacych pecherzykow i torbieli nie bylo na poczatku nowego cyklu, zebym mogla rozpoczac in vitro...
Bertha bardzo Ci współczuję[emoji20] . Musisz być silna. Wszystkie będziemy tu trzymać kciuki i na pewno się uda. A Ty nastawiaj się dobrze. I nie stresuj, bo to Ci na pewno nie pomoże.

Kciuki zaciśniete [emoji110] koniecznie daj znać od razu po wizycie i pokaż nam swojego szkraba [emoji173] czym się tak stresujesz? [emoji8]

qdkkj44j6bi2vbec.png
Dam znać na pewno :) a wiesz tak chyba wszystkim po trochu czy jest dobrze, czy serduszko bije, czy urósł :) Ale tak mi pięknie przyjaciółka napisała, ze jaka to już ogromna więź jest między matką a dzieckiem, ze nawet będąc taka kruszynka martwimy się o nią, chcemy jak najlepiej dla niej i tak już będzie przez całe życie. :*

@bertha to marzenie musi się spełnić. Tyle już czekasz, próbujesz. Są czarne scenariusze, ale myśl w ten sposób ze on się Tobie na pewno nie przytrafi. Bo niby dlaczego by miał? Trzymam kciuki za czwartek. Jestem dobrej myśli :*

@bertha, a co do ćwiczeń, wpisz sobie na YouTube Mel B, ona ma ćwiczenia na różne partie ciała i jeden filmik trwa ok 12-15 minut :) ja robię też czasem Tiffany na boczki :) a Chodakowskiej co cwiczylas? Zacznij od Skalpela, jest najłatwiejszy :)

qdkkj44j6bi2vbec.png

@bertha rowniez polecam Mel B i Tiffany. Bardziej lubie takie energetyczne cwiczenia, Chodakowska jest dla mnie za spokojna. Po chwiczeniach z Chodakowska jakos nie czulam sie naladowana energia.
Tiffany Rothe ma jak dla mnie jeszcze takie super sekswone cwiczenia, po kreceniu tyleczkiem od razu bardziej kobieco sie czulam [emoji1]

A z polskich to polecam "fitappy" bardzo fajne cwiczenia, wedlug mnie spokojniejsze od Tiffany ale tez pot sie leje :)

I koniecznie jakies rozciaganie po cwiczeniach.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzieki dziewczyny za kciuki i wsparcie! :)

Policzylas mi od 12, a owu prawdopodobnie wypadnie koło 16-17 ;) więc będzie ok 10 stycznia [emoji14]

Co do zupy, o dziwo całe zero chemii. Nic. Tylko warzywa, woda, sól, też się zdziwiłam i tylko dlatego kupiłam. Uwierz...mam fazę na punkcie etykiet i połowę czasu na zakupach spędzam studiując treść składu :)

Co do ivf...współczuję. Nie dość, że tyle się naczekasz, to jeszcze siedzisz jak na bombie, bo nie wiesz, czy jakaś przeszkoda się nie pojawi. Ja mimo wszystko zaciskam kciuki i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i uda Wam się za pierwszym podejściem. Musi się udać :)
A, zrozumialam że napisalas, ze owu bedzie 12.04, stad tak policzylam :)

no to ładne zupki :) chociaz pewnie te warzywa juz tyle tam wyleżały, ze wartosci to za duzo nie maja. pewnie jedyne warzywa ktore maja wartosci, to jak sobie zerwiesz we wlasnym ogrodku..
Kiedys czytalam, ze salata już po 30 minutach po zerwaniu, traci 50% witaminy C.. wiec jak to tygodniami lezy w magazynie, to tam niewiele co zostaje.

@Lanvin, @Paraplu, to chyba tą Tiffany sobie zobacze :) i kobiecość i długość filmików mnie przekonuje :)
Ja robilam wlasnie chyba skalpel, ale dla mnie niektore cwiczenia byly za ciezkie.. ja jestem typowym kanapowcem, ktory nie robi nic ze sportu :) chyba wyćwiczyłam sie na całe życie w dzieciństwie, teraz sobie odbijam ;)

reklama
Dzieki dziewczyny za kciuki i wsparcie! :)

A, zrozumialam że napisalas, ze owu bedzie 12.04, stad tak policzylam :)

no to ładne zupki :) chociaz pewnie te warzywa juz tyle tam wyleżały, ze wartosci to za duzo nie maja. pewnie jedyne warzywa ktore maja wartosci, to jak sobie zerwiesz we wlasnym ogrodku..
Kiedys czytalam, ze salata już po 30 minutach po zerwaniu, traci 50% witaminy C.. wiec jak to tygodniami lezy w magazynie, to tam niewiele co zostaje.

@Lanvin, @Paraplu, to chyba tą Tiffany sobie zobacze :) i kobiecość i długość filmików mnie przekonuje :)
Ja robilam wlasnie chyba skalpel, ale dla mnie niektore cwiczenia byly za ciezkie.. ja jestem typowym kanapowcem, ktory nie robi nic ze sportu :) chyba wyćwiczyłam sie na całe życie w dzieciństwie, teraz sobie odbijam ;)

Tez jestem kanapowcem :) i dlugosc filmikow tez mi wlasnie pasuje. Jak mam mniej sil i ochoty to puszcze sobie 1, no i mozna kombinowac z kolejnoscia, dodawac odejmowac, jakos bardziej to mozna urozmaicic. Ja sie szybko nudze i jakbym miala robic ciagle te same cwiczenia, w tej samej kolejnosci to bym szybko stracila zapal.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry