reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Hej Kochane! Trzymajcie za mnie kciuki za dzisiejszą wizytę. Źle spałam. Chyba to wszystko przeżywam. Nie wiedziałam, że aż tak. Staram się zachować spokój dla mojej fasolki. Miałam mieć o 18 a mam 15:40 wizytę, więc się mega cieszę. Oficjalnie juz 11 tc. :)

reklama
Hej Kochane! Trzymajcie za mnie kciuki za dzisiejszą wizytę. Źle spałam. Chyba to wszystko przeżywam. Nie wiedziałam, że aż tak. Staram się zachować spokój dla mojej fasolki. Miałam mieć o 18 a mam 15:40 wizytę, więc się mega cieszę. Oficjalnie juz 11 tc. :)
Kciuki zaciśniete [emoji110] koniecznie daj znać od razu po wizycie i pokaż nam swojego szkraba [emoji173] czym się tak stresujesz? [emoji8]

qdkkj44j6bi2vbec.png

Tak :) jeśli 3 dni będzie wyższa, tzn że była wczoraj, ale równie dobrze możesz mieć jak ja. Dwa razy skoczyła mi do 36,8, a na drugi dzień spadła. Rób może testy owu i jasność nastanie :)

No tak, ale to u Ciebie. Normy są niby do 4,5 dla zdrowej osoby, ale nie dla starającej :) już ten temat poruszałysmy wielokrotnie :) także to, co najważniejsze - tsh niech nie będzie większe, niż 2, a jak będzie, to najlepiej skontaktować się z ginem :)

Poczta pantoflowa, ale przetestowana :) poczytaj troszkę o tym, to nie są leki, tylko tabletki ziołowe, a ile dają dla kobiecego organizmu... :)

U mnie była owu, był śluz, także dong zadziałał w punkt :D

Nie, bo temperatura coraz niżej :) dzisiaj mam nadzieje malpiszon przyjdzie :)

@marc, zobacz jak to u mnie wyglądało zanim owu była :)

1489483250-aaaaaa.png

1489483261-aaaaaa.png

qdkkj44j6bi2vbec.png
Kurde a mialam cicha nadzieję, że jednak. Ale faktycznie chyba temperatura nie daje złudzeń.
O, właśnie się zalogowałam na bb na komputerze i widzę, że dostałam od Was 2x niezbyt mądre w ostatnim czasie :D
Pewnie ktoś przez przypadek. Ja mam teraz taki telefon, że non stop coś mi się kliknie.

Kurde a mialam cicha nadzieję, że jednak. Ale faktycznie chyba temperatura nie daje złudzeń.

Pewnie ktoś przez przypadek. Ja mam teraz taki telefon, że non stop coś mi się kliknie.
No niestety... 2018 będzie mój :) kolejne dni płodne zaczną się prawdopodobnie koło 12.04, owu 16-17, termin porodu ok. 10.01.2018, już mam wszystko obcykane :D

A co do ocen to pewnie tak :) nie robi mi to różnicy :)

qdkkj44j6bi2vbec.png

To już prenatalne?? Czy za tydzień?

No niestety... 2018 będzie mój :) kolejne dni płodne zaczną się prawdopodobnie koło 12.04, owu 16-17, termin porodu ok. 10.01.2018, już mam wszystko obcykane :D

qdkkj44j6bi2vbec.png
U mnie też już objawy @. Wczoraj nerw , dzisiaj mnie już brzuch ćmi. ale u mnie jeszcze wychodzi termin na 20 grudnia. Fajnie by było. Święta w domu z kruszynka :). Tak nie chciałam grudnia a teraz myślę, że byłoby super :)

Witam Was moje gwiazdy.
Kochane ja wpadlam zapytac czy ktoras wie ile po czyszczeniu 15.02(poronienie 14 lutego) powinnam dostac okres. Czekam i czekam i sie wkurzam myslalam ze jakos ok 11 bede miec a tu nic. Im dluzej czekam tym sie bardziej martwie. Musze odczekac 2 okresy i myslalam ze kwiecien bedzie moim miesiacem pierwszej proby po stracie.

Pyzunia do 6 tygodnii. U mnie w dniu kiedy mijalo rowno 6 tygodni od zabiegu dostalam okresu, takze naczelalam sie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Asa bo ty chorujesz to pewnie dlatego. Normy są podobno zależne od wieku a czasem i między lab się różnią. Ja robiłam w Mrągowie i mi podali do 5 ale pewnie najgorsze są te wahania hormonów przy hashi.
Tak jak pisaly dziewczyny, dla staraczek powinno byc 1-1,5. Często ginowie nawet na to nie zwracaja uwagi. To nie znaczy że przy troche wyzszym tsh sie nie zajdzie czy nie utrzyma ciazy - sama widzisz, ze Tobie sie udało, natomiast zwieksza to ryzyko że w ciaze sie nie zajdzie lub jej nie utrzyma.

Ginowie niestety nie wiedza wielu rzeczy.. trzeba byc czujnym, dopytywac i czytac..

Teraz w Biedrze można kupić zupy krem za 2,99, kupiłam dzisiaj do pracy krem z cukinii i pietruszki, zjem za jakieś półtorej godziny. Bomba witaminowa [emoji14] ciekawe czy dobre :)
A tam nie ma jakiejs okropnej chemii zamiast bomby witaminowej? :) sprawdz :)

A treningi z Youtube biorę jeszcze mel b na pośladki, włączam na smart tv to i moj maly skacze tą zumbe ze mną heh.
Wstawcie z jakich filmikow korzystacie z Youtube. ja wczoraj tez chwile pocwiczylam z Chodakowska. ale nie dalam rady 45min, tylko 25 min pocwiczylam ;) krok po kroczku..
zobaczymy przy ktorym kroku sie znudze tym ;)

12.kwietnia - 7 dni - 3 miechy = termin 5.stycznia :)

Ja bylam wczoraj u gina, mam termin histeroskopii na czwartek.
Troche zdolowalam sie po wizycie.. te kolejne wizyty tylko mi uzmyslowiaja, jak to wszystko sie ciągnie... i ile jeszcze kroków przede mna, zeby w koncu miec dziecko.. i co najgorsze ile jeszcze przeszkód przede mna, zeby to dziecko miec..
Jak mi gin uzmyslowił, ze przed rozpoczeciem stymulacji do ivf musimy zrobic usg, zeby sprawdzic czy nie ma zadnych torbieli, starych pecherzykow, to sie zalamałam, bo zdalam sobie sprawe, ze taka głupia rzecz, ze jakis pecherzyk sobie dodatkowy urosnie, moze caly miesiac przesunac procedure... :( a co jak co miesiac takie cos bedzie sie powtarzalo?? A ja bardzo czesto na poczatku cyklu mam juz rosnacy pecherzyk.. albo stary, albo mam 2 owulki, nie wiem :(
wczoraj - 5dc - mialam pecherzyk 19mm... a w macicy jeszcze plyn (pewnie reszta krwi miesiaczkowej).. nawet jakby jakims cudem to jajeczko bylo dobrej jakosci, a nie stare, i sie jakims kolejnym cudem zaplodnilo, to jajeczko w macicy w środowisku krwi padnie.
No ale whatever, wazne zeby zadnych rosnacych pecherzykow i torbieli nie bylo na poczatku nowego cyklu, zebym mogla rozpoczac in vitro...

Ostatnia edycja:
Do góry