Witam
Ja już po pierwszej wizycie.
Ranyyy ale miałam stresa..
Na razie jest dobrze:
jest pęcherzyk ciążowy (prawie 9mm)
jest pęcherzyk żółtkowy (prawie 3mm)
no i niedobrze bo zrobiła mi się
cysta na jajniku . nie wiem czy mam się martwić tym.
Mam brać więcej luteiny.
Ma ktoś doświadczenie z cystą?
Gratuluję II kreseczek @Antonia2016 @MartaBarbaraWeronika listopad rządzi
gratulacje!!
@Gosiek90 u nas była za duża lepkość przez co za mała ruchliwość...
U mnie dokladnie to samo bylo. Teraz bierze flavamed i juz pozbylismy sie lepkosci, wiec i ruchliwosc sie zwiekszyla. jeszcze nie jest w normie, ale juz jest 3-krotnie wyzsza (z 6 na 18%, norma chyba 32%)
bertha: morfologia 3%, fragmentacja 45% ( dobry wynik jest do 15% )na początek androlog przepisał zastrzyki TFX ktore okazało się że są wycofane a cena ich była spora.. następnie przepisał kuracje ktora cenowo jest zdecydowanie nizsza. 3 mc. Groprinosine, immunal forte i na stałe wit. C i E i dodatkowo je orzechy brazylijskie. Chcemy właśnie jeszcze zasięgnąć opini u innego androloga i zobaczyc co powie.
kurcze, bardzo duza fragmentacja
ona powoduje poronienia... ja bym w iui nie szla, bo co z tego, ze zaciazycie, jak to bedzie dalej plemnik z pofragmentowanym dna... jedno IUI to macie juz kawalek ceny IVF... a w IVF moge dobrze wyselekcjonowac plemniki...
A czy przed badaniami nie mial twoj M moze goraczki przez ostatnie 3 miesiace?
Ja wlasnie odebralam wyniki fragmentacji M! 8%!! jestem przeszczesliwa, ze chociaz to wyszlo dobrze
U nas z problemow jeszcze test HBA (wiazanie z hialuronem) 71%, norma >80%. Jak jest ponizej to nikle szanse na naturalne poczecie, bo plemnik nie potrafi przejsc przez scianke jajeczka.
Bertha Nie mogę wysłać zdjęcia bo za duży format a nie wiem jak zmienić. Liczba na cm3- 3 tysiące!!!W całym ejakulacie 9tysiecy. Brak ruchu wogole88℅, ruchliwość szybka i wolna lineralna 3℅, brak ruchu postępowego 9℅.
Oj, to rzeczywiscie malo..
a nie mial twoj M moze goraczki przez ostatnie 3 miesiace przed badaniem? moj miesiac po goraczce jak robil badanie, to liczba plemnikow wyszla zdziesiatkowana.
A jeśli chodzi o in vitro jeszcze o tym nie rozmawialiśmy. On wierzy, że wyniki się poprawią i liczy na inseminacje.. jest dużym optymistą. A ja nie chciałabym być naciagana przez lekarza na iui które i tak mija się z celem przy takich wynikach?
ja bym sie w takiej sytuacji bala ze bedzie po iui ciaza, ale i tak wadliwym plemnikiem i poronie...
Jeśli chodzi o lekarza to nie wiem czy uderzyć do invicty do androloga czy szukać kogoś innego. Nie wiem kurde nie wiem
wybralabym androloga spoza kliniki, zeby wierzyc ze jest bezstronny i nie namawia mnie na IVF przez pryzmat kasy.
Dziękuję
A ja i moja dieta coraz gorzej się mamy... przy duphaston mam napady jak baba w ciąży. Dziś wpieprzy...am śledzie w sosie musztardowym, a ja o zgrozo, nienawidzę śledzi. Teraz mi niedobrze
Oj, czuje ciaze