reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
mam od narodzin malego to samo, az dziw, ze jeszcze mieszkamy razem i go nie zabilam :szok: on uwaza, ze ja przesadzam...
Wszystkie te chłopy jakieś nie takie ehh...Jak chwile jest dobrze to zaraz coś musi nie grać, zgrzyty, złości, pretensje...normalka. Szkoda tylko że nie umiem się nieprzejmować ale może z czasem się nauczę.

Wszystkie te chłopy jakieś nie takie ehh...Jak chwile jest dobrze to zaraz coś musi nie grać, zgrzyty, złości, pretensje...normalka. Szkoda tylko że nie umiem się nieprzejmować ale może z czasem się nauczę.
moj sie na mnie wkurza bo ja sie wkurzam na niego, ale kuzwa ja zmeczona, nocki wiadomo raz lepsze raz gorsze, zmeczenie mnie dobija a on dolewa oliwy do ognia i wraca z roboty i juz krzyk

Witam :)
Ja już po pierwszej wizycie.
Ranyyy ale miałam stresa..

Na razie jest dobrze:
jest pęcherzyk ciążowy (prawie 9mm)
jest pęcherzyk żółtkowy (prawie 3mm)
no i niedobrze bo zrobiła mi się cysta na jajniku :(. nie wiem czy mam się martwić tym.
Mam brać więcej luteiny.
Ma ktoś doświadczenie z cystą?
Gratuluję II kreseczek @Antonia2016 @MartaBarbaraWeronika listopad rządzi
gratulacje!! :)

@Gosiek90 u nas była za duża lepkość przez co za mała ruchliwość...
U mnie dokladnie to samo bylo. Teraz bierze flavamed i juz pozbylismy sie lepkosci, wiec i ruchliwosc sie zwiekszyla. jeszcze nie jest w normie, ale juz jest 3-krotnie wyzsza (z 6 na 18%, norma chyba 32%)

bertha: morfologia 3%, fragmentacja 45% ( dobry wynik jest do 15% )na początek androlog przepisał zastrzyki TFX ktore okazało się że są wycofane a cena ich była spora.. następnie przepisał kuracje ktora cenowo jest zdecydowanie nizsza. 3 mc. Groprinosine, immunal forte i na stałe wit. C i E i dodatkowo je orzechy brazylijskie. Chcemy właśnie jeszcze zasięgnąć opini u innego androloga i zobaczyc co powie.
kurcze, bardzo duza fragmentacja :( ona powoduje poronienia... ja bym w iui nie szla, bo co z tego, ze zaciazycie, jak to bedzie dalej plemnik z pofragmentowanym dna... jedno IUI to macie juz kawalek ceny IVF... a w IVF moge dobrze wyselekcjonowac plemniki...
A czy przed badaniami nie mial twoj M moze goraczki przez ostatnie 3 miesiace?

Ja wlasnie odebralam wyniki fragmentacji M! 8%!! jestem przeszczesliwa, ze chociaz to wyszlo dobrze :) U nas z problemow jeszcze test HBA (wiazanie z hialuronem) 71%, norma >80%. Jak jest ponizej to nikle szanse na naturalne poczecie, bo plemnik nie potrafi przejsc przez scianke jajeczka.

Bertha Nie mogę wysłać zdjęcia bo za duży format a nie wiem jak zmienić. Liczba na cm3- 3 tysiące!!!W całym ejakulacie 9tysiecy. Brak ruchu wogole88℅, ruchliwość szybka i wolna lineralna 3℅, brak ruchu postępowego 9℅.
Oj, to rzeczywiscie malo.. :( a nie mial twoj M moze goraczki przez ostatnie 3 miesiace przed badaniem? moj miesiac po goraczce jak robil badanie, to liczba plemnikow wyszla zdziesiatkowana.

A jeśli chodzi o in vitro jeszcze o tym nie rozmawialiśmy. On wierzy, że wyniki się poprawią i liczy na inseminacje.. jest dużym optymistą. A ja nie chciałabym być naciagana przez lekarza na iui które i tak mija się z celem przy takich wynikach?
ja bym sie w takiej sytuacji bala ze bedzie po iui ciaza, ale i tak wadliwym plemnikiem i poronie...

Jeśli chodzi o lekarza to nie wiem czy uderzyć do invicty do androloga czy szukać kogoś innego. Nie wiem kurde nie wiem
wybralabym androloga spoza kliniki, zeby wierzyc ze jest bezstronny i nie namawia mnie na IVF przez pryzmat kasy.
Dziękuję :p
A ja i moja dieta coraz gorzej się mamy... przy duphaston mam napady jak baba w ciąży. Dziś wpieprzy...am śledzie w sosie musztardowym, a ja o zgrozo, nienawidzę śledzi. Teraz mi niedobrze :(
Oj, czuje ciaze :):)

@Spark, możemy sobie przybić piątkę...ja też najchętniej bym się teraz zabrała i wyszła. Mój mnie wkurzył, jest wielce obrażony sam nie wie na co, on jest zmęczony moim marudzeniem (bo jak rozmawialiśmy przez telefon to sobie uroił, że jęczalam :| ) i zachowaniem małego, bo jak pojechałam na fitness to się nie dogadywali... Zabrał komputer, telefon i ogląda coś w sypialni :| powiem Wam, że jak dalej to ma tak wyglądać, to nici z naszych starań i się po prostu rozstaniemy. Nie wiem co zrobimy z kredytem, nie wiem jak wyremontuje sama mieszkanie, ale powoli jestem tym wszystkim zmęczona...

qdkkj44j6bi2vbec.png

bertha: no ja mam bardzo dużo wątpliwości.. no nic jeszcze 2 mc kuracji, powtórne badania i wtedy zobaczymy. Ja jeśli chodzi o in vitro jestem zupełnie zielona.. jakie badania i w ogóle nic nie wiem nawet ile kosztuje.. ale jak lekarz powiedział że inseminacja to jednak poszlismy myślami w tym kierunku ( nawet kasę wyplacilam z konta, żeby nie wydać i żeby już się nie martwić ) przykre jest to, że nasi lekarze naciagaja nas na każdym kroku na kasę :( idąc do lekarza chciałabym uzyskać rzetelne informacje bez owijania w bawełnę.

Lanvin u nas przez niepowodzenia w powiekszeniu rodziny to ja dostaję na głowę i wiem, że jestem okropna i szczerze współczuję mojemu mężowi, ale i tak jest dzielny.. dostaje mu się za wszystko :hmm:

reklama
bertha: no ja mam bardzo dużo wątpliwości.. no nic jeszcze 2 mc kuracji, powtórne badania i wtedy zobaczymy. Ja jeśli chodzi o in vitro jestem zupełnie zielona.. jakie badania i w ogóle nic nie wiem nawet ile kosztuje.. ale jak lekarz powiedział że inseminacja to jednak poszlismy myślami w tym kierunku ( nawet kasę wyplacilam z konta, żeby nie wydać i żeby już się nie martwić ) przykre jest to, że nasi lekarze naciagaja nas na każdym kroku na kasę :( idąc do lekarza chciałabym uzyskać rzetelne informacje bez owijania w bawełnę.
A skad jestes?
Ja bede robic in vitro w Krakowie w klinice Parens. A jestem z Wroclawia. tam procedura kosztuje 4500zł, bardzo tanio!
do tego dochodza koszty lekow do stymulacji, jeszcze nie wiem ile - ok 1500-3000zł to moze kosztowac. Z dodatkowych kosztow, to mrozenie zarodkow, jesli jakies zostana, oraz dodatkowe procedury - np dokladniejsze wybieranie plemnikow - wam by sie to na pewno przydalo, przy tej fragmentacji.
Badan jest troche do zrobienia wczesniej - jakies wirusowe,rozyczka, HIV, kila itp, wymazy z pochwy, teraz jeszcze histeroskopie mi zlecił dr, badanie nasienia oczywiscie, tarczyca, no i pewnie z 5-10 jeszcze nie wymienilam. Mi udalo sie wiekszosc zrobic w Medicover - mam pakiet z pracy.

Do góry