reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Dziękuje za informacje [emoji6] cieżko jest mi się do tego odnieść bo mój M jeszcze nasienia nie badał ale obiecał, że jak do roku nam się nie uda to pójdzie bez problemu. Gdzie robicie takie badanie i ile się płaci?
I powiedz mi, co w tych wynikach jest najbardziej istotne? Żywych macie duża ilość ale ruchliwość i ilość jeszcze poniżej normy tak? Od gorączki M minęło 44 dni a czytałam że pełna odbudowa następuje po 70 dniach czyli wnioskuje, że w tym cyklu nie mam na co liczyć.. plusy takie, że od dwóch tygodni je kwas foliowy i cynk i w końcu nie wygrzewa się w wannie.. a twój zażywa coś ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Basia , jak nie ma co liczyc, jakiś plemnior tam napewno czeka na swoją szansę .

Basia , jak nie ma co liczyc, jakiś plemnior tam napewno czeka na swoją szansę .

Taką mam cichą nadzieję, ale z drugiej strony wiem że znowu może się nie udać.. przynajmniej teraz mogę zwalić na gorączkę [emoji12] ale plemniory oczywiście przyjmę i chętnie przechowam [emoji23]

Dziękuje za informacje [emoji6] cieżko jest mi się do tego odnieść bo mój M jeszcze nasienia nie badał ale obiecał, że jak do roku nam się nie uda to pójdzie bez problemu. Gdzie robicie takie badanie i ile się płaci?
I powiedz mi, co w tych wynikach jest najbardziej istotne? Żywych macie duża ilość ale ruchliwość i ilość jeszcze poniżej normy tak? Od gorączki M minęło 44 dni a czytałam że pełna odbudowa następuje po 70 dniach czyli wnioskuje, że w tym cyklu nie mam na co liczyć.. plusy takie, że od dwóch tygodni je kwas foliowy i cynk i w końcu nie wygrzewa się w wannie.. a twój zażywa coś ?

Moj zażywa Parenton i Flavamed - na rozrzedzenie spermy bo miał zwiekszona lepkość. Robiliśmy w Invicta badania.
Ważna jest ilość, ruch, żywotność, morfologia. Ale jak będziecie juz robić to zróbcie od razu test hba - wiązania z hialuronem!

A jak z morfologia ??

No wlasnie kurde, nie dopytalam i w tym badaniu nie było morfologii!!! Grrrrr.. z innych miejscach jak robiliśmy badanie to ogólne badanie nasienia miało morfologię.. kurde, przeciez bym doplacila gdybym tylko wiedziała ze to osobno trzeba zlecić.. teraz juz po ptokach..
Miesiąc temu miał 5%, rok temu 8% prawidłowych.
Ale robiliśmy tez wiązanie z hialuronem (hba) i wyszło słabo - 71%, a norma >80%. Gdzieś wyczytałam ze <80% oznacza ze prawie nie ma szans na naturalne poczęcie, ani żadne IUI...
No ale dobrze ze to wiemy przed ivf to dobiorą odpowiednie metody selekcji tych plemników do zapłodnienia.
Czekamy jeszcze na wynik fragmentacji dna plemników.

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

reklama
Do góry