reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Uffff... nadgoniłam Was! A nie było mnie tylko 1 dzień :p

Dziewczyny wykres mi mówi że jestem w 5 tygodniu ciąży a 4 tydzień i 3 dzień więc które patrzeć ? Bo serduszko to ok w 6 tygodniu ale patrzeć na które wyliczenia?

Te wyliczenia są dokładnie takie same. 5 tydz = 4 tygodnie 3 dni. Czyli skończyłaś 4 tydz i jesteś w 3dniu 5tego tygodnia :) Idź w 7tyg na usg, tak dla pewności, że na 100% będzie :)

0eb707db8cbbc24c6720acf90a88dd7c.jpg

Facelle z rana. Wiec @bertha zostaje z dinozaurami ;-) moja macica robi sobie ze mnie jaja i psuje moje plany [emoji23][emoji23] @cheebay mam nadzieje ze jeszcze nie śpisz, wstałam bardzo wcześnie jak na urlop :p

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nie będę czarować.. :( nic nie widzę :( albo to winam mojego kompa...

Hej dziewczyny w końcu was doczytalam, queen jak cos tam widzę słabą kreskę ale może z oczami cos nie tak.
Co do mówieniu o ciąży tez jestem zdania ze lepiej zaczekać ja to w pracy o ile mi się wogole uda to powiem chyba jak brzuch urosnie :rolleyes: bo taka sytuacja była kilka dni się źle czulam za plecami slyszalam - pewnie w ciąży i nie odzywalay się i były wręcz nie mile a gdy dowiedziały się o tym ze to jednak nie ciąża to wtedy znowu normalna rozmowa. Rodzinie tez bym mówiła kolo 8 tygodnia .

My zdecydowaliśmy, że powiemy tylko naszym rodzicom. Wiedzą też 2 moje najbliższe przyjaciółki. Nie wyobrażam sobie nic im nie powiedzieć. Chciałabym razem z nimi to wszystko przeżyć. Mam nadzieję, że wszystko będzie jak najlepiej, a jeżeli nie... to tez to razem przeżyjemy.

też ostatnia @ 1.02. Termin mi wylicza na 7/8.11.
We wtorek idę do lekarza, żeby sprawdzić czy to nie pozamaciczna i pewnie po heparynę.
Wie tylko mąż i przyjaciółka. Rodzina dowie się, jak wszystko dobrze pójdzie, po usg genetycznym, czyli za jakieś 2miesiące. Wcześniej nie mówię, znając moje doświadczenie. I tak już mam znowu schize i sprawdzam co chwila majtki i rozmyślam nad każdym bólem podbrzusza i krzyża- witajcie "radosne" 9mcy

A w jaki sposób sprawdzić czy to nie ciąża pozamaciczna? Myślisz że usg pokaże już pęcherzyk?

Dziewczyny, bo najlepiej nie myśleć.. Wiem, ze latwo się mówi. Nam nie udawalo sie przez 4 cykle, wiem ze to jeszcze malo. W tym cyklu bylam pewna, ze nic nie bedzie. Po owu sie z tym pogodzilam, przestalam myśleć. Malo zagladalam na forum, zastapilam to dobra książka. Nie wczuwalam sie w swoje dolegliwość, jesli jakiekolwiek byly.. Boboseksy byly w 8, 10, 12 i 13dc, pozniej dopiero 20. Test owu wyszedl pozytywny w 14, wiec plemniki dostaly jakiegos dopalacza bo najwidoczniej przetrwaly conajmniej do 15dc.

My w tym cyklu bardzo mało rozrabialiśmy, ale jakoś szczęśliwie trafiliśmy w dzień owu, albo te plemniki jakoś dłużej wytrwały - nie umęczone takie :p

Po dniach płodnych nastawiałam się na kolejne cykle starań, nie dopatrywałam się żadnych objawów, starałam się nie myśleć o tym... test zrobiłam dopiero w terminie @ i zrobiłam go w sumie tylko dlatego, że inaczej zabolały mnie piersi.

Dziewczyny! Na serio: nie róbcie testu wcześniej niż w dniu @!

Zgadzam się z Tobą, ja mam tak samo. Jak to powiedział mój gin, żeby test był pozytywny to obie kreski muszą być takie same. Ja robiłam 4 testy myślałam, że są pozytywne ale druga była jaśniejsza i się okazało, że to była biochemiczna. Po 10 dniach dostałam @.

Nie zgadzam się! Ja zrobiłam dwa testy (jeden w terminie @ i jeden w kolejnym dniu), oba o czułości 10 i w obu wyszła mi blada druga kreska! Nie wiem zupełnie jak to się przekłada do tego, że moja beta była ponad 400 w tych dniach...

Ja plodnych nie mam, ale za to przypałętał się kac stulecia [emoji23] [emoji85]

A gdzie tak zabalowałaś? :D

reklama
A ja mam stan podgorączkowy i jestem normalnie osłabiona. Ale chyba przepracowałam się przed te 2dni [emoji30][emoji30] leżę pod kocykiem i oglądam skoki [emoji51][emoji23] zaraz trzeba podjąć wyzwanie spakowania się do domu [emoji30][emoji30]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja pisze, że się może tak zdarzyć, że są kreski ale okazuje się, że to ciąża biochemiczna. Większości wychodzą na początku jasne kreski i jest ciąża prawidłowa ale jak nie ciemnieją testy po kilku dniach to może być biochemiczna. Jak w moim przypadku.

Wonderful, ale termin "ciąża biochemiczna" to po prostu nazwa na ciąże, ktora poroniła sie zanim na usg pojawił sie pecherzyk... ale to wciaz ciąża.. czyli można by powiedziec ze każda ciąża na początku jest "biochemiczna", aż na usg nie uwidoczni sie pecherzyk. Jak sie pojawi ale np nie pojawi sie zarodek - wtedy nazywamy to pustym jajem płodowym.
Ale to wszystko normalne ciąże, ktore z jakies przyczyny przestały sie rozwijać.

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

Gabrika, z hollywoodzkim rozmachem na kanapie [emoji1] nie będę się w swoje urodziny jeszcze z obcymi ludźmi użerac [emoji23]

Queen, o matko... Masz rację, lez i się grzej, ja też pod kocem i też skoki [emoji1]

Antonia, który ty masz dzień cyklu, ile do godziny zero?

Mój o dziwo zaczyna podchody, normalnie chłopa nie poznaję... [emoji1]

reklama
Dostaje plamien .... witam @'
PoprosZe o wpis do tabelki :-(
Kurde wredna @. Przykro. A tak kibicowalam, jak zaczęłam nadrabiać dzisiejszy dzień.
Powtorze test 8 marca ale nadzieja zerowa :( straszne to jest. Pierwsze 4 cykle nic nie stosowalam co ma byc to bedzie ( mowia ze tak najlepiej) ale niestety ten staralismy sie na maksa i dupa. 10 marca mam wizyte u gin chyba zaczne stosowac tego dupka.... Moze cos da.
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Jeszcze jest trochę czasu do @.

Ja dzisiaj byłam u endo, odrazu odebrałam wyniki i ferrytyny 9 a norma 19-150. Hemoglobina i inne parametry świadczące o anemii albo za mało albo w dolnej granicy. Mam brać żelazo 2x dziennie, nie lubię tego bo zawsze mnie po nim boki brzuch. Ale czego się nie robi . Zmieniła mi letrox na 5 dni po 25 i sb,Nd po 50. Za 4 tyg znowu mam zrobić wyniki, no chyba, że za dwa tygodnie będzie pozytyw to odrazu mam isc na wizytę.

Czy u was też dzisiaj tak ciepło?? My prawie cały dzień na dworze. Młody pojeździć rowerem i teraz się wyleguje bo zmęczony

Do góry