reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Dziewczyny jak wy sobie radzicie/poradziłyscie po stracie? Wieczorami płacze. W dzień jest ok. Jeszcze jutro mam pogrzeb dziadka mojego Ł:( nie mam ochoty iść ale wiem że wsparcie jest mu potrzebne. Tylko jak tu wspierać gdy sama nie umiem sobie z tym poradzić.??

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
za pierwszym razem pomógł szybki powrót do pracy- nie było tyle czasu na myślenie. Płakałam tylko jak się dowiedziałam, dzień po zabiegu i bolał widok podwójnych wózków, bo to była ciąża bliźniacza. Pomogła też myśl, że widocznie były bardzo chore i lepiej tak niż miałyby się urodzić i cierpieć. Dwa kolejne razy pomogła przejść córka- nie mogłam płakać przy niej. Płakałam raz, przyszła i przytuliła mnie a miała wtedy 18mcy

Ty to dopiero jesteś silna. Jak się czujesz?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
W dzień znośnie ... ale głowa jest taka głupia, że z każdym usg ma nadzieję, że dziecko odżyje i wszystko będzie dobrze. Jest mi trudniej bo jak się dowiedziałam o bliźniakach to uważałam jak niektóre z Was...że maleństwo które straciłam w marcu do mnie wróciło razem z siostrą/bratem. Teraz znowu czuję, że brakuje mi tej jednej istotki ..bilans strat jest jaki jest. Dlatego chciałabym jeszcze jedno dziecko. Przemawiają przeze mnie hormony i emocje ...czuję stratę, nie da się chyba tak zapomnieć. W pierwszej stracie nie widziałam ani serduszka ani maluszka. Tu już ruszał rączkami i nóżkami, podskakiwał, serducho pikało jak szalone, 4,5 cm szczęścia prawie ...cudowny widok i okropna strata - ciężka do przyjęcia i chyba nigdy się z Nią nie pogodzę. Boję się, że po porodzie mogę dostać depresji z tego powodu. Czytałam dużo na ten temat i wiem, że to wraca po czasie ...ze zdwojoną siłą.
Żyć jednak trzeba dalej, teraz mam się jeszcze o kogo martwić, więc nie mogę popadać w zamknięcie.
A jak się czuję fizycznie ? Mam mdłości, które znowu wróciły, brak sił zupełny i nie wiem czy to jakaś depresja, czy moja tarczyca, czy zwyczajnie tak tą ciążę znoszę. Codziennie sprawdzam tętno maluszka i to mnie uspokaja ...inaczej wylądowałabym w psychiatryku.

Nessi przeczytałam Twego posta i zrobiło mi się strasznie smutno :(

Aż nie wiem czy wypada pisać teraz o becie... w każdym razie urosła. Z 30,32 do 91,15.
Powoli rośniemy

- - - - - - - - - - - - - - - -
Synek [emoji170][emoji170][emoji170] luty 2014

Jej dziewczyny nie jestem w stanie sobie wyobrazić nawet co czujecie.

A ja mam kłucie jajnika[emoji44] i mam śluz jakby płodny[emoji44][emoji44][emoji44]
No w sumie w cyklu lutowym nie doszło do owulacji. Ciekawie ciekawie. Myślicie, że to realne? W sumie byłoby ok. Moglibyśmy się zacząć starać szybciej[emoji6]

@NeSSi tak bardzo mi przykro z powodu Twojego maluszka.. Nic nie zostaje jak tlumaczyc sobie, że tak mialo byc.
@mfifi04 musisz być silna i podjąć kolejne działania.
Mnie taak glowa bolu, caly dzień ziewalam. Pogoda tez nie sprzyja. Ide zaraz uciąć sobie drzemkę.
Zrobiłam inny test, bo te krechy to sa niemozliwe i znowu..
@89Katia super, ze jest przyrost. Ja czekam na swoją i nastepna zrobie w pon. Albo juz w cale.. Zobaczymy

Załączniki

• 20170302_144239.jpg
    20170302_144239.jpg
    533,4 KB · Wyświetleń: 127
reklama
Nessi przeczytałam Twego posta i zrobiło mi się strasznie smutno :(

Aż nie wiem czy wypada pisać teraz o becie... w każdym razie urosła. Z 30,32 do 91,15.
Powoli rośniemy

- - - - - - - - - - - - - - - -
Synek [emoji170][emoji170][emoji170] luty 2014
piękna beta. Miałam też dziś zrobić, ale taka wichura i grad że strach wychodzić

Do góry