reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Spark - dzięki, być może. zobaczymy kiedy nadejdzie @. jeśli wcześniej tzn np w 28-29dniu a nie w 32dniu to znaczy że test pokazał prawdę. Robiłam test paskowy taki za 1zł:p kupowałam pakiet 20 testów owulacyjnych+5 ciążowych za 13,60:p niech żyje allegro:)

reklama
dziewczyny chciałam przeprosić i podziękować jednocześnie.

pisałam o moich głupich rozterkach odnośnie tego czy zaczynać staranka zgodnie z "planem" w czerwcu czy w zasadzie już teraz - w maju. Wyraziłyście swoje zdanie, a ja...popadłam w 2dniowy stan zawieszenia....
Nie odzywałam się, bo potrzebowałam oddechu po ostatnim poście... wybaczycie? Jednak M kupił gumki, więc wracam do wersji pierwotnej czyli czerwiec...

Bardzo się cieszę, że jesteście coraz bardziej aktywne!!! Witam NOWE STARACZKI!!!!!!!
Trzymam moooocno kciuki za TESTUJĄCE!!!!!

U mnie jeśli chodzi o owulkę to dziwna sprawa. Dziś mam 15dc. Cykle 32dniowe.
12dc zrobiłam test owulacyjny. Miałam 2 kreski, ale druga średniomocna, więc spodziewałam się 2dni później jeszcze ciemniejszej. A tu d.pa.
14dc 2 krecha zbladła. Dziś 15dc to samo. nie wiem o co kaman. Nic mnie nie boli...
Śluz mam już kremowy gęsty, więc kurde czyżby owulka już była?? Zrobiłam test ovu - negatywny.
Jak interpretować test?
Skoro 2 kreski (jedna średniociemna) wyszły 12dc, to czy to oznacza, że od tego momentu owulacja pojawi się w przeciągu 24-36godzin? Tak wyczytałm w necie. Czyli była w środę lub czwartek lub dziś. Hmm...
Sądziłam, że owulacja jest 14 dni przed @. Skoro owulka już była, to ten cykl miałby 27dni, a nie 32 jak ostatnie.
Co o tym sądzicie?

Tutaj masz sliczny schemacik :)
1463776986-jetmoy.jpeg

Kolekcjonerka ja zawsze czekam na dwie równe kreski o wtedy zaznaczam owu wg WomanLoga się nie mylę.

U nas dziś bez szału z planami, bo mnie chyba jakaś infekcja pęcherza dopadła. Najpierw spacer z psem a potem piaskownica pod blokiem. Może jutro się trochę ogarnę to pójdziemy na plac zabaw do parku.

Hej sobotnie :)

Dziecko nie zna litości - 6:30 pobudka :p

Kolekcjonerka życzę więc powodzenia w cyklu czerwcowym :) Wy z mężem najlepiej wiecie czego chcecie :) Co do owulacji to nie wiem czy okres MUSI koniecznie przyjść po 14 dniach od owu czy może to być 16-17 dni. Nie znam się za bardzo na fazie lutealnej.

Paraplu jak zawsze poratuje pięknym, konkretnym schematem :) :)

Miłej soboty! U mnie zaraz będzie padać chyba :/

Witam was kobietki. U mnie sobota za pięknie się nie zaczęła. Wstalam juz z bólem krzyża i podbrzusza. Dzieci od 7 na nogach, także czeka mnie długi dzień. Trzymam kciuki za wszystkie testujace dzisiaj. [emoji4]Miłego dnia [emoji4][emoji4]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć Dziewczynki! :)
Ale tu duzo testujących na dniach :) ja jestem pare dni rzed owu wiec za chwile zaczynamy staranka.
Co do fazy lutealnej, to każda kobieta moze miec inna i ma ja stała dla siebie. Ale mieści sie w ramach ok 10-14 dni. No mogą byc oczywiście odchylenia jak sa jakies wahania z progesteronem..
Takze jesli masz juz kremowy gesty śluz to na 100% juz faza lutealna, mysle ze cykl możesz miec krótszy. U mnie jak w zegarku po owu zmienia sie śluz i temperatura i od tego czasu po 14 dniach mam @.
Testy owu to wiesz, zależą bardzo od tego czy duzo wczesniej piłaś.. No i tak naprawde to np 3-4 godziny wczesniej lub pózniej gdybys zrobiła to mogła byc druga krecha w kolorze kontrolnej, bo ten pik hormonu LH nie trwa cały dzien, tylko moze byc np rano a popołudniu juz krecha jaśnieje (czy tez odwrotnie :))

Miłego weekendu!!

Do góry