reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Spark - dzięki, być może. zobaczymy kiedy nadejdzie @. jeśli wcześniej tzn np w 28-29dniu a nie w 32dniu to znaczy że test pokazał prawdę. Robiłam test paskowy taki za 1zł:p kupowałam pakiet 20 testów owulacyjnych+5 ciążowych za 13,60:p niech żyje allegro:)

reklama
dziewczyny chciałam przeprosić i podziękować jednocześnie.

pisałam o moich głupich rozterkach odnośnie tego czy zaczynać staranka zgodnie z "planem" w czerwcu czy w zasadzie już teraz - w maju. Wyraziłyście swoje zdanie, a ja...popadłam w 2dniowy stan zawieszenia....
Nie odzywałam się, bo potrzebowałam oddechu po ostatnim poście... wybaczycie? Jednak M kupił gumki, więc wracam do wersji pierwotnej czyli czerwiec...

Bardzo się cieszę, że jesteście coraz bardziej aktywne!!! Witam NOWE STARACZKI!!!!!!!
Trzymam moooocno kciuki za TESTUJĄCE!!!!!

U mnie jeśli chodzi o owulkę to dziwna sprawa. Dziś mam 15dc. Cykle 32dniowe.
12dc zrobiłam test owulacyjny. Miałam 2 kreski, ale druga średniomocna, więc spodziewałam się 2dni później jeszcze ciemniejszej. A tu d.pa.
14dc 2 krecha zbladła. Dziś 15dc to samo. nie wiem o co kaman. Nic mnie nie boli...
Śluz mam już kremowy gęsty, więc kurde czyżby owulka już była?? Zrobiłam test ovu - negatywny.
Jak interpretować test?
Skoro 2 kreski (jedna średniociemna) wyszły 12dc, to czy to oznacza, że od tego momentu owulacja pojawi się w przeciągu 24-36godzin? Tak wyczytałm w necie. Czyli była w środę lub czwartek lub dziś. Hmm...
Sądziłam, że owulacja jest 14 dni przed @. Skoro owulka już była, to ten cykl miałby 27dni, a nie 32 jak ostatnie.
Co o tym sądzicie?

Tutaj masz sliczny schemacik :)
1463776986-jetmoy.jpeg

Kolekcjonerka ja zawsze czekam na dwie równe kreski o wtedy zaznaczam owu wg WomanLoga się nie mylę.

U nas dziś bez szału z planami, bo mnie chyba jakaś infekcja pęcherza dopadła. Najpierw spacer z psem a potem piaskownica pod blokiem. Może jutro się trochę ogarnę to pójdziemy na plac zabaw do parku.

Hej sobotnie :)

Dziecko nie zna litości - 6:30 pobudka :p

Kolekcjonerka życzę więc powodzenia w cyklu czerwcowym :) Wy z mężem najlepiej wiecie czego chcecie :) Co do owulacji to nie wiem czy okres MUSI koniecznie przyjść po 14 dniach od owu czy może to być 16-17 dni. Nie znam się za bardzo na fazie lutealnej.

Paraplu jak zawsze poratuje pięknym, konkretnym schematem :) :)

Miłej soboty! U mnie zaraz będzie padać chyba :/

Witam was kobietki. U mnie sobota za pięknie się nie zaczęła. Wstalam juz z bólem krzyża i podbrzusza. Dzieci od 7 na nogach, także czeka mnie długi dzień. Trzymam kciuki za wszystkie testujace dzisiaj. [emoji4]Miłego dnia [emoji4][emoji4]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć Dziewczynki! :)
Ale tu duzo testujących na dniach :) ja jestem pare dni rzed owu wiec za chwile zaczynamy staranka.
Co do fazy lutealnej, to każda kobieta moze miec inna i ma ja stała dla siebie. Ale mieści sie w ramach ok 10-14 dni. No mogą byc oczywiście odchylenia jak sa jakies wahania z progesteronem..
Takze jesli masz juz kremowy gesty śluz to na 100% juz faza lutealna, mysle ze cykl możesz miec krótszy. U mnie jak w zegarku po owu zmienia sie śluz i temperatura i od tego czasu po 14 dniach mam @.
Testy owu to wiesz, zależą bardzo od tego czy duzo wczesniej piłaś.. No i tak naprawde to np 3-4 godziny wczesniej lub pózniej gdybys zrobiła to mogła byc druga krecha w kolorze kontrolnej, bo ten pik hormonu LH nie trwa cały dzien, tylko moze byc np rano a popołudniu juz krecha jaśnieje (czy tez odwrotnie :))

Miłego weekendu!!

Do góry