reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

A ja się właśnie zastanawiam czy testować jutro. W poniedziałek dzień @. Jutro już chyba powinno pokazać czy coś jest czy nie. Jak myślicie ? Czekać do poniedziałku czy jednak jutro testować ?

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mój piesek nie moze sie wyproznic :( tak jak obstawiałam - zapchane gruczoły / bardzo zapchane. Wetka oczyscila i podała parafine na poślizg. No i była kupa- wielkości groszku i dalej to samo :(

Ja tez mam dostać @ w poniedziałek i testować bede jesli nie dostanę :)

To jutro trzymamy kciuki za Ize :)
Ja mysle, ze sie testowania nie doczekam. Czuje sie normalniej niz koedykolwiek przed @ - nawet piersi mnie nie bolą :p

To w takim razie będę testować jutro z rana. [emoji4][emoji4]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Izabela, ja zamierzam testować 12 dpo, też wydaje mi się, że powinno wyjść. Muszę, bo nie wiem czy duphaston odstawić i czy clexane włączyć.
Na domiar złego w wymazie wyszedł mi paciorkowiec z grupy B, dlatego zaczynam brać Amotaks, chyba jeden z niewielu, które mogę brać na wypadek ciąży :-(

Delli, tak to jest z tymi pupilami. Niestety nie można podawać zadnych leków dla ludzi. Mój Cezar miał problem w drugą stronę i tutaj poszliśmy w kierunku zmiany diety. Może u Twojego pupila też pomoże. A w kierunku pasożytów była badana? Czy też regularnie odrobaczana. Nasz wet mówi, że chwila nieuwgi i coś chapnie na spacerze, nawet człowiek nie zauważy. Nasz też ponieważ jest z dużych ras ma problem z nawracającym zapaleniem kosci :-( ale jest członkiem rodziny i zrobimy wszystko żeby nie cierpiał, biegamy do weta po sterydy. Mam nadzieję, że u Twojego też znajdzie cie rozwiazanie i będzie zdrowy piesek. Może zmienić weta i skonsultować z innym?

Ostatnia edycja:
Skoro wiecie kiedy mialyscie owu, to faktycznie testowanie przed @ ma sens. W moim przypadku jest loteria wiec.. Bede czekac.
Asiu, bardzo współczuje i mam nadzieje, ze szybko przejdziesz kuracje i wszystko juz bedzie ok &&

Asia, ten piesek jest u nas od kilku dni. Wlasnie zmieniłam karme ale w ostatnim czasie sporo stresu ja dopadlo. Oddzielenie od stada (żyła z dwoma psami i kotem w dużym domu z ogrodem - za miastem) jechała do nas 4 godziny i cała drogę wymiotowala. Jest w małym mieszkaniu i chodzi do parku, gdzie jest masa psow. Robi postępy z chwili na chwile ale wciąż jeszcze boi sie innych psow. Miała podobny problem po zabiegu sterylizacji (ok 2 lata temu) i wtedy to były gruczoły. Teraz tez były zapchane bardzo.. Ale moze powinnismy pomoc jeszcze w inny sposob, byc moze nadal ja boli..

Asia, ten piesek jest u nas od kilku dni. Wlasnie zmieniłam karme ale w ostatnim czasie sporo stresu ja dopadlo. Oddzielenie od stada (żyła z dwoma psami i kotem w dużym domu z ogrodem - za miastem) jechała do nas 4 godziny i cała drogę wymiotowala. Jest w małym mieszkaniu i chodzi do parku, gdzie jest masa psow. Robi postępy z chwili na chwile ale wciąż jeszcze boi sie innych psow. Miała podobny problem po zabiegu sterylizacji (ok 2 lata temu) i wtedy to były gruczoły. Teraz tez były zapchane bardzo.. Ale moze powinnismy pomoc jeszcze w inny sposob, byc moze nadal ja boli..
Może skonsultuj tą dolegliwość z innym wetem i sprawdź, kiedy była odrobaczana. I tutaj trzeba pokombinować z karmą, może taka jaką jadła dotychczas.
Nasz owczarek na sytuacje stresowe reaguje rozwolnieniem, ale my wszystko inne wykluczyliśmy. Ewidentnie trzeba jej pomóc się wyróżnić może wet zrobi zastrzyk lub przepisze jakieś tabletki.

reklama
Do góry