reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Evee ja nie wiem za bardzo kiedy miałam owulke bo nie robie testow,nie mierze temp. i bolu owulacyjnego tez nie czulam.Ale obstawiam ze cykl będzie w przedziale 26-28 dni.Mnie coś teraz lekko cmi podbrzusze jak na @.
Paraplu ja z testem miałam podobnie przy pierwszej ciazy.Też robiłam go bez przekonania bo przez 1,5 roku nie zachodziłam i zrobiłam go dzień wcześniej żeby małpa mnie nie wyprzedziła.Jak zobaczyłam II kreski to bylam w szoku i cały czas tez na niego patrzyłam.

Evee ja nie wiem za bardzo kiedy miałam owulke bo nie robie testow,nie mierze temp. i bolu owulacyjnego tez nie czulam.Ale obstawiam ze cykl będzie w przedziale 26-28 dni.Mnie coś teraz lekko cmi podbrzusze jak na @.
Paraplu ja z testem miałam podobnie przy pierwszej ciazy.Też robiłam go bez przekonania bo przez 1,5 roku nie zachodziłam i zrobiłam go dzień wcześniej żeby małpa mnie nie wyprzedziła.Jak zobaczyłam II kreski to bylam w szoku i cały czas tez na niego patrzyłam.
No to jesteśmy w podobnej sytuacji, bo ja tylko podejrzewam kiedy była owu... [emoji14]

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Jejku ale narobiłyście mi ochoty na kąpiel i winko. A tu winka nie można... Na wannę nie ma czasu... Ale za to na zakupach poszalałam [emoji4] Nie chcę nawet myśleć ile dzisiaj poszło [emoji6]

dziewczyny chciałam przeprosić i podziękować jednocześnie.

pisałam o moich głupich rozterkach odnośnie tego czy zaczynać staranka zgodnie z "planem" w czerwcu czy w zasadzie już teraz - w maju. Wyraziłyście swoje zdanie, a ja...popadłam w 2dniowy stan zawieszenia....
Nie odzywałam się, bo potrzebowałam oddechu po ostatnim poście... wybaczycie? Jednak M kupił gumki, więc wracam do wersji pierwotnej czyli czerwiec...

Bardzo się cieszę, że jesteście coraz bardziej aktywne!!! Witam NOWE STARACZKI!!!!!!!
Trzymam moooocno kciuki za TESTUJĄCE!!!!!

U mnie jeśli chodzi o owulkę to dziwna sprawa. Dziś mam 15dc. Cykle 32dniowe.
12dc zrobiłam test owulacyjny. Miałam 2 kreski, ale druga średniomocna, więc spodziewałam się 2dni później jeszcze ciemniejszej. A tu d.pa.
14dc 2 krecha zbladła. Dziś 15dc to samo. nie wiem o co kaman. Nic mnie nie boli...
Śluz mam już kremowy gęsty, więc kurde czyżby owulka już była?? Zrobiłam test ovu - negatywny.
Jak interpretować test?
Skoro 2 kreski (jedna średniociemna) wyszły 12dc, to czy to oznacza, że od tego momentu owulacja pojawi się w przeciągu 24-36godzin? Tak wyczytałm w necie. Czyli była w środę lub czwartek lub dziś. Hmm...
Sądziłam, że owulacja jest 14 dni przed @. Skoro owulka już była, to ten cykl miałby 27dni, a nie 32 jak ostatnie.
Co o tym sądzicie?

Dziękuje :)
Paraplu, no to szczesciarze z Was ( i jednoczesnie jakze wielcy dawcy nadziei!) :D
Az mnie zaciekawiło jak to zrobiliście ^^ hehe
Evee, wieem. Ja to sie martwie, zeby nie zwariować z milosci bo na sama myśl jestem wzruszona na maxa!
NeSSi, brak chętnych.. Cóż trzeba próbować dalej, a my trzymamy kciuki, zeby to juz była ostatnia @ w tym roku :)
My 6 prób i 6 ciąż....tylko nie utrzymałam ani jednej[emoji53]kiedyś bałam się ze mogą być problemy z zajściem ale przez myśl mi nie przeszło że tyle razy poronie[emoji53]życzę żebyście miały tyle szczęścia w staraniach co ja ale utrzymaly do końca wasze maleństwa!!!

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Nie poddawaj się Martyska, mamy takie czasy, ze wszystko moze sie wydarzyć i ja mocno wierze, ze przy pomocy lekarzy uda Ci sie donosić kolejna ciąże. Domyślam sie, ze to trudne, ale staraj sie pozytywnie nastrajac. Nasze emocje moga miec ogromne znaczenie. Mam nadzieje, ze Twoje marzenie sie spełni.

Dziekuje wszystkim, kto trzyma kciuki za niedoczekanie mojej @ :))

reklama
dziewczyny chciałam przeprosić i podziękować jednocześnie.

pisałam o moich głupich rozterkach odnośnie tego czy zaczynać staranka zgodnie z "planem" w czerwcu czy w zasadzie już teraz - w maju. Wyraziłyście swoje zdanie, a ja...popadłam w 2dniowy stan zawieszenia....
Nie odzywałam się, bo potrzebowałam oddechu po ostatnim poście... wybaczycie? Jednak M kupił gumki, więc wracam do wersji pierwotnej czyli czerwiec...

Bardzo się cieszę, że jesteście coraz bardziej aktywne!!! Witam NOWE STARACZKI!!!!!!!
Trzymam moooocno kciuki za TESTUJĄCE!!!!!

U mnie jeśli chodzi o owulkę to dziwna sprawa. Dziś mam 15dc. Cykle 32dniowe.
12dc zrobiłam test owulacyjny. Miałam 2 kreski, ale druga średniomocna, więc spodziewałam się 2dni później jeszcze ciemniejszej. A tu d.pa.
14dc 2 krecha zbladła. Dziś 15dc to samo. nie wiem o co kaman. Nic mnie nie boli...
Śluz mam już kremowy gęsty, więc kurde czyżby owulka już była?? Zrobiłam test ovu - negatywny.
Jak interpretować test?
Skoro 2 kreski (jedna średniociemna) wyszły 12dc, to czy to oznacza, że od tego momentu owulacja pojawi się w przeciągu 24-36godzin? Tak wyczytałm w necie. Czyli była w środę lub czwartek lub dziś. Hmm...
Sądziłam, że owulacja jest 14 dni przed @. Skoro owulka już była, to ten cykl miałby 27dni, a nie 32 jak ostatnie.
Co o tym sądzicie?
Ponoć jest tak, że jak dwie kreski są tak samo ciemne albo testowa ciemniejsza to na drugi dzień owulacja.
Chyba, że masz plytkowe testy to wtedy jak są dwie to owulacja bo tu są tego samego koloru, a jak nie ma owy to kreska jednaa. Łatwiej z tymi plytkowymi bo nie trzeba się zastanawiać czy kreski tak samo ciemne czy może testowa lekko bledsza...
Może miałaś bezowulacyjny? Zdarzają się takie nawet zdrowym kobietom , ponoć 1-2 w roku...

Do góry