reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Ja właśnie w niedziele hybrydę założyłam...

Paraplu ściskam mocno!!!

- - - - - - - - - - - - - - - -
Synek [emoji170][emoji170][emoji170] luty 2014

Hybryda jest ok, akryl już nie ;) Pani doktor powiedziała, że głównie chodzi o to, aby uważać w pierwszych tygodniach, które są dla płodu szczególnie ważne bo wytwarzają się najważniejsze tkanki! Czyli w moim przypadku do końca marca mniej więcej, czyli 8-9 tydz.

Nie nalezy mi sie jako samozatrudnionej.
Jeszcze nie wiem gdzie, ale najprawdopodobniej w PL bo mama ma mozliwosc wziecia kredytu w szkole jako byla nauczycielka i oprocentowanie jest duuuzo nizsze od trgo w bankach.
Bardzo, bardzo! Ci dziekuje za pomoc. Na razie jestem jeszcze w szoku i musze ochlonac bo w emocjach nie umiem podejmowac sensownych decyzji.
Ja sie juz powinnam przyzwyczaic bo zawsze tak mam. Jak tylko widze swiatelko w tunelu to dostaje kopa w dupe.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie przywyczajaj się, tylko nie trać nadzieji! Co Cię nie zabije, to Cię wzmocni! Pamiętaj, że w emocjach wszystko wydaje się być gorsze, a jak te opadną to zacznie racjonalnie podchodzić do sprawy!! Trzymam za Ciebie kciuki :)

Jestem po wizycie.
Zmieniłam w systemie lekarza prowadzącego :D
Od początku. Pani Doktor jest przemiłą kobietą około trzydziestki. Obejrzała wszystkie wyniki badań. Uważa, że progesteron to nie problem, a mój wiek... no cóż, mamy troszkę mniej czasu na starania niż młodsze.
Zbadała mnie - jest ok, zbadała mi piersi - jest ok. Zapytała kiedy ostatnio miałam wykonane badania piersi przez ginekologa i na odpowiedź, że nigdy zrobiła minkę podkówkę ;)
Następny cykl jest cyklem badań :) mam wykonać amh , czekać na @ i dzwonić do szpitala umawiać się na badanie HSG. Pani Doktor uważa, że nie ma sensu stymulacja jeśli jajowody są niedrożne. Po badaniach i zabiegu hsg wracam do niej :)
I nie usłyszałam, że jestem za stara :D

Booooosko, boooosko, boooosko :):):) Nie poddawaj się i nie wątp teraz! :):)

Dziewczyny!!!!!! To niemozliwe!!!! Pozytyw! Tak mocny!!! Czułość testu 25, facelle i robiony teraz! Sprawdzam caly czas czy to na pewno test ciążowy!! Nie wierze! Dzisiaj 13dpo jutro miala byc @

Gratulacje! :):)

Kochane bobosexy byly w tym 13dc w walentynki. 14dc wyszedl test owu wyszedl pozytywny i pozniej seks byl o wiele pozniej. Wiec plemniki musialy wytrzymac jednak z tego 13 i zaplodnic w 15 lub 16! Przeciez pisalam wam ze te starania to nie starania!! 14 bolaly mnie jajniki.. Ogolnie duzo seksu w tym miesiacu ale myslalam ze akurat ominelismy..

U nas boboseksy w tym cyklu były też mniejszej częstotliwości, a mimo to zaskoczyło :D Może jednak takie żolnierzyki są silniejsze? :D

Katia no wlasnie.. Ciemnaaa
Dziewczyny czemu ta krecha taka mocna?? Przeciez wam takie cienie wychodza..

Ty nie szukaj problemu z ciemną kreską, tylko się ciesz :p :D :D

A swoją drogą te testy to o d... obić! Mnie przy becie ponad 400 druga kreska wychodziła bledziutka, a niby miał czułość 10... To jak to jest? o_O

Czuję się totalnie okresowo, dzisiaj 27 dc, 10 dpo.
Także czekam jeszcze chyba do weekendu :)

Zrób 14 dpo, ja też nie mam specjalnych objawów a mam pozytyw :)

Zrób 14 dpo, ja też nie mam specjalnych objawów a mam pozytyw :)

Jak @ nie przyjdzie to zrobię, ale od wczoraj już mam lekkie skurcze jak zawsze przed, nie znam się, ale w ciąży chyba tak być nie powinno. Wcześniej pobolewały lekko jajniki, a teraz właśnie typowo skurcze.

Jestem po wizycie.
Zmieniłam w systemie lekarza prowadzącego :D
Od początku. Pani Doktor jest przemiłą kobietą około trzydziestki. Obejrzała wszystkie wyniki badań. Uważa, że progesteron to nie problem, a mój wiek... no cóż, mamy troszkę mniej czasu na starania niż młodsze.
Zbadała mnie - jest ok, zbadała mi piersi - jest ok. Zapytała kiedy ostatnio miałam wykonane badania piersi przez ginekologa i na odpowiedź, że nigdy zrobiła minkę podkówkę ;)
Następny cykl jest cyklem badań :) mam wykonać amh , czekać na @ i dzwonić do szpitala umawiać się na badanie HSG. Pani Doktor uważa, że nie ma sensu stymulacja jeśli jajowody są niedrożne. Po badaniach i zabiegu hsg wracam do niej :)
I nie usłyszałam, że jestem za stara :D
Super[emoji5] Cieszę się że podniosła cie na duchu. A co do hsg ma rację, co to da ze tony leków w ciebie wcisnie jak jajowody będą niedrozne. Mam wrażenie ze w końcu znalazłaś lekarza który odpowiednio się tobą zaopiekuje[emoji8]

1usavcqgt1dml95x.png

reklama
Jaka dzisiaj pozutywnaa energia bije z forum, aż miło czytać [emoji7]
Gratuluję kreseczek dziewczyny, takie krechy to ja codziennie mogę oglądać [emoji1]

Paraplu, usiądzcie na spokojnie, przeliczcie wszystko, może faktycznie, tak jak mówią dziewczyny, najpierw jakaś siatka albo właśnie drewniane osłony? A bobas się pojawi, spokojne mycha, takie niespodziewajki wychodzą najczęściej w takich momentach [emoji11] wiem że dacie radę, nieważne jak się wszystko potoczy!

Sylwaq, kuźde, takich kresek to ja dawno nie widziałam, chyba że na testach owu [emoji1]

StorAnia! O matko, taka energia od ciebie bije ze aż mi się gęba usmiechnela! [emoji16] grunt ze masz plan, energię, skoro wróciłas do żywych po tym załamaniu, zrób wszystko, zeby nie pluć sobie w brodę! Korzystaj z energii! Ja trzymam kciuki! A z takim podejsciem i z głową lepiej, maluch się zjawi lada chwila! [emoji11]

Shaggy, coś mi się wydaje że to plamienie to wcale nie poronienie [emoji16] zasuwaj do lekarza!

Ness, a u ciebie jak sytuacja, jak się czujesz?

Dorcia, i wiadomo coś więcej z tymi badaniami? Rozwiązalo się coś?

Emsi, sikaj nie marudz [emoji1]

Witam się z nowymi dziewczynami, powodzenia i owocnych bzykanek [emoji16]

Pewnie miałam coś jeszcze napisać, ale skleroza, so... [emoji14] u mnie nudy, karmazynowy przypływ nie odpuszcza [emoji23]

Do góry