reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
fidzia, ja mam wieczny problem z opryszczkami i heviran w dawce 800mg w domu a tylko popatrzeć na niego moge. Lekarka powiedziała NIE.

Gabrika, ja poszłam zaraz po pozytywnym teście, nie była nie miła ale jedyne co to zmieniła mi leki na takie bezpieczne w ciazy, That's it. Wrocilam na wizytę w 8 tygodniu.

StorAnia trzymam mocno kciuki za dzisiejsza wizyte[emoji1364][emoji1364][emoji1364]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dziękuję Kochana :*:*

No więc, mój M. doradził, żebym dla świętego spokoju poszła do drugiego ginekologa, więc poszłam :)

I to był strzał w 10tke! Wizyta trwała 30 min, a nie jak ta pierwsza 5 min. Pani doktor wypytała mnie o wszystko szczegółowo, sprawdziła historię badań i zleciła litanię kolejnych. Od ponownego bhcg, po wszelkie możliwe choroby wirusowe, po pełną morfologię, tsh, itd. (mimo że większość robiłam pod koniec 2016). Mam zrobić bhcg najwcześniej w sobotę. Zrobiła mi delikatne usg, ale oczywiście nic tam nie widać. Endometrium 12 mm. Wynalazła też infekcję i przepisała odpowiednie globulki.

Troche zaniepokoiło ją to że czasem łapie mnie ostry ból prawego jajnika. Powiedziała, że nie ma teraz powodu do niepokoju, ale mam to obserwować. Pocieszam się, że ciałko żółte jest w lewym jajniku, a nie prawym... co mam nadzieję wyklucza ciąże pozamaciczną... Następna wizyta za 2 tygodnie... Jak ja ten czas wytrzymam????
Super wieści :-)

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak, patrzylismy tez na to. Szukamy roznych rozwiazan, materialow itp. na razie myslismy ale i tak musimy wziac kredyt bo "o tak" z kieszeni nie jestem w stanie wyciagnac nagle tyle pieniedzy. Obecnie splacamy juz jeden kredyt a z 1 pensji nie pociagniemy dwoch kresytow. Dlatego musze pracowac, czyli o ciazy moge zapomniec przez najblizszy czas.
A na jak dlugo moge zapomiec to bede wiedziala jak dostane kosztorys. No i chole*ra wie co biopsja.
Kiepsko to wszystko widze.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A nie należy Ci się zasiłek macierzyński?

A kredyt będziecie brać w PL? Chciałabym jakoś Ci pomóc, ale jedyne co mi jeszcze przychodzi do głowy, to żebyś nie poddawała się i mocno wierzyła że wszystko się ułoży tak jak chcesz!

No pewnie. Ja też w medicover, no i właśnie idę na wizytę do 6 ginekologa... :)

Kochana o 16:00. Mam pietra strasznego :(

Będzie dobrze! Odezwij się po wizycie!

No tak, ale żeby nie powtarzać kilka razy to ustaliłyśmy na sobotę termin :) Co z resztą jest mi na rękę, bo muszę się podkurować z tego przeziębienia, więc do soboty nie ruszam się z domu...

Jedyne co mi się nie podoba, to, że mam przynajmniej przez najbliższe 3 tygodnie nie farbować włosów :(

A tak z ciekawości, zobaczcie sobie opis moich dwóch dzisiejszych wizyt, zgadnijcie która jest która :pZobacz załącznik 797214 Zobacz załącznik 797215
Właśnie właśnie o co mówiła o farbowaniu włosów? Temat taki kontrowersyjny i wiele sprzecznych opinii :-)

@StorAnia trzymam kciuki za wizytę. Mam nadzieję, że w końcu trafisz na specjalistę a nie na kolejnego matoła. W dzisiejszych czasach wiele kobiet w Twoim wieku stara się dopiero o pierwsze i się udaje - nie masz za dużo lat na ponowne bycie mamą. Trzymam kciuki!

@marc przykro mi :(

@gabrika @ludek0288 gratuluję dziewczyny :) Gabrika cudownie mąż przyjął wiadomość [emoji173]
Gratuluję tez reszcie zafasolkowanych :)

@mfifi04 super, że zaczeliscie starania :) powodzenia kochana :*

@Paraplu nie martw się tą zmianą (łatwo mówić) to na pewno nic strasznego. Pewnie przez infekcję. Super, że cytologia ok. Ciekawe co Ci powiedzą na wizycie.
Kochana jeszcze starań nie zaczęłam narazie z zabezpieczeniem;)

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie właśnie o co mówiła o farbowaniu włosów? Temat taki kontrowersyjny i wiele sprzecznych opinii :-)

Powiedziała, żeby lepiej unikać tzw "chemii" w pierwszych tygodniach ciąży. Najwcześniej mogę iść pod koniec marca i robić farmę bez amoniaku. Z tym akurat nie mam problemu, bo takich używa moja fryzjerka... A ja już mam tyle siwych odrostów....:o:o:o

A, wspomniała też, aby nie robić manicure z akrylem - czyli chyba chodziło jej o sztuczne paznokcie. No ale akurat tego nie robię.

@StorAnia to już niebawem, trzymam kciuki! :*
@queen_b to nie pozostaje nic innego jak czekać kilka dni :)
Dziękuję :)
A nie należy Ci się zasiłek macierzyński?

A kredyt będziecie brać w PL? Chciałabym jakoś Ci pomóc, ale jedyne co mi jeszcze przychodzi do głowy, to żebyś nie poddawała się i mocno wierzyła że wszystko się ułoży tak jak chcesz!

Będzie dobrze! Odezwij się po wizycie!
Dobra, dobra. Chyba nie załamę się jak poprzednio... oby było ok...

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że zaczęłam się wstydzić tego, że jestem taka stara a marzy mi się dziecko...

reklama
Powiedziała, żeby lepiej unikać tzw "chemii" w pierwszych tygodniach ciąży. Najwcześniej mogę iść pod koniec marca i robić farmę bez amoniaku. Z tym akurat nie mam problemu, bo takich używa moja fryzjerka... A ja już mam tyle siwych odrostów....:o:o:o

A, wspomniała też, aby nie robić manicure z akrylem - czyli chyba chodziło jej o sztuczne paznokcie. No ale akurat tego nie robię.
Ja właśnie w niedziele hybrydę założyłam...

Paraplu ściskam mocno!!!

- - - - - - - - - - - - - - - -
Synek [emoji170][emoji170][emoji170] luty 2014

Do góry