reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Rozumiem :( ciężka sytuacja w takim razie... A czy jest jakaś szansa odbudować ten płot tańszym kosztem? Może inne materiały? Pomoc rodziny w jego wykonaniu... Kurcze, szukam jakiegoś rozwiązania.

Caly czas myslismy jak to zrobic taniej. Plot rozwalil sie z 2 stron w tym jedna to ta najdrozsza strona bo z brama i furtka. Myslelismy, ze moze da sie oszczedzic i postawic wszystko na obecnych fundamentach ale one sa juz tak zniszczone, ze nowy plot nie utrzyma sie na nich i tez przy pierwszej lepszej wichurze upadnie. Takze musimy zrobic wszystko od od nowa. Usunac stare fundamenty, wylac nowe i dopiero stawiac plot. Na chwile obecna zdecydowalismy, ze zrobimy tylko ta jedna strone od ulicy. A od strony sasiadow to chcemy aby pokryli przynajmniej polowe kosztow, bo ten plot co sie miedzy nami powalil to my stawialismy i w calosci zaplacilismy.
A sasiedzi sie obrazili no bo jak my smiemy chciec pokrycia czesci kosztow. Rece opadaja. Najwyzej nas pies bedzie sral na ich podworku. Moze wtedy im rozum do glowy wroci.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Spark pojęcia zielonego nie mam kiedy była owu ! Nie robiłam testów, nie marzyłam Temp kompletnie nic !! Nawet się nie czuje okresowo, cyc nie boli tylko czasem jajnik zakłuje. Z moim szczęściem @ przyjdzie jutro jak będę na lotnisku [emoji53][emoji23]

Caly czas myslismy jak to zrobic taniej. Plot rozwalil sie z 2 stron w tym jedna to ta najdrozsza strona bo z brama i furtka. Myslelismy, ze moze da sie oszczedzic i postawic wszystko na obecnych fundamentach ale one sa juz tak zniszczone, ze nowy plot nie utrzyma sie na nich i tez przy pierwszej lepszej wichurze upadnie. Takze musimy zrobic wszystko od od nowa. Usunac stare fundamenty, wylac nowe i dopiero stawiac plot. Na chwile obecna zdecydowalismy, ze zrobimy tylko ta jedna strone od ulicy. A od strony sasiadow to chcemy aby pokryli przynajmniej polowe kosztow, bo ten plot co sie miedzy nami powalil to my stawialismy i w calosci zaplacilismy.
A sasiedzi sie obrazili no bo jak my smiemy chciec pokrycia czesci kosztow. Rece opadaja. Najwyzej nas pies bedzie sral na ich podworku. Moze wtedy im rozum do glowy wroci.

A myśleliście o takim płocie z paneli ogrodzeniowych? Coś takiego: Link do: Castorama

Z tego co się orientuję to taki montuje się na słupkach zabetonowanych w ziemie, nie trzeba fundamentów. No i koszt jest relatywnie mniejszy takiego ogrodzenia.

@gabrika No to trzymam kciuki żeby wszystko było Ok! U mnie dziś 2dni po terminie a @ ani widu ani słychu ... w kulki sobie ze mną leci [emoji36][emoji35][emoji35] No nic przynajmniej już tylko godziny dziela mnie do wizyty w pl i lekkim resecie !;)

A testowałaś już?

U nas troche cieżko z staraniami ponieważ mąż pracuje za granica i nie może zjechac kiedy mu się podoba... jest w domu co 6-7 tygodni. Myśl o dziecku pojawiła się w wakacje 2016 i jakoś od sierpnia sie staramy, z tym że jak wspomnialam prawie co drugi cykl. Nie zawsze jest w domu w tych odpowiednich dniach ze tak to ujme.

A myśleliście o takim płocie z paneli ogrodzeniowych? Coś takiego: Link do: Castorama

Z tego co się orientuję to taki montuje się na słupkach zabetonowanych w ziemie, nie trzeba fundamentów. No i koszt jest relatywnie mniejszy takiego ogrodzenia.

A testowałaś już?

Taaa. Biel vizira aż bije po oczach [emoji23]

fidzia, ja mam wieczny problem z opryszczkami i heviran w dawce 800mg w domu a tylko popatrzeć na niego moge. Lekarka powiedziała NIE.

Gabrika, ja poszłam zaraz po pozytywnym teście, nie była nie miła ale jedyne co to zmieniła mi leki na takie bezpieczne w ciazy, That's it. Wrocilam na wizytę w 8 tygodniu.

StorAnia trzymam mocno kciuki za dzisiejsza wizyte[emoji1364][emoji1364][emoji1364]

reklama

A testowałaś już?

Tak, patrzylismy tez na to. Szukamy roznych rozwiazan, materialow itp. na razie myslismy ale i tak musimy wziac kredyt bo "o tak" z kieszeni nie jestem w stanie wyciagnac nagle tyle pieniedzy. Obecnie splacamy juz jeden kredyt a z 1 pensji nie pociagniemy dwoch kresytow. Dlatego musze pracowac, czyli o ciazy moge zapomniec przez najblizszy czas.
A na jak dlugo moge zapomiec to bede wiedziala jak dostane kosztorys. No i chole*ra wie co biopsja.
Kiepsko to wszystko widze.

Do góry