reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Hej dziewczyny:happy:podczytuje cały czas. My odpuścili sny, tzn kochamy się bez zabezpieczenia, ale bez liczenia itd. I tu mam problem bo od wczoraj wyskoczyła mi opryszczka w nosie i na ustach, oprócz tego gorączka też jest już trzy dni. Dziś poszłam do lekarza i ten wypisał mi heviran. No wszystko spoko, ale jeśli jednak jestem (chociaż pewnie nie)ale zawsze jakieś prawdopodobieństwo jest, to nie wiem czy zacząć go brać....Miała któraś kiedyś problem podobny?
Też sobie nałożyłam wczoraj bo mnie zasypało wczoraj trudno,nic się nie stanie

reklama
Ja farbowalam włosy i to na blond w ciąży ale pasemkami nie dotykając skóry głowy farbą no i u fryzjera. Sama nie podjełabym się badziać bo sam zapach był dla mnie nie do wytrzymania. Bratowa zwykłą farbą bez amoniaku robiła sobie sama w domu. Hybryda to raczej żelowy manicure a nie akrylowy więc spokojnie. Ciesz się nim bo potem jak juz połowę ciąży przekroczysz to lepiej paznokci wcale nie malować. U nas położne na oddziale miały zmywacz i wreczały dziewczynom na wejściu jak któraś trafiła na oddział z pomalowanymi hehe a moja koleżanka jak rodzić zaczęła to zmywała pędem w taksówkę hihi

Powiedziała, żeby lepiej unikać tzw "chemii" w pierwszych tygodniach ciąży. Najwcześniej mogę iść pod koniec marca i robić farmę bez amoniaku. Z tym akurat nie mam problemu, bo takich używa moja fryzjerka... A ja już mam tyle siwych odrostów....:o:o:o

A, wspomniała też, aby nie robić manicure z akrylem - czyli chyba chodziło jej o sztuczne paznokcie. No ale akurat tego nie robię.
Aha, no to fajna babeczka jak różne takie info przekazała a nie tylko o kwasie foliowym ;)

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam dziewczyny wczoraj wyszłam ze szpitala udało się bez zabiegu.Dzisiaj byłam u lekarza i powiedział ze przez 6mc nie moge się starać.Przepisał mi tabletki anty mam brac od pierwszego dnia cyklu jak miesiaczka przyjdzie lub zaczac jak bedzie dlugo krwawienie sie utrzymywac mocne.Na anty 3 cykle mam byc i 3 przygotowanie do starań.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja z chemii to zlikwidowałam kostkę do wc bo tyle nad nim wisiałam że była nie do zniesienia. Naczyń też nie mogłam zmywać bo jak poczułam płyn to koniec. Dopiero ok 13tyg wróciłam do zmywania jak mi objawy ciąży znikły i wróciłam do żywych.

A nie należy Ci się zasiłek macierzyński?

A kredyt będziecie brać w PL? Chciałabym jakoś Ci pomóc, ale jedyne co mi jeszcze przychodzi do głowy, to żebyś nie poddawała się i mocno wierzyła że wszystko się ułoży tak jak chcesz!

Będzie dobrze! Odezwij się po wizycie!

Nie nalezy mi sie jako samozatrudnionej.
Jeszcze nie wiem gdzie, ale najprawdopodobniej w PL bo mama ma mozliwosc wziecia kredytu w szkole jako byla nauczycielka i oprocentowanie jest duuuzo nizsze od trgo w bankach.
Bardzo, bardzo! Ci dziekuje za pomoc. Na razie jestem jeszcze w szoku i musze ochlonac bo w emocjach nie umiem podejmowac sensownych decyzji.
Ja sie juz powinnam przyzwyczaic bo zawsze tak mam. Jak tylko widze swiatelko w tunelu to dostaje kopa w dupe.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja z chemii to zlikwidowałam kostkę do wc bo tyle nad nim wisiałam że była nie do zniesienia. Naczyń też nie mogłam zmywać bo jak poczułam płyn to koniec. Dopiero ok 13tyg wróciłam do zmywania jak mi objawy ciąży znikły i wróciłam do żywych.
A ciekawe jak to jest np jak farbuje wlosy przed terminem@ a jestem w ciąży tylko jeszcze o niej nie wiem????

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziecko jeszcze nie ma łożyska i nie czerpie z Ciebie więc nie sądzę aby coś miało wpływ. Na tym etapie to jednak wady genetyczne tylko szkodzą i wszystko psują.

Jestem po wizycie.
Zmieniłam w systemie lekarza prowadzącego :D
Od początku. Pani Doktor jest przemiłą kobietą około trzydziestki. Obejrzała wszystkie wyniki badań. Uważa, że progesteron to nie problem, a mój wiek... no cóż, mamy troszkę mniej czasu na starania niż młodsze.
Zbadała mnie - jest ok, zbadała mi piersi - jest ok. Zapytała kiedy ostatnio miałam wykonane badania piersi przez ginekologa i na odpowiedź, że nigdy zrobiła minkę podkówkę ;)
Następny cykl jest cyklem badań :) mam wykonać amh , czekać na @ i dzwonić do szpitala umawiać się na badanie HSG. Pani Doktor uważa, że nie ma sensu stymulacja jeśli jajowody są niedrożne. Po badaniach i zabiegu hsg wracam do niej :)
I nie usłyszałam, że jestem za stara :D

reklama
Jestem po wizycie.
Zmieniłam w systemie lekarza prowadzącego :D
Od początku. Pani Doktor jest przemiłą kobietą około trzydziestki. Obejrzała wszystkie wyniki badań. Uważa, że progesteron to nie problem, a mój wiek... no cóż, mamy troszkę mniej czasu na starania niż młodsze.
Zbadała mnie - jest ok, zbadała mi piersi - jest ok. Zapytała kiedy ostatnio miałam wykonane badania piersi przez ginekologa i na odpowiedź, że nigdy zrobiła minkę podkówkę ;)
Następny cykl jest cyklem badań :) mam wykonać amh , czekać na @ i dzwonić do szpitala umawiać się na badanie HSG. Pani Doktor uważa, że nie ma sensu stymulacja jeśli jajowody są niedrożne. Po badaniach i zabiegu hsg wracam do niej :)
I nie usłyszałam, że jestem za stara :D
No i super

Do góry