reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Ja np mam problem z atopowym zapaleniem skóry... robiłam miliony testów i na nic nie mam alergii. Odstawienie nabiału i glutenu tez nie pomaga :/ istna masakra... dzisiaj np to już wytrzymać nie mogę tak mnie wszystko swędzi i piecze :( ma któraś z Was azs?

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam znajomego który dostał rente na AZS. Spróbuj bepantenem smarować. Czasem nawet płyn do płukania wysusza skórę a dla atopi to jednak nawilżanie to podstawa. Mój synek też alergik i nie mogę dojść na co czasem go wyspie i już. Aktualnie problem z policzkami a cały grudzień zgiecie kolana ehh

Dziewczyny Dukan to bardzo niebezpieczna dieta. Sama znam jeden przypadek, gdzie znajoma na tej właśnie diecie tak obciazyla nerki, że ledwo jedną z nich odratowali, natomiast w szkole czytałam o bardzo wielu podobnych przypadkach. Jeżeli już dieta dukana to pod ścisłą kontrolą lekarza
Zgadzam sie ale sam pomysl z bialkiem nie jest zly ale ja np robilam na śniadanie twaróg z warzywami i to naprawde ładnie syci nie czuje sie głodu a sie nie tyje. Na obiad pierś z pieca z jakąś fajną surówką też daje radę.

Jak to jest z tym mlekiem? Krowie faktycznie może być bez laktozy? Teściowa wczoraj kupiła, niby nie ma laktozy, ale sama nie wiem.

No właśnie szkoda, że niektórzy tak rozumieją dietę bezglutenową, a te wszystkie cuda nie raz jeszcze gorsze niż zwykły chleb, ale fakt glutenu brak :D

Faktycznie to jest duża zmiana, ale po czasie można się przyzwyczaić i już nawet w tym momencie nie myślę nawet o chlebie czy nabiale. Zamiast chleba można robić sałatki, omlety, placuszki ;) W necie jest też sporo przepisów na chleby bezglutenowe np. z kaszy gryczanej, więc można kombinować.
Placuszki bezglutenowe z czego? Bo rozumiem, że mąka orkiszowa np. gluten zawiera.

Często bywa tak że wszelki produkty bezglutenowe czy bez laktozy to czysta chemia taki chwyt marketingowy, bo teraz mamy modę na taką dietę ale wystarczy odrobinę poczytać i zwracać uwagę na skład produktów ja mam troszkę łatwiej, ponieważ konczylam technologie żywienia więc co nieco już wysnioslam ze szkoły ale ogólnie to nic trudnego jak się bardzo chce
Muszę poczytać dziś i jutro :) dziękuję za rady dziewczyny, bo jestem załamana stanem swojej skóry :( prócz tych wypryskow czuję już rano, że skóra jest w tych miejscach tłusta, a nigdy tak nie miałam.

Jadę na egzamin :-) trochę mi sie przysnęlo na prawie 2h Hehehe :-)
[emoji110] [emoji110] [emoji110]

relgx1hpw702se3x.png

reklama
Do góry