reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Cześć dziewczyny, chciałbym do Was dołączyć, miałam być Wrześniową mamą, ale niestety straciłam dzieciątko początkiem lutego. Jestem już mamą cudownej 5 latki, teraz czekam na pierwszą miesiączkę po zabiegu i znów będziemy się starać.

Cześć, fajnie że do nas dołączysz :)

Ja Wam powiem, że tak na pierwszą myśl to też wolałabym urodzić między styczniem, a wrześniem... No ale nie jestem w stanie tego zaplanować, nie chcę już robić przerwy i czekać do kwietnia ze staraniami. Zatem co dostanę, to przyjmę z otwartymi ramionami :)

Cześć, fajnie że do nas dołączysz :)

Ja Wam powiem, że tak na pierwszą myśl to też wolałabym urodzić między styczniem, a wrześniem... No ale nie jestem w stanie tego zaplanować, nie chcę już robić przerwy i czekać do kwietnia ze staraniami. Zatem co dostanę, to przyjmę z otwartymi ramionami :)
Ja też :) dlatego teraz się nie staramy do kwietnia. Na spokojnie remont ogarnę i będę myśleć. Poza tym muszę sprawić, że owu się pojawi, kupiłam dzisiaj testy owu w Rossmannie, bo cały dzień ciągnęło mnie podbrzusze. Nie wiem co to oznacza, pewnie nic, ale sprawdzę.

Dzisiaj miałam sen, w moim śnie szłam na obiad ze @Spark i @Bulbasek i dotykalam ich brzuszków [emoji173] były malutkie, ale dzieciaczki kopuły, ale potem się obudziłam, buu...

@gie_er, witaj!

@auslanderka, cieszę się, że już po i wszystko się udało. Mam nadzieję, że ten miesiąc szybko Wam minie i będziecie mogli wrócić do starań :)

relgx1hpw702se3x.png

Witam Was wszystkie:biggrin2:
Ja w sumie jeszcze nie taka aktywma staraczka jak Wy, ale mam nadzieję że już teraz mogę do Was dołączyć.
Planujemy z mężusiem zacząć staranka kwiecień maj tego roku , aby dzidziuś urodził się w przyszłym roku, a narazie od jakichś 2 miesięcy łykam witaminki dla przyszłych mam i Euthyrox 25 .
Szczerze, to czytając Was dopiero do mnie dotarło, że ten poziom tsh ma znaczenie przy ciąży.
A tak wogóle to mam już jeden 5.5 letni skarb/synuś/i przy zajściu w pierwszą ciążę nie było problemów...niestety czas biegnie i jestem już trochę starsza niż za pierwszym razem. Ale myślę pozytywnie. :-) :) założyłam sobie kalendarzyk i bedziemy się z mężem starali korzystać z odpowiednich dni i zobaczymy czy się uda. Niestety cykle nie są zbyt regularne więc pewnie łatwo nie będzie. Ale czas pokaże.
Trzymam mocno kciuki za Was wszystkie i mam nadzieję, że każda w końcu ujrzy piękne dwie krechy na teście ciążowym.
Zmykam, bo idę na randkę z mężem i trzeba się trochę ogarnąć:-Dw sumie tylko kino i bilard, ale zawsze coś.
Miłej soboty Wam życzę i wieczoru☺

Witam Was wszystkie:biggrin2:
Ja w sumie jeszcze nie taka aktywma staraczka jak Wy, ale mam nadzieję że już teraz mogę do Was dołączyć.
Planujemy z mężusiem zacząć staranka kwiecień maj tego roku , aby dzidziuś urodził się w przyszłym roku, a narazie od jakichś 2 miesięcy łykam witaminki dla przyszłych mam i Euthyrox 25 .
Szczerze, to czytając Was dopiero do mnie dotarło, że ten poziom tsh ma znaczenie przy ciąży.
A tak wogóle to mam już jeden 5.5 letni skarb/synuś/i przy zajściu w pierwszą ciążę nie było problemów...niestety czas biegnie i jestem już trochę starsza niż za pierwszym razem. Ale myślę pozytywnie. :-) :) założyłam sobie kalendarzyk i bedziemy się z mężem starali korzystać z odpowiednich dni i zobaczymy czy się uda. Niestety cykle nie są zbyt regularne więc pewnie łatwo nie będzie. Ale czas pokaże.
Trzymam mocno kciuki za Was wszystkie i mam nadzieję, że każda w końcu ujrzy piękne dwie krechy na teście ciążowym.
Zmykam, bo idę na randkę z mężem i trzeba się trochę ogarnąć:-Dw sumie tylko kino i bilard, ale zawsze coś.
Miłej soboty Wam życzę i wieczoru[emoji5]
Cześć :) ja też odkladam starania do kwietnia/maja, nie chciałabym rodzic pod koniec roku. Też mam nieregularne cykle i póki co nie miałam owu. A jak to u Ciebie? Sprawdzasz czy masz owu?

relgx1hpw702se3x.png

ja przed pierwszą ciążą wybrzydzałam z terminem, ale doświadczenia zmieniły wszystko- nie ważne kiedy, byle zdrowe
Ja jak mi się nie uda zajść do końca tego roku to też nie będę wybrzydzać, ale w tej chwili dwa miesiące mnie nie zbawią. Poza tym i tak póki co owulacji nie widać, a bez tego w ciążę nie zajdę.

relgx1hpw702se3x.png

@gabrika jakbym leciala x miesiecy ciurkiem to tez bym pewnie nie odpuszczala. Dla mnie w tej chwili to roznica 1 miesiaca, takze moge poczekac :)

@Lanvin no to bedziemy razem od kwietnia walczyc :)

Mam kolezanke, co nie dosc, ze urodzila sie 24 grudnia to jeszcze ma na imie Ewa. Choinka, urodziny i imieniny tego samego dnia. Jakos mi jej zawsze bylo szkoda z tego powodu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@gabrika jakbym leciala x miesiecy ciurkiem to tez bym pewnie nie odpuszczala. Dla mnie w tej chwili to roznica 1 miesiaca, takze moge poczekac :)

Mam kolezanke, co nie dosc, ze urodzila sie 24 grudnia to jeszcze ma na imie Ewa. Choinka, urodziny i imieniny tego samego dnia. Jakos mi jej zawsze bylo szkoda z tego powodu.

Z tym się trochę zgodzę, sama nie chciałabym urodzić się w jakąś "ważną" datę... Boże Narodzenie, wigilia, Sylwester... A mam kolegę z 31.12 właśnie, przekichane! Cała impreza kręci się wokół sylwestra z jedynką a nie twoich urodzin [emoji23] miałam też przyjaciółkę z 1.01... Weź tu świętuj urodziny po sylwestrze... [emoji1]

reklama

Będziemy!

Z tym się trochę zgodzę, sama nie chciałabym urodzić się w jakąś "ważną" datę... Boże Narodzenie, wigilia, Sylwester... A mam kolegę z 31.12 właśnie, przekichane! Cała impreza kręci się wokół sylwestra z jedynką a nie twoich urodzin [emoji23] miałam też przyjaciółkę z 1.01... Weź tu świętuj urodziny po sylwestrze... [emoji1]
Noo... Masakra. Miałam w klasie kolegę, który urodził się w Wigilię, przerąbane. Zazwyczaj dostawał prezent 2w1, za jednym zamachem. Z perspektywy dziecka to jest różnica. Poza tym ja widzę po prostu różnice w nauce jak mój mały jest z października. Różnica jest duża, później pewnie się zaciera, ale póki co ją widać.

relgx1hpw702se3x.png

Do góry