reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Hej :)

@marc Ja również widzę kreseczkę :) po cichu gratuluję :) a mówiłam że 5 cs będzie nasz :p Tylko mi się przesunął cykl i teraz jestem na etapie owulacji :)

@auslanderka Trzymaj się. Tak niewiele brakowało :( Ech....

@Lanvin Ja szyjkę nisko mam przed samą @, ale z tego co wiem to chyba każda ma różnie.

@siwa84 super działeczka

@Paraplu Trzymam kciuki i daj znać jak będziesz po badaniu.

Witam nowe staraczki i powodzenia :)

U mnie wczoraj test owulacyjny prawie pozytywny, więc pewnie dziś będzie pozytyw. A tu jak na złość mąż ma nocki na weekend :(

reklama
Słyszałam że wszyscy najlepsi lekarze pojechali na zachód i warunki owszem są dobre ale opieka niezbyt. :( No i języka też trochę się obawiam bo nie znam takich fachowych, medycznych określeń. :oo2:
Fajnie tak mieszkać w górach albo nad Morzem, zazdroszczę. :) A jaki masz zawód?
ja też nie znałam, jak jest potrzeba to się szybko człowiek doucza[emoji5] .
Opieka jest super. Nie mogę narzekać. Ja jestem projektantem instalacji sanitarnych, głównie projektuję instalacje wentylacji, ogrzewania, klimatyzacji.
@marc widać cień. Trzymam kciuki, żeby ciemniała [emoji110]

@auslanderka powodzenia dzisiaj. Szczęście w nieszczęściu, że robiłaś testycznia w tym cyklu. Nawet nie chce myśleć co by się mogło stać. 1 cm to nie tak dużo, tak niewiele brakowało :( trzymaj się kochana. Jesteś silną kobietą. Obyś szybko została wynarodzona.
Biedna dziewczyna :( to musi być straszne.

Nie jestem taka silna. Poprostu już sie wypłakałam

@siwa84 bierz go w te krzaczory ;) dobrze że się poprawił ;p a tak serio to wiesz, że to wszystko w głowie siedzi..faceci też mocno przeżywają tylko tak bardziej introwertycznie :]
@auslanderka trzymam kciuki, mojej przyjaciółce też groziło usunięcie macicy (3 lekarzy jej powiedziało że nie ma innego wyjścia) ze względu na duże i dużą ilość mięśniaków, ale się wywinęła i już jest ok, po operacji.

@Lanvin :
Dominacja estrogenów sprawia, że szyjka macicy :
  • jest uniesiona (przy tyłozgięciu macicy szyjka może być obniżona)
  • miękka jak wargi
  • rozwarta (czasem w kanał szyjki można nawet włożyć palec). U kobiet, które nie rodziły otwór jest okrągły, natomiast u kobiet, które rodziły siłami natury może być owalny z nierównymi brzegami.
  • z szyjki wypływa śluz (najpierw nieprzejrzysty i nierozciągliwy, a następnie coraz bardziej przejrzysty i rozciągliwy)
Gdy utworzy się ciałko żółte i progesteron zyskuje kierowniczą rolę, to szyjka macicy :
  • obniża się (przy tyłozgięciu macicy szyjka może się unosić)
  • twardnieje -w dotyku przypomina czubek nosa
  • zamyka się -u kobiet, które nie rodziły wyczuwalny jest tylko dołeczek na szczycie szyjki. U tych, które urodziły dziecko siłami natury, szyjka może się nie domykać (zostaje szparka)
  • śluz szyjkowy staje się lepki nieprzejrzysty i nierozciągliwy, a następnie często zanika
@marc tak!

Marc powtórz lepszym testem, tylko nie tymi paskowymi...po cichu Gratuluję :)
Parasoleczko ....kciuki
emoji110.png

Powiedzcie mi czy lekarz rodzinny może przepisać Euthyrox? Bo ginkę mam dopiero we wtorek, a trochę spanikowałam przy tym moim tsh 3,4.

reklama
Do góry