reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dziś mam 24 dc a 8 dpo wg owufrend. A rano zobaczyłam jakby plamienie. mam 29 dniowe cykle a miesiąc temu też w tym czasie zaczęłam plamic na 5 dni przed@ a dopiero we właściwym czasie się rozkrecilo. Tylko czy nie powinna mi temp spaść? a jest wyższa niż przez pozostałe dni. A jeśli to okres to ta faza chyba jest za krótka prawda?

reklama
Dziś mam 24 dc a 8 dpo wg owufrend. A rano zobaczyłam jakby plamienie. mam 29 dniowe cykle a miesiąc temu też w tym czasie zaczęłam plamic na 5 dni przed@ a dopiero we właściwym czasie się rozkrecilo. Tylko czy nie powinna mi temp spaść? a jest wyższa niż przez pozostałe dni. A jeśli to okres to ta faza chyba jest za krótka prawda?
Jak możesz to idz dzisiaj jeszcze zbadaj progesteron. Wyjaśni Ci to wszystko. Trzymam kciuki, żeby to było plamienie z powodu zagnieżdżania się fasolki[emoji120]

@Paraplu powodzenia na zabiegu.

@auslanderka a dlaczego tej dziewczynie usuwają cała macice? :( Boże, co za tragedia... ja bym się na pewno załamała... szczególnie gdybym jeszcze nie miała dzieci.
A wiesz że ja też mieszkam w Niemczech? ;) Słyszałam właśnie, że warunki w Niemieckim szpitalu są duże lepsze, tylko trochę bym się bała chyba tutaj urodzic.
Ile już lat jesteś w de? :)

@siwa84 bardzo fajna działka. :) Dobry pomysł, oderwiesz trochę myśli od starań. :)

@StorAnia gdzie jesteś?

@NeSSi nie martw się musi być dobrze.

A myślałam, że puste jajo i ciąża pozamaciczna zdarzają się raz, a widać że jednak nie. Ehhh... jakie to smutne:( Kiedyś jak nie znałam tematu poronien to myślałam że jak już się w ciąży to się jest a to niestety nigdy nie wiadomo.

@auslanderka a dlaczego tej dziewczynie usuwają cała macice? :( Boże, co za tragedia... ja bym się na pewno załamała... szczególnie gdybym jeszcze nie miała dzieci.
A wiesz że ja też mieszkam w Niemczech? ;) Słyszałam właśnie, że warunki w Niemieckim szpitalu są duże lepsze, tylko trochę bym się bała chyba tutaj urodzic.
Ile już lat jesteś w de? :)

@siwa84 bardzo fajna działka. :) Dobry pomysł, oderwiesz trochę myśli od starań. :)

@StorAnia gdzie jesteś?

A myślałam, że puste jajo i ciąża pozamaciczna zdarzają się raz, a widać że jednak nie. Ehhh... jakie to smutne:( Kiedyś jak nie znałam tematu poronien to myślałam że jak już się w ciąży to się jest a to niestety nigdy nie wiadomo.
Nie wiem nie odwarzyłam się zapytać...
Co do porodu to jak masz tutaj ubezpieczenie to tu rodzisz[emoji2] ja akurat wolałabym tu. Jakie masz obawy? No chyba, że język jest problemem... ale to da się szybko nadrobić[emoji106] dużo nas tu z de jest. Ja mieszkam tu bez 2 tygodni 4 lata. Zadomowiliśmy się jeśli można tak powiedzieć, ale nie chcemy tu zostawać. Mamy plan najpóźniej w przyszłym roku przenieść się gdzieś na południe bliżej gór. Morze nas nie kręci, wolimy góry. Zobaczymy gdzie M dostanie prace[emoji2] . On ma wąską specjalizację, ja pracę wszędzie dostanę.

Dziewczyny widzicie coś ?

Załączniki

• IMG_3152.JPG
    IMG_3152.JPG
    524,7 KB · Wyświetleń: 142
Proszę mnie wpisać do tabelki. :) Trochę na to czekałam żeby miec pewność że znowu przez coś nie będę musiała się z niej wypisywać. :p
Karolina, 23 lata, cykl starań to chyba będzie 3, następna @ 7.03,widziałam że chcecie wpisywać Aniołki, więc 1 Aniołek na koncie. I starania o pierwsze dziecko.

@marc widzę jakiś cień ale nie wiem czy to to bo kreska jakby trochę pod dziwnym kątem :p a kiedy masz termin @?

reklama
Do góry