reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Spark to trochę tych schorzeń Ci się uzbierało. Dobrze że wyluzowałaś bo na dłuższą metę można zwariować. Ja też teraz odpuściłam.Ciekawe co mi przyniesie ten maj. Myślę, że raczej @. 17 maja miałam rocznicę poczęcia mojego synka a 30 maja tego roku miałam rodzić swoje drugie dziecko.

reklama
Spark to trochę tych schorzeń Ci się uzbierało. Dobrze że wyluzowałaś bo na dłuższą metę można zwariować. Ja też teraz odpuściłam.Ciekawe co mi przyniesie ten maj. Myślę, że raczej @. 17 maja miałam rocznicę poczęcia mojego synka a 30 maja tego roku miałam rodzić swoje drugie dziecko.

To może ten maj będzie szczęśliwy ! :)
Ja w tym miesiącu wiem, że nic, za 3 dni mam mieć @ i tak też będzie, już mam tyle wody w sobie ... :)
Ale to nic, będziemy dalej włączyć, na spokojnie :)

Hej kochane! Wracam do żywych! !! Goście się rozjechali.. komunia była przecudna wszystko się udało jak chcieliśmy! Pogoda była boska.. mały był trochę nerwowy ale mimo to było super.

U mnie dni płodne wiec działamy....

Mam pytanie.. jesteście z różnych regionów Polski.. jakie miejsce polecacie zobaczyć z dzieckiem w Polsce? Będziemy mieli objazdowa wycieczkę w planach już jest wrocławskie zoo, Wieliczka , krakowski rynek i Wawel i którym marzy synek. Na pewno pałac kultury w Warszawie i zamek w Malborku Plus dinopark w Malborku. Jakie jeszcze miejsca możecie polecić? Zastanawiam się jeszcze nad miasteczkiem westernowym w Mrągowie.
Martyska30 - :( :( :(

dziewczyny wybaczcie że nie odpiszę dziś każdej z osobna, mam mętlik w głowie
przepraszam ze zanudzam i pewnie moje rozterki są błahe w porównaniu np z Waszymi problemami .....

siedzę i dumam co robić...
to głupie więc się nie śmiejcie
zawsze mamy zapas "gumek" bo M kupuje hurtem[emoji14]wczoraj chcieliśmy się bzykać a tu zonk - nie ma ani sztuki:p nigdy się to w sumie nam nie zdarzyło hehe
noi w sumie odpuściliśmy... dziś M chciał jechać i kupować, ale tak sobie pomyślałam, że może to przeznaczenie, że się skończyły....
Może już kolejnych mam nie kupować? I może mamy zacząć staranka właśnie już teraz, a nie czekać do czerwca....
Dziś jest 12dc... zrobiłam test owu druga jest bledsza ale jest - teoretycznie od dziś mam dni płodne - sprawdzałam na 3 kalkulatorach....

jejku czemu mam takie głupie dylematy???
czemu nie umiem być spontaniczna tylko jak coś sobie ubzduram się to się ślepo trzymam
głupia siła skojarzeń... bez sensu ... jakby nazwa miesiąca miała znaczenie... a może na jednym razie się nie skończy tfutfutfu.......więć po co zwlekac skoro nie wiem ile mi to zajmie....?

oj głupia ja.....
Kochana każda z nas na rozterki ja wróciłam 3 raz do starań... bo wiecznie "coś ".. ja bym to wziela za znak. To tylko miesiac roznicy ;)
Kacha10 to nasz drugi cykl staran. Testuje w niedziele w 11dpo ale nie nakrecam sie bo pewnie za wczesnie. I w ogole mam nadzieje ze wytrzymam do niedzieli i nie zaczne testowac wczesniej ;-)

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Witam nowa staraczke;)
Cześ dziewczyny. Jestem nowa na forum :) Na razie przyłączyłam się do wątku staran po utraconej ciąży.
Jestem mama 2,5 rocznej córeczki i dwa razy starciłam nasze maleństwa w 6tc. o córkę starliśmy się 3 lata ze względu na moje pcos męża wyniki też nie były super. Mieliśmy 3 IUI ja hsg, laparo. Udało się oczywiście w najmniej spodziewanym momencie inasz cud chodzi po świecie. W sierpniu 2015 postanowiliśmy, że co ma by to będzie i zaczynamy się stara w grudniu II kreski niedowierzanie i łzy ze tak szybko się udało. Czułam się ciążowo ale zamiast serduszka ok 6-7 tcusyszlam prawdopodobnie zaśniad. Mysłam, że oszaleje z rozpaczy. Diagnoza się nie potwierdziła, ale musiałam przejść przez piekło szpitala i zabiegu w marcu znowu II kreski myślałam, że to przeznaczenie, że już musi być dobrze, w swięta zaczęłam plami szpital a tam pusta, beta spadła z 500 do 9,5. Znowu szok, łzy i niedowierzanie, co to za cholerne prawo serii ?

Teraz znowu dostaliśmy zielone światło. Po ciąży chyba wszytsko mi się poprawiło i dzięki Bogu mam swoją owu, byłam teraz u dr na kontroli owu była, endo piękne-wręcz ciążowe... seksu mało, ale może 2 razy wystarczy ;)
Mam cykle ok 30-dniowe więc do testowania zostało mi ok 5 dni ....

Pozdrawiam Was serdecznie

Marta
Witam. Bardzo mi przykro z powodu strat... tym razem sie uda. Trzymam kciuki!
Wiem że stosujecie różne testy ciążowe, więc doświadczenie macie duże. Czy te testy ciążowe z rossmanna firmy facielle (jakoś tak) są dobre?
Kacha czyzbys sie szykowala do testowanka??

Renia jak się czujesz?

Martyska tyłem z całego serduszka!

Paraplu co słychać?

Mamuniol już na wakacjach???

Magoo już chyba nie wróci :(

Bertha co u Ciebie? Luty będzie nasz?

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Spark maj zawsze był dla mnie szczęśliwy, lubię ten miesiąc, jak zaszłam w drugą ciąże i ginka mi wyliczyła termin porodu na 30 maja to byłam wniebowzięta. Pomyślałam sobie, że z synusiem w maju zaskoczyłam a teraz urodzę dziecko. Szczęśliwa data na pewno się uda. A tu niestety tragedia.Rok temu zaczęliśmy starania o drugie dziecko i cykl mi wyszedł idealnie jak wtedy gdy zaszłam w pierwszą ciążę. Próbowaliśmy w te dni ale nie zaskoczyłam. Co ma być to będzie.
Fabimama mam kupiony ten test z rossmanna ale nie wiem czy zdążę go zrobić. Co miesiąc jak pomyślę tylko o teście to dostaję @.Moje ostatnie 2 cykle liczyły 26 dni. W tym cyklu nie czułam bólu owulacyjnego (bo jak owulka idzie z prawego jajnika to z reguły nie czuje) więc nie wiem kiedy owulka była. Współżyliśmy tylko 12 i 13 dc bo jakoś mi się za bardzo nie chciało. Odpuściłam ten cykl.Mój m sam był zdziwiony moim nastawieniem.Objawów żadnych nie mam.19, 20 i 21 dc bolało mnie podbrzusze jak na okres. Ja obstawiam @.

reklama
Do góry