reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Hej Dziewczyny!
Gdzie ta wiosna, pytam się?! Zasypiam przy biurku...

Witam sie z rana. Tyle nastukalyscie ze nie jestem chyba w stanie was nadrobic.
Martyska30 bardzo mi przykro :-(
Dziewczyny cos dziwnego wisi w powietrzu. Dopiero co w piatek zakonczylismy antybiotykoterapie u dzieciakow(cala trojka zapalenie oskrzeli) to przed wczoraj dzieciaki przywlekly cos ze szkoly i ciagle wymiotowaly. Myslelismy z M ze czyms sie zatruly. Ale po kilku godzinach ja zaczelam wymiotowac i do tego biegunka. W srodku nocy moja najmlodsza zlapalo. A wczoraj rano M przytulal muszle klozetowa. No i caly wczorajszy dzien bylismy nieprzytomni. A dzis jak nowonarodzeni. Przez to wszystko mam tyle prania ze szok. Najgorsze jest to ze nie mam juz gdzie wieszac. Na balkonie odpada bo co chwile pada a w mieszkaniu nie bardzo chce schnac. Po za tym wszystko ok.
Tak z ciekawosci wyliczalam na internetowych kalkulatorach kiedy bym urodzila gdyby sie udalo i bylabym w ciazy. I kazdy kalkulator pokazuje inaczej. Wedlug OM wychodzi miedzy 29 a 31 stycznia a wedlug owu miedzy 1 a 3 lutego. Bardziej bym sklaniala sie do terminu z owu bo nigdy nie mialam regularnych miesiaczek. Juz sie nie moge doczekac testowania :-)
Zycze milego dnia dziewczyny :-)

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Może jakiś rotawirus Was złapał? W styczniu przeszedł u nas rotawirus. Akurat byłam wtedy z Lilą u dziadków. Najpierw złapało teściową, potem mojego tatę, a na koniec mnie. Wszyscy wymiotowaliśmy. Lili była szczepiona i ona tylko narzekała, że boli brzuszek i miała lekką biegunkę.

reklama
Eveee nie wiem co to bylo ale jak szybko zlapalo tak szybko przeszlo:-) Najwazniejsze ze juz wszyscy dobrze sie czuja.
Starsze dzieciaki w szkole, M krzata sie po kuchni a ja z mala jeszcze w lozku. Zeby mi sie tak chcialo jak mi sie nie chce ehhh.

katkakatarina niestety po antybiotykach jest niezłe osłabienie organizmu i wtedy łatwo można złapać jakąś chorobę. Mój synek od połowy marca do końca kwietnia tak miał. Po antybiotyku poszedł do przedszkola, pochodził 2 dni a 3 dnia że go gardło boli, poszliśmy do lekarza i okazało się, że ma anginę ropną i znów antybiotyk na 10 dni. Teraz jest 4 tydz, po antybiotyku, chodzi do przedszkola ale dmucham i chucham na niego bo boję się aby nic nie przywlókł.
A grypa jelitowa to masakra.Przechodziliśmy wszyscy przez to rok temu.
A kiedy testujesz? Który masz cykl starań?

Eveee dzieki ;-)
Najdziwniejsze dla mnie jest to ze w poprzednie ciaze zachodzilam bez zadnego problemu za pierwszym razem. Pierwsza ciaza byla tylko typowa wpadka. Mialam wtedy 18 lat ale przenigdy tego nie zalowalam i bardzo sie ciesze z tego. Jedyne czego zaluje to pierwszego malzenstwa (w sumie z przymusu rodziny). Ale to dluga i nieprzyjemna historia, ktora nie wiem ile jeszcze bedzie sie ciagnac.

Eveee dzieki ;-)
Najdziwniejsze dla mnie jest to ze w poprzednie ciaze zachodzilam bez zadnego problemu za pierwszym razem. Pierwsza ciaza byla tylko typowa wpadka. Mialam wtedy 18 lat ale przenigdy tego nie zalowalam i bardzo sie ciesze z tego. Jedyne czego zaluje to pierwszego malzenstwa (w sumie z przymusu rodziny). Ale to dluga i nieprzyjemna historia, ktora nie wiem ile jeszcze bedzie sie ciagnac.

Hm... No ale z tego co widzę to dopiero 2 cykl starań, prawda? Więc jeszcze nic się nie dzieje! ;) Może akurat ten cykl już będzie tym szczęśliwym.
Mam nadzieję jednak, że mimo nieudanego pierwszego małżeństwa jesteś teraz szczęśliwa... :)

Martyska strasznie mi przykro...:(

Katkakatarina podobno straszne wirusy panują... a w szkole to wiadomo wszystko się roznosi.
I spokojnie to jest dopiero drugi cykl. :) ja też jestem nakręcona bo poprzednie ciąże były od pierwszego cyklu, jakby się teraz nieudało to bym smutała.
A co do nieudanego małżeństwa to chyba jest najgorsze jak rodzina uszczęśliwia na siłę, a potem to dziewczyna musi się męczyć. Jednak chyba najgorsze masz za sobą, skoro znalazł się ktoś normalny z kim można starać się o dzidziusia; )
Kolekcjonerka jeśli to tylko kwestia Twojego pomysłu, że zaczynacie od czerwca to ja bym nie miała oporu zmienić planu ;) tym bardziej, że sygnał od opatrzności jest :D

Ja swoje staranka musiałam odwlec ze względu na cc i jeszcze się okazało, że znów tarczyca się zbuntowała. Dziś byłam na kontroli i czekam na wyniki... w dodatku M znów wrzody dopadły (ma WZJG) i pewnie znów zacznie brać sterydy albo palić pół paczki papierosów dziennie.

Martyska strasznie mi przykro...:(

Katkakatarina podobno straszne wirusy panują... a w szkole to wiadomo wszystko się roznosi.
I spokojnie to jest dopiero drugi cykl. :) ja też jestem nakręcona bo poprzednie ciąże były od pierwszego cyklu, jakby się teraz nieudało to bym smutała.
A co do nieudanego małżeństwa to chyba jest najgorsze jak rodzina uszczęśliwia na siłę, a potem to dziewczyna musi się męczyć. Jednak chyba najgorsze masz za sobą, skoro znalazł się ktoś normalny z kim można starać się o dzidziusia; )
Kolekcjonerka jeśli to tylko kwestia Twojego pomysłu, że zaczynacie od czerwca to ja bym nie miała oporu zmienić planu ;) tym bardziej, że sygnał od opatrzności jest :D

Ja swoje staranka musiałam odwlec ze względu na cc i jeszcze się okazało, że znów tarczyca się zbuntowała. Dziś byłam na kontroli i czekam na wyniki... w dodatku M znów wrzody dopadły (ma WZJG) i pewnie znów zacznie brać sterydy albo palić pół paczki papierosów dziennie.
chroujesz na hasimoto czy po prostu masz skoki tsh?

reklama
Luxuorius "na szczęście" mam niedoczynność tylko. Mimo regularnego brania leków jednak tsh podskoczyło.

Do góry