reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Martyska30 - :( :( :(

dziewczyny wybaczcie że nie odpiszę dziś każdej z osobna, mam mętlik w głowie
przepraszam ze zanudzam i pewnie moje rozterki są błahe w porównaniu np z Waszymi problemami .....

siedzę i dumam co robić...
to głupie więc się nie śmiejcie
zawsze mamy zapas "gumek" bo M kupuje hurtem :p wczoraj chcieliśmy się bzykać a tu zonk - nie ma ani sztuki:p nigdy się to w sumie nam nie zdarzyło hehe
noi w sumie odpuściliśmy... dziś M chciał jechać i kupować, ale tak sobie pomyślałam, że może to przeznaczenie, że się skończyły....
Może już kolejnych mam nie kupować? I może mamy zacząć staranka właśnie już teraz, a nie czekać do czerwca....
Dziś jest 12dc... zrobiłam test owu druga jest bledsza ale jest - teoretycznie od dziś mam dni płodne - sprawdzałam na 3 kalkulatorach....

jejku czemu mam takie głupie dylematy???
czemu nie umiem być spontaniczna tylko jak coś sobie ubzduram się to się ślepo trzymam
głupia siła skojarzeń... bez sensu ... jakby nazwa miesiąca miała znaczenie... a może na jednym razie się nie skończy tfutfutfu.......więć po co zwlekac skoro nie wiem ile mi to zajmie....?

oj głupia ja.....

Martyska30 - :( :( :(

dziewczyny wybaczcie że nie odpiszę dziś każdej z osobna, mam mętlik w głowie
przepraszam ze zanudzam i pewnie moje rozterki są błahe w porównaniu np z Waszymi problemami .....

siedzę i dumam co robić...
to głupie więc się nie śmiejcie
zawsze mamy zapas "gumek" bo M kupuje hurtem[emoji14]wczoraj chcieliśmy się bzykać a tu zonk - nie ma ani sztuki:p nigdy się to w sumie nam nie zdarzyło hehe
noi w sumie odpuściliśmy... dziś M chciał jechać i kupować, ale tak sobie pomyślałam, że może to przeznaczenie, że się skończyły....
Może już kolejnych mam nie kupować? I może mamy zacząć staranka właśnie już teraz, a nie czekać do czerwca....
Dziś jest 12dc... zrobiłam test owu druga jest bledsza ale jest - teoretycznie od dziś mam dni płodne - sprawdzałam na 3 kalkulatorach....

jejku czemu mam takie głupie dylematy???
czemu nie umiem być spontaniczna tylko jak coś sobie ubzduram się to się ślepo trzymam
głupia siła skojarzeń... bez sensu ... jakby nazwa miesiąca miała znaczenie... a może na jednym razie się nie skończy tfutfutfu.......więć po co zwlekac skoro nie wiem ile mi to zajmie....?

oj głupia ja.....
Myślę, że ciężko tu coś doradzić. To powinna być Wasza decyzja. :-) A dlaczego akurat od czerwca? Co Twój luby na to?

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Kolekcjonerka też zapytam dlaczego czerwiec? Czy masz jakieś przeciwskazania, czy tak sobie zaplanowałaś?

Witam sie z rana. Tyle nastukalyscie ze nie jestem chyba w stanie was nadrobic.
Martyska30 bardzo mi przykro :-(
Dziewczyny cos dziwnego wisi w powietrzu. Dopiero co w piatek zakonczylismy antybiotykoterapie u dzieciakow(cala trojka zapalenie oskrzeli) to przed wczoraj dzieciaki przywlekly cos ze szkoly i ciagle wymiotowaly. Myslelismy z M ze czyms sie zatruly. Ale po kilku godzinach ja zaczelam wymiotowac i do tego biegunka. W srodku nocy moja najmlodsza zlapalo. A wczoraj rano M przytulal muszle klozetowa. No i caly wczorajszy dzien bylismy nieprzytomni. A dzis jak nowonarodzeni. Przez to wszystko mam tyle prania ze szok. Najgorsze jest to ze nie mam juz gdzie wieszac. Na balkonie odpada bo co chwile pada a w mieszkaniu nie bardzo chce schnac. Po za tym wszystko ok.
Tak z ciekawosci wyliczalam na internetowych kalkulatorach kiedy bym urodzila gdyby sie udalo i bylabym w ciazy. I kazdy kalkulator pokazuje inaczej. Wedlug OM wychodzi miedzy 29 a 31 stycznia a wedlug owu miedzy 1 a 3 lutego. Bardziej bym sklaniala sie do terminu z owu bo nigdy nie mialam regularnych miesiaczek. Juz sie nie moge doczekac testowania :-)
Zycze milego dnia dziewczyny :-)

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Martyska 30 bardzo mi przykro i współczuję Ci że znów się nie udało. Miałam nadzieję, że po tych Twoich ciężkich przeżyciach teraz się uda. Ach niesprawiedliwe to wszystko jest.
kolekcjonerka ja zanim zaczęłam starać się o pierwszą ciąże wydawało mi się, że jak podejmę decyzję o staraniach to pierwszy, drugi cykl i będę w ciąży. Też planowałam kiedy zaczniemy ale o 2 miesiące zaczęliśmy wcześniej (taki impuls). Mijały miesiące i niestety w ciąże nie zachodziłam. Starania zajęły mi rok i 5 miesięcy, wszystkie badania mieliśmy idealne, każdy cykl nasz a mimo to dość czasu minęło zanim zaszłam. W drugą ciąże zaszłam w 4-tym cyklu i nie staraliśmy się, po prostu przestaliśmy się zabezpieczać. W szoku byłam że tak szybko się udało ale niestety poroniłam. Teraz staramy się 4-ty cykl i raczej nic z tego nie będzie. Te starania nauczyły mnie, że można sobie coś planować a i tak życie robi swoje. Ciąża to cud i trudno taki cud zaplanować. Choć niektórym się to czasem udaje. Na Twoim miejscu nie czekałabym do czerwca. Już jest za połówką maja, 1 miesiąc chyba wielkiej różnicy nie robi. A dzidziuś i tak sobie wybierze odpowiedni moment dla siebie.

reklama
Cześć Dziewczyny!

Kolekcjonerka podobnie jak dziewczyny zapytam - dlaczego akurat czerwiec? :)
Jeśli oboje z partnerem jesteście zdecydowani, to chyba miesiąc nie zrobi różnicy :) Poza tym fajnie waśnie jest podejść do tego na spontanie :) No chyba, że są jakieś inne przeciwwskazania, aby starania zacząć już teraz.
PS. My też hurtowo gumki zamawiamy :p ale używamy tylko do owulacji. Później już bez zabezpieczenia :)

Katka o Jezu! Wyobrażam sobie co tam się działo u Was! Dobrze, że już lepiej się czujecie.

Do góry