reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Witam się z samego rana..
Jestem podlamana.. Mam gdzieś takie starania.
Dziewczyny muszę zrezygnować z forum to wszystko za bardzo mnie dołuje. Odpuszczam. Będzie co będzie. Nic nie mierze, nie liczę.
Co z tego, że pozytywny test w 14 dc jak ani w 15 (wczoraj) ani w 16 nie było przytulanek.
Mówiłam mu o tym jajniku, że mnie boli, wie co to znaczy, zignorował to. Myślałam, że wczoraj cos będzie a tu nici.
Życzę wszystkim dziewczynom powodzenia. Doczekamy się wszystkie tych dwoch kresek [emoji4]
Zajrzę tu czasami, żeby zobaczyć czy coś się zmieniło. Z tabelki proszę o usunięcie.
Nessi postaram sie pamiętać o sprawdzeniu tego w dzienniku.
Kochana trzymam kciuki i wracaj szybko do nas ! [emoji8]

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...

reklama
Bertha zgadzam się z Tobą ! Ja jestem zadaniowcem co bardzo dobrze wpływa na pewne sfery mojego życia ale na inne zupełnie źle .... ale niestety nie da się zmienić mind-set tak na zawołanie :/ Ale zgadzam się, że powinniśmy sobie to ułatwiać jak tylko możemy i dla niektórych czasowa rezygnacja z forum może być dobrym rozwiązaniem.

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...
Popieram :)

Z tego co pamietam Ty Natalia szybciutko zaszłaś w ciążę (w pierwszym cyklu?), wiec wydaje mi sie ze nie bedziesz rozumiala mysli, nastawienia nas ktore starają się już lata, przechodzily rozne etapy, leczenia, luzy, spinki, badania, leki, rozne metody zachodzenia...
Jesli ma sie za soba tylko jeden cykl starań, zakonczony sukcesem, to ciezko miec bagaz doswiadczen i miec porownanie ktory sposob jest lepszy, bo po prostu statystycznie nie ma się odpowiedniej próbki cykli staraniowych. Jak widzisz, kazdy ma inne podejscie - tobie zafiksowanie na starania kojarzy sie z dołem, obwinianiem siebie, spięciem, stresem, a u mnie np jest zupelnie odwrotnie.. To zalezy od osobowosci. Dlatego nie wierze do konca w teorie odpuszczenia w kazdym przypadku, bo dla mnie osobiscie odpuszczenie = stracenie wiary, dół, negatywne nastawienie własnie.
Życzę Ci żebyś miała tak samo wielkie szczescie przy drugim bejbiku.

Popieram w 100%! Czytałam niedawno artykuł, chyba to było na janieplodna, właśnie o porownaniach tego typu, jak dziewczyna, która zaszła za pierwszym razem mówi do starających się "rozumiem Cię bo czytałam o niepłodności w internecie".
Tymbardziej, przynajmniej dla mnie bolesne są takie rady typu odpuść, ciesz się seksem itp, w moim wypadku niewiele to daje, raz, że libido równe -10, jajniki w pecherzykach, zioła, leki, suplementy, dieta, a i tak nic...

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

u mnie 2 z 4 ciąży były z sexu "na pewno się nie uda od razu, prawie nikomu się nie udaje, więc mamy co najmniej pół roku starań" - pierwszy raz bez zabezpieczenia i trafiony a potem po łyżeczkowaniu "na otarcie łez, ten jeden raz i zgodnie z zaleceniami przerwa". Dwa kolejne to już tu forumowe. Odchodziłam dwa razy stąd i fakt głowa odpoczęła, ale nic to nie dało. Tu zaczęłam korzystać z kalkulatora dni płodnych, ale śluzu, temp, szyjki nie badam, testów ovu nie robię- jeszcze :p
ale jest stres, żal, zrezygnowanie. Już kilka razy myślałam, żeby przestać- mam jedno dziecko, będzie mieć swój tylko pokój, bez problemu wyjazdy i dodatkowe zajęcia. Jednak wartość rodzeństwa na razie wygrywa. Tylko nie chcę dużej różnicy wieku. I nie wiem, ile jeszcze będę się starać. Już bym wolała usłyszeć chyba, że już nie mogę mieć więcej dzieci. Mogłabym odpuścić. Ale mój największy stres, to były badania córki w kierunku zespołu Turnera, gdzie kobiety nie mogą mieć dzieci. Bałam się, że będę musiała jej kiedyś powiedzieć, że ona nie może. A ten strach dopiero stał się realny, jak sama zaczęłam mieć problem z zajściem. Bo skoro mam dziecko, a jest dla mnie tak bolesne, że się nie udaje teraz, to co dopiero dla kogoś kto dziecka jeszcze nie ma i dla kogoś kto wie, że mieć nie będzie

@sylwkaq90 dziękuję Kochana, ze pytasz. :) Jestem teraz w górach. Odpoczywam. Od wtorku nie byłam na wc i dzisiaj jak poszłam to przy tym wysiłku zauwazylam kropke rozowa w sluzie. Potem czysto. Będę obserwować, ale wydaje mi się, ze to od wysiłku. Poza tym wspaniale.:)

Jeśli chodzi o Twoją sprawę to wydaje mi się, ze to nie kwestia Ciebie i zniknięcia z forum. Moim zdaniem to Twój M nie jest gotowy na dziecko albo sie waha. My z moim M bardzo chcieliśmy. Pierwszy cykl z testami i jak wyszedł pozytyw działamy i w dniu owu nawet 2 razy było i dzień po. Moj M bardzo byl zaangazowany i podwojnie zmobilizowany. Niestety bez seksu i bez trafienia w owu ciąży nie będzie. Ja gdybym nie zrobila testow to częstotliwość byłaby inna i pewnie by się nie udało. Nie wiem czemu Twój nie chciał się przytulić a szanse były ogromne. Chociaż może wystarczy to Przytulanie z 14 dc. :*

Dziewczynki gratuluję dwóch kreseczek!!! super wiesci :*:*:*

@nimitii sercem sercem Tobą :*

reklama
@sylwkaq90 dziękuję Kochana, ze pytasz. :) Jestem teraz w górach. Odpoczywam. Od wtorku nie byłam na wc i dzisiaj jak poszłam to przy tym wysiłku zauwazylam kropke rozowa w sluzie. Potem czysto. Będę obserwować, ale wydaje mi się, ze to od wysiłku. Poza tym wspaniale.:)

Jeśli chodzi o Twoją sprawę to wydaje mi się, ze to nie kwestia Ciebie i zniknięcia z forum. Moim zdaniem to Twój M nie jest gotowy na dziecko albo sie waha. My z moim M bardzo chcieliśmy. Pierwszy cykl z testami i jak wyszedł pozytyw działamy i w dniu owu nawet 2 razy było i dzień po. Moj M bardzo byl zaangazowany i podwojnie zmobilizowany. Niestety bez seksu i bez trafienia w owu ciąży nie będzie. Ja gdybym nie zrobila testow to częstotliwość byłaby inna i pewnie by się nie udało. Nie wiem czemu Twój nie chciał się przytulić a szanse były ogromne. Chociaż może wystarczy to Przytulanie z 14 dc. :*

Dziewczynki gratuluję dwóch kreseczek!!! super wiesci :*:*:*

@nimitii sercem sercem Tobą :*
Odpoczywaj kochana :)

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry