reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Oderwanie sie od wszystkich pomiarów i obserwacji sprawdzi sie pod warunkiem, ze nie bierze sie masy leków. W przeciwnym razie niestety trzeba wszystko obserwować albo na monit biegać, żeby wiedzieć kiedy wziąć które leki.
No i oczywiście zabawy sexem to dobry pomysł dla tych, którzy nie maja problemu z libido, z czasem i tak dalej.
Po prostu nie ma recepty na dziecko, ani złotego środka. Trzeb próbować wszystkiego [emoji1]

Problem w tym że nawet jak dziewczyny nic nie biorą to wpadają w ten szał pomiarów a potem siada głową bo skoro ja tyle robię i wszystko wiem a się nie udaje to musi być ze mną coś nie tak, jestem beznadziejna, to moja wina itp itd.

reklama
I widzicie ciąża jak drut a tu stresy bo się pomiary nie zgadzają hehehe kochana gratuluję i się uspokój. W ciąży też można mieć okres. Moja koleżanka trzy miesiące miała. Hormonów nie dostała bo to Holandia była i ma zdrową córkę. Gratulacje.
Obyście miały rację[emoji8]
Ja dostałam duphaston bo poszłam do polskiej ginekolog. Niemiec powiedział, że mam 6 cykli sprawdzać progesteron i jak będzie niski to mąż ma się przebadać, a potem się zobaczy. Sprawdziłam 3 wyniki w okolicach 1, po poście 11. I na nic zdało się tłumaczenie, że badam progesteron a następnego dnia mam już okres. Jak grochem o ścianę. Miał procedury tylko w głowie, jak maszyna zero indywidualnego podejścia do pacjenta.

@sylwkaq90 ale jeśli w 14dc były to powinno wystarczyć! :) plemniki trochę w nas żyją :p

Myślę, że @bertha i @agnesis mają rację, ciężko odpuścić jak się leczy... poza tym odpuszczenie to pewien etap w staraniach, dość późny... przed nim trzeba naprawdę dużo przejść. Ja w tym cyklu też mierzyłam temp. , lubię mieć zwyczajnie jasną sytuację co do owu... czuję się z tym lepiej :) i gdyby nie to, to przez ten cykl myslalabym, że Jej nie było :) mimo, że wiedziałam, że niby nie mogę zajść w tym cyklu to robiłam świece, bo taak! Lubię to już chyba :D ja jedynie nie wmawialam sobie objawów ciąży bo uważam, że to niepotrzebne katowaniee siebie i nie kochałam się tylko w owu, widziałam kiedyś jaka to była presja dla mojego faceta :)

Agnesis ja też jakiegoś super libido to nie mam ale jak chciałam dziecko to okazało się ze chęci i pomysłów mam więcej jak chlop hehe w ciąży za to mialam wrecz wstret ale na szcxzescie mojego mojego męża nie kręcą ciążówki więc był z tym luz.

Kurczę a ja brałam i clo i donga [emoji55] tyle ze donga wzięłam tylko do 10dc bo zgłupiałam kiedy owu [emoji12] mam nadzieje, ze nie wysiedziałam strusich jaj [emoji44]

Poza tym dong wspomaga pękanie, a clo w ogóle pojawienie się pęcherzyków o ile u kogoś ich nie ma... dla mnie np 1 tabletka clo to za mało, gdybbym wtedy brała dongaa to kto wie :D agnesis najwyżej będziesz miała trojaczi :p

Problem w tym że nawet jak dziewczyny nic nie biorą to wpadają w ten szał pomiarów a potem siada głową bo skoro ja tyle robię i wszystko wiem a się nie udaje to musi być ze mną coś nie tak, jestem beznadziejna, to moja wina itp itd.

Ja już chyba wszystkie etapy przeszłam i pełen luz i pełną spine. Póki co bez większych efektów [emoji6]

Auslanderka spokojnie, poczekajmy na wyniki [emoji6]

[emoji21] [emoji21] [emoji21] masz rację!!! Może ja jestem nie temperaturowa[emoji23]
ani nie moge[emoji85] a rano ledwo sie zwlekam[emoji849]
czekam na te twoje wyniki, zajrzę pewnie pozniej jak wstanę na siku[emoji6]
[emoji1364][emoji1364][emoji1364]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
I będę miała na sumieniu Twoje nie wyspanie tak?[emoji12]

Dzięki dziewczyny. Jesteście wielkim wsparciem dla mnie. Mój m jest bardzo kochany, uczuciowy i też pragnie dziecka. Ale przez te cholerne temp. bardzo dawkuje sobie radość...

Dobra wyłączam się, wrócę jak będę miała wynik[emoji120] [emoji120] [emoji120]

Bez pomiarów niestety dziewczyny często też tak myślą... nie udaje się dłużej to coś ze mną nie tak... ja temp. Zaczęłam mierzyć od 4 cykli (po 30 cyklach nieudanych starań) latach nieudanych starań, i uwierz, już dawno.miałam takie myśli...:/

reklama
Agnesis ja też jakiegoś super libido to nie mam ale jak chciałam dziecko to okazało się ze chęci i pomysłów mam więcej jak chlop hehe w ciąży za to mialam wrecz wstret ale na szcxzescie mojego mojego męża nie kręcą ciążówki więc był z tym luz.

U nas odwrotnie trochę, bo moj chłop chciałby codziennie, zwykła koszulka nocna go kręci wiec sie czasem muszę opędzać [emoji23]

Haha spokojnie, to też zależy od dawki clo :D
Poza tym dong wspomaga pękanie, a clo w ogóle pojawienie się pęcherzyków o ile u kogoś ich nie ma... dla mnie np 1 tabletka clo to za mało, gdybbym wtedy brała dongaa to kto wie :D agnesis najwyżej będziesz miała trojaczi :p

Mogą być i trojaczki, biore wszystko co dają [emoji38][emoji16]
A co jeśli wzięło sie donga po owu? [emoji2]

Do góry