reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Robiłam wczoraj kolejny owulacyjny i chyba wreszcie pozytyw [emoji12]
d39b2abcb607254c2669f6eed2b56933.jpg

63c0a9a08a2fde430568fcf03807f500.jpg

Chyba ze mi tam trzy jajca trzaskają codziennie po jednym i dlatego co drugi dzien test mocniejszy [emoji23]
Ale ten wczorajszy na pewno pozytyw bo czuje jak mi w jajkach gra [emoji1] tylko temperatura pierwszy raz w życiu mi sie z niczym nie zgadza [emoji23]
b15e3d03b2a0a87990cdad1da98021af.jpg

Czekam z niecierpliwością na Twoja betę. O której ma być?

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja też uważam że moja ciąża za pierwszym cyklem była efektem nienakrecania się. Tylko ja byłam w o tyle dobrej sytuacji ze nie zdążyłam się jeszcze wkręcić w ten staraczy młyn. Skupilam sie raczej na robieniu niz na pomiarach i obserwacjach siebie.myśle ze dziewczyny dobrze robią bo tu naprawdę może psychika oberwać. Szczerze to nie przyszło mi nawet do głowy żeby notowaćtemperaturę badać szyjke czy robic te testy owu. Na zajscie nie ma złotego środka i dziwnie się czuję widząc pytania typu a jak miałaś obstawiony cykl, seksy co dzień czy co dwa. Podsumowując dziewczyny popieram odejście z forum na jakiś czas. Zostawcie te termometry i szyjki w spokoju. Bawcie się seksem, jedźcie gdzieś, uwolnijcie trochę głowy od tych wykres9w. Bez nich też się udaje i wam też się uda, trzymam kciuki z całych sił.

Ja też uważam że moja ciąża za pierwszym cyklem była efektem nienakrecania się. Tylko ja byłam w o tyle dobrej sytuacji ze nie zdążyłam się jeszcze wkręcić w ten staraczy młyn. Skupilam sie raczej na robieniu niz na pomiarach i obserwacjach siebie.myśle ze dziewczyny dobrze robią bo tu naprawdę może psychika oberwać. Szczerze to nie przyszło mi nawet do głowy żeby notowaćtemperaturę badać szyjke czy robic te testy owu. Na zajscie nie ma złotego środka i dziwnie się czuję widząc pytania typu a jak miałaś obstawiony cykl, seksy co dzień czy co dwa. Podsumowując dziewczyny popieram odejście z forum na jakiś czas. Zostawcie te termometry i szyjki w spokoju. Bawcie się seksem, jedźcie gdzieś, uwolnijcie trochę głowy od tych wykres9w. Bez nich też się udaje i wam też się uda, trzymam kciuki z całych sił.

Oderwanie sie od wszystkich pomiarów i obserwacji sprawdzi sie pod warunkiem, ze nie bierze sie masy leków. W przeciwnym razie niestety trzeba wszystko obserwować albo na monit biegać, żeby wiedzieć kiedy wziąć które leki.
No i oczywiście zabawy sexem to dobry pomysł dla tych, którzy nie maja problemu z libido, z czasem i tak dalej.
Po prostu nie ma recepty na dziecko, ani złotego środka. Trzeb próbować wszystkiego [emoji1]

Mam dzwonić w okolicach lunchowych.
Przez nie taką temp jaka powinna być itp. to wymyślam strasznie, że to nie to. No tak na zdrowy rozum, gdyby to była ciąża to byłby to prawdziwy cud....
No bo gdybym zaszla 7 lutego to jakim cudem test takie mocne? A jak w poprzednim cyklu to temp. spadła i był okres[emoji27] [emoji27] [emoji27] .
Muszę dzisiaj ostro pracować, żeby nie myśleć.
Zrobiłam dzisiaj rano kolejny test 25 i kreska mocna.... nie wiem sama. Może jestem niskotempeeraturowa[emoji23] ale jak były owulacje to temp. utrzymywała się w górze....... i weź tu się ciesz.....

Przez nie taką temp jaka powinna być itp. to wymyślam strasznie, że to nie to. No tak na zdrowy rozum, gdyby to była ciąża to byłby to prawdziwy cud....
No bo gdybym zaszla 7 lutego to jakim cudem test takie mocne? A jak w poprzednim cyklu to temp. spadła i był okres[emoji27] [emoji27] [emoji27] .
Zrobiłam dzisiaj rano kolejny test 25 i kreska mocna.... nie wiem sama. Może jestem niskotempeeraturowa[emoji23] ale jak były owulacje to temp. utrzymywała się w górze....... i weź tu się ciesz.....

Dobrze mówisz, zajmij sie praca, a jak dostaniesz wynik to sie trochę uspokoisz [emoji6]

Czasami brak mi siły, wytrwałości i wiary :( przyszły miesiąc z clo i to będzie ostatnie podejście do tematu. Jeśli się nie uda to koniec. Nie mam siły, ani pieniędzy :( trzeba będzie zająć głowę czymś innym i odpuścić. Zacząć szukać nowej pracy, ruszyć z budową na działce...
Marlena a czy przy clo donga i castangusa też brać czy już nie?
Ciekawe co się dzieje, że nawet śladu owulacji... :( i to pierwszy cykl z dongiem...
Ja bym nie łączyła clo z dongiem żeby nie przestymulowac, za to na endometrium bym o coś poprosiła na wszelki wypadek...
Storus ja bymm jeszcze poczekala spokojnie na owu...

Ja bym nie łączyła clo z dongiem żeby nie przestymulowac, za to na endometrium bym o coś poprosiła na wszelki wypadek...
Storus ja bymm jeszcze poczekala spokojnie na owu...

Kurczę a ja brałam i clo i donga [emoji55] tyle ze donga wzięłam tylko do 10dc bo zgłupiałam kiedy owu [emoji12] mam nadzieje, ze nie wysiedziałam strusich jaj [emoji44]

Czekamy na wieści. No temperatura dziwna ale cóż dziwny jest ten swiat :-) :-) :-) :-)

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
I widzicie ciąża jak drut a tu stresy bo się pomiary nie zgadzają hehehe kochana gratuluję i się uspokój. W ciąży też można mieć okres. Moja koleżanka trzy miesiące miała. Hormonów nie dostała bo to Holandia była i ma zdrową córkę. Gratulacje.

Do góry