reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

@gabrika na pewno miałaś wczoraj, tak jak u mnie haha :p i tak jak u mnie się teraz uda :p

@siwa84 trzymam kciuki żeby w marcu nie przyszła!!! I żeby do końca było ok...:)

@Izabela90 jak Ci tak łatwiej to pewni, nie licz tylko dzialajcie jak najczęściej ;) (choć patrząc po sobie to jak najrzadziej :p )

@Paraplu zaoszczedze Ci kasy na bilet i już będę grzeczna :p wieem jak powinno być, ale no... presja niewiedzacego o ciąży otoczenia :o ;p ostatni raz! :D
Co do pieska to smutne ile zwierzaki muszą przejść...:( super, że tak mu pomoglas! :*

@StorAnia przez stres Ci się przesunęła, teraz świnki Ci majsttrują dzidziola przez Twoje cierpienie, daj im czas :D

@Bulbasek napiszę, że 17.30, w razie opóźnienia, żeby dziewczyny mnie nie zlinczowaly za brak wiadomości :p

@NeSSi jak tam u Ciebie? :)

reklama
A który masz dzień cyklu? Może to spadek około owulacyjny?

Łudzę się, było tak:18dc wyszedł pozytywny test owu, który pokazuje że owu będzie w ciągu 24 - 48 godzin, co zgadzało by się ze spadkiem tempki w dniu owu (20 dc - wczoraj), bólami jajników i śluzem, no i z dzisiejszym wzrostem.

Chociaż tak na prawdę owu mogłabyć też w 18dc :/ to wtedy przy tak słabo obstawionym cyklu oznaczałoby, że się minęliśmy z owu...

Trzymajcie kciuki, żeby jednak się poszczęściło!!

@Lanvin jak u Ciebie??
Ja dzisiaj dopiero 14 dc ale 11 dc w sobotę miałam rano monitoring i miałam 2 pęcherzyki na prawym jajniku o wym. 1,99 i 1,96 mm. Pozytywny test owu w piątek był już czyli 10dc. Potem weekend bez snu praktycznie. Wczoraj jakieś tam kłucia jajników były. Dzisiaj cisza, śluz brak... no cóż czas pokaże[emoji1]
Szkoda 2 pęcherzyków ale za miesiąc też będą. A zdrowie psychiczne ważniejsze jednak. I wybrałam dobrą zabawę[emoji12]

Spark - u mnie po staremu,- myślałam, że po takich wyczerpujących staraniach to będę miała dość seksu, ale wczoraj nie wytrzymałam i zbałamuciłam walentynkowo małża :D W ciąży to dopiero przeżycie :p Czekam na prenatalne za tydzień - strach się bać :)
A Ty jak tam rybko ? nic nie boli ? Kiedy podglądanie kropka ?

U mnie niespodzianka walentynkowa @ 4 dni przed terminem. Do tego grypa. Katastrofa. Nowe dane do tabelki @ 15.03, nadal 40 cs

1usavcqgt1dml95x.png

A który masz dzień cyklu? Może to spadek około owulacyjny?

Łudzę się, było tak:18dc wyszedł pozytywny test owu, który pokazuje że owu będzie w ciągu 24 - 48 godzin, co zgadzało by się ze spadkiem tempki w dniu owu (20 dc - wczoraj), bólami jajników i śluzem, no i z dzisiejszym wzrostem.

Chociaż tak na prawdę owu mogłabyć też w 18dc :/ to wtedy przy tak słabo obstawionym cyklu oznaczałoby, że się minęliśmy z owu...

Trzymajcie kciuki, żeby jednak się poszczęściło!!

@Lanvin jak u Ciebie??
U mnie tak, także lipa póki co. @Spark, teraz dwa dni donga nie brałam, m zacząć znowu? Bo owu jakoś nie widać...

1487064213-aaaaaa.png

relgx1hpw702se3x.png

@gabrika na pewno miałaś wczoraj, tak jak u mnie haha :p i tak jak u mnie się teraz uda :p

@siwa84 trzymam kciuki żeby w marcu nie przyszła!!! I żeby do końca było ok...:)

@Izabela90 jak Ci tak łatwiej to pewni, nie licz tylko dzialajcie jak najczęściej ;) (choć patrząc po sobie to jak najrzadziej :p )

@Paraplu zaoszczedze Ci kasy na bilet i już będę grzeczna :p wieem jak powinno być, ale no... presja niewiedzacego o ciąży otoczenia :o ;p ostatni raz! :D
Co do pieska to smutne ile zwierzaki muszą przejść...:( super, że tak mu pomoglas! :*

@StorAnia przez stres Ci się przesunęła, teraz świnki Ci majsttrują dzidziola przez Twoje cierpienie, daj im czas :D

@Bulbasek napiszę, że 17.30, w razie opóźnienia, żeby dziewczyny mnie nie zlinczowaly za brak wiadomości :p

@NeSSi jak tam u Ciebie? :)
Ja już się oswoilam z myślą że już nie będę mieć trzeciego dziecka. Zabezpieczać się nie będę,ale na nic nie liczę. Chwilami sobie myślę że przecież mam już spore dzieci, syn 9 córka zaraz 6 skończy, chyba trzeba zacząć żyć i korzystać z życia a nie pchać się w pieluchy na nowo. Już sama niewiem co o tym myśleć. Mam metalik w głowie.

@bertha, własnie nie bylo niestety ani plynu w zatoce, ani żadnego pęcherzyka większego niż 7 mm..
No ale co mogloby w takim wypadku produkowac progesteron, nie mam pojęcia (bo mam i wzrost temp i typowy białozolty sluz.
Gin sam nie wiedzial co myslec. Ale to i tak gin nr 2 :p

Co do poronień, to ja miałam samoistne, wyglądały jak baaaardzo obfite miesiączki , ale co dziwne od @ roznily się tym, ze okres mnie boli a poronienie nie. Więc kazda ma inaczej.
Aha, wydawalo mi sie ze napisalas, ze plyn byl.. Bo wiesz, na monitoringu moglo juz nie byc widac tego peknietego pecherzyka, bo pekl wczesniej przed wizyta, tej nocy np. Wg mnie jesli sluz i temperatura na to wskazuja, to jednak owu byla. na usg widzisz tylko stan na te 30 sekund robienia usg, a wczesniej mogly sie dziac tam cuda ;)
W kazdym badz razie trzymam kciuki! kiedy masz termin @?

Hej!

Kciuki za dzisiejsze wizyty! :) [emoji1307][emoji1307][emoji4]

Ponawiam pytanie o tabelkę :) gdzie można ja podejrzeć? Jest przypietą do którejś strony?

Miłego dnia!
Katia, tabelke wkleja raz na jakis czas Lanvin. Ale rzeczywiscie troche rzadko sie pojawia. Lanvin, dalabys rade raz dziennie wklejac, zebysmy mogly w miare szybko ja znalezc? jeszcze ktos ma dostep do tableki, to moze tez moze wklejac? @gabrika, ty?

Apropos ovufriend, co myślicie o tym wykresie...??

Ja bym raczej obstawiała na owu wczoraj lub dzisiaj (OBY!!!!!)

Zobacz załącznik 795392
Mi sie tez wydaje ze owu mogla byc u ciebie wczoraj :) jak jutro bedzie tak samo wysoko temp to raczej tak walsnei bylo. :) a po kolejnych 2 wysokich temp ovu zmieni termin owulacji na wczoraj!

U mnie tak, także lipa póki co. @Spark, teraz dwa dni donga nie brałam, m zacząć znowu? Bo owu jakoś nie widać...

1487064213-aaaaaa.png

relgx1hpw702se3x.png
Lanvin chyba będzie znów dłuższy cykl u Ciebie[emoji16] . Ten jednorazowy skok miałaś jak wstawałaś w nocy może?

Podłączam się do pytania o donga. Wczoraj nie brałam, a dzisiaj jednak bym chciała wziać można @Spark?

@bertha, nie wiem, jak to wszystko liczyc i kiedy wziąc dupka, bo mam zalecony od 20dc do 25dc. A przy tak wczesnej owu jesli byla w ogole w tym 11 dc, to myslę ze okres ok 26-27 dc. Do mojej lekarki mogę dopiero jechac w 21dc(ma urlop), bo gin 2 mnie podgląda, ale ona leczy.

reklama
Ja dzisiaj dopiero 14 dc ale 11 dc w sobotę miałam rano monitoring i miałam 2 pęcherzyki na prawym jajniku o wym. 1,99 i 1,96 mm. Pozytywny test owu w piątek był już czyli 10dc. Potem weekend bez snu praktycznie. Wczoraj jakieś tam kłucia jajników były. Dzisiaj cisza, śluz brak... no cóż czas pokaże[emoji1]
Szkoda 2 pęcherzyków ale za miesiąc też będą. A zdrowie psychiczne ważniejsze jednak. I wybrałam dobrą zabawę[emoji12]

A działaliście coś po tym teście pozytywnym?

Jasna sprawa, nie ma się co stresować za bardzo :) Choć wiem, że łatwo się mówi. Ja mam takie huśtawki hormonalne, że masakra. Raz rezygnuję ze starań, a za dwa dni rezygnuje :p

Spark - u mnie po staremu,- myślałam, że po takich wyczerpujących staraniach to będę miała dość seksu, ale wczoraj nie wytrzymałam i zbałamuciłam walentynkowo małża :D W ciąży to dopiero przeżycie :p Czekam na prenatalne za tydzień - strach się bać :)
A Ty jak tam rybko ? nic nie boli ? Kiedy podglądanie kropka ?

Czyli to jednak prawda, że sporo kobiet ma na początku ciąży mega chcice :D

1487064213-aaaaaa.png

relgx1hpw702se3x.png

Z jednej strony myślę sobie, że owu mogła być u Ciebie 17 dc, a z drugiej strony ta tempka spada, więc może dopiero będzie? Ostatni cykl, jak dobrze pamiętam, miałaś koszmarnie długi... Kto wie? Działaj dalej :D

Aha, wydawalo mi sie ze napisalas, ze plyn byl.. Bo wiesz, na monitoringu moglo juz nie byc widac tego peknietego pecherzyka, bo pekl wczesniej przed wizyta, tej nocy np. Wg mnie jesli sluz i temperatura na to wskazuja, to jednak owu byla. na usg widzisz tylko stan na te 30 sekund robienia usg, a wczesniej mogly sie dziac tam cuda ;)
W kazdym badz razie trzymam kciuki! kiedy masz termin @?

Katia, tabelke wkleja raz na jakis czas Lanvin. Ale rzeczywiscie troche rzadko sie pojawia. Lanvin, dalabys rade raz dziennie wklejac, zebysmy mogly w miare szybko ja znalezc? jeszcze ktos ma dostep do tableki, to moze tez moze wklejac? @gabrika, ty?

Mi sie tez wydaje ze owu mogla byc u ciebie wczoraj :) jak jutro bedzie tak samo wysoko temp to raczej tak walsnei bylo. :) a po kolejnych 2 wysokich temp ovu zmieni termin owulacji na wczoraj!

Tak, tak ja mam dostęp do tabelki, za moment wkleję.

Dziewczyny dajecie mi tyle nadzieji! Obyście miały rację :)

Do góry