reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja bym pewnie dupka nie brala i zbadala progesteron po 7 dniach, czyli jesli zakladamy ze mialas owu 11dc, to w 18dc. Zobaczysz czarno na bialym czy owu byla i ewentualnie od razu wezmiesz dupka.

@Lanvin, poniewaz jest duzo dziewczyn, ktore pojawiaja sie tylko na chwile, to jesli ktos nie aktualizuje terminu, to trzeba po prostu usuwac ta osobe z tabelki, bo moze nigdy sie juz nie odezwac a lista robi sie dluga i nieczytelna. A jak sie odezwą ponownie, to sie na nowo dziewczyny wpisze.
Ewentualnie jesli wiemy ze ktoras sie odzywa czesciej, ale nie podala nowego terminy, to ja usuwalam po prostu tą datę zeby w tabelce byla na końcu i łatwo sie wtedy czyta kto jest najblizej testowania. :)

Wywalam więc z tabelki wszystkie dziewczyny z datą @ styczniową!

reklama
A Ty badałaś jakoś ostatnio progresteron? Mnie np lekarz kazał zmierzyć w okolicach 24 dc w tym cyklu, żeby potwierdzić czy była owulacja, czy nie.

Badałam prolaktynę w 3dc, miałam jakieś dziwne normy, ale później sobie przeliczyłam i miałam 17ng/ml, czyli w normie, bo norma jest do 25. Progesteronu nie badałam póki co, a Ty robiłaś? Jak Ci wyszło?

Badałam prolaktynę w 3dc, miałam jakieś dziwne normy, ale później sobie przeliczyłam i miałam 17ng/ml, czyli w normie, bo norma jest do 25. Progesteronu nie badałam póki co, a Ty robiłaś? Jak Ci wyszło?

A ja nigdy prolaktyny nie robilam...
Dopiero w 24dc mam robić, czyli wypada w piątek. Zobaczymy :)

Hej. U mnie jakoś leci. @ przyszła w terminie,także kolejny cykl zaczęty. Ale w tym cyklu nic nie sprawdzam,jak ma się udać to się uda. W poniedziałek zaczynam kurs języka także nie będę miała czasu myśleć. No i czekam na pojawienie się Bratanka. Dzisiaj już 5 dzien po terminie i jakoś nie widać żeby mu się spieszyło wyjść. Za wszystkich trzymam kciuki,i cały czas was czytam.

Na kiedy masz kolejny terminn @?

@gabrika działaliśmy w czwartek i wczoraj dopiero. Wcześniej nie było jak. Także najlepiej by było gdyby owu jednak była i to dzisiaj najlepiej. Liczę chociaż na to mniejsze jajo.
Co do stresów to pierwsze 3 nieudane próby był płacz i lament. A teraz podchodzę do tego trochę inaczej. Mogę robić wszystko żeby ułatwić zajście ale samego cudu nie zrobię. Więc grzecznie czekam. Siadłam sobie obok i tak siebie obserwuję. U mnie koleżanki zachodzą max za 2 razem, ale większość za 1. Dlatego się tu zalogowałam, żeby być wśród osób, które mi nie mówią ciągle , żebym wyluzowała[emoji35] [emoji35] [emoji35] . Znalazłam sobie nowe zajęcia. Teraz planuję urlopy i czekam.
Obiecałam sobie, że po owu nie będę gapić się tylko w kalendarz[emoji16]

Pozwolę ciąży, żeby mnie zaskoczyła[emoji12]. Łatwo się mówi przed owu zobaczymyy jak będzie po....

Zobacz załącznik 795405

Dziewczyny na czerwono, niektóre z Was mnie oznaczyły, niektóre nie. Jak piszecie mój nick i pogrubiacie go, to nie otrzymuję powiadomienia, musicie mnie oznaczyć :) Najlepiej by było, gdybyście wysyłały w pw, bo wtedy bez problemu wpiszę termin. Prócz mnie miała jeszcze terminy wpisywać @gabrika i @Spark, ja już pisałam wcześniej, że mam zepsuty komputer w domu, więc uzupełniam jedynie w pracy i to jeśli mam chwilę. Bardzo proszę podeślijcie jeszcze razy terminy, jak będę miała możliwość, to tabelę będę wrzucała częściej. Dzisiaj do 13-14 mogę uzupełnić i wkleić, jeśli każda mi poda dane, ale niektóre dziewczyny ostatnio w ogóle się nie udzielają.
@ 07.03 4 cykl po 2 poronieniu

@gabrika działaliśmy w czwartek i wczoraj dopiero. Wcześniej nie było jak. Także najlepiej by było gdyby owu jednak była i to dzisiaj najlepiej. Liczę chociaż na to mniejsze jajo.
Co do stresów to pierwsze 3 nieudane próby był płacz i lament. A teraz podchodzę do tego trochę inaczej. Mogę robić wszystko żeby ułatwić zajście ale samego cudu nie zrobię. Więc grzecznie czekam. Siadłam sobie obok i tak siebie obserwuję. U mnie koleżanki zachodzą max za 2 razem, ale większość za 1. Dlatego się tu zalogowałam, żeby być wśród osób, które mi nie mówią ciągle , żebym wyluzowała[emoji35] [emoji35] [emoji35] . Znalazłam sobie nowe zajęcia. Teraz planuję urlopy i czekam.
Obiecałam sobie, że po owu nie będę gapić się tylko w kalendarz[emoji16]

Pozwolę ciąży, żeby mnie zaskoczyła[emoji12]. Łatwo się mówi przed owu zobaczymyy jak będzie po....

Żebyś wiedziała, przed owu to ja w ogóle nie patrze na kalendarz, a potem coś człowieki odbija do głowy :p ale będę się starała teraz zająć innymi rzeczami, więc może uda mi się trochę zapomnieć o tym.

A gdzie się wybieracie na urlop?

My już chyba z 6 miesięcy planujemy i nie możemy się na nic zdecydować ^_^ chciałabym polecieć najpóźniej w kwietniu gdzieś gdzie będe mogłą wygrzać tyłek w ciepłej, morskiej wodzie :)

Hej dziewczyny [emoji6] ja dzisiaj byłam na badaniu krwi , miałam pobierana morfologię, tsh i glukozę wiec zobaczymy.. gin kazala głównie skupić sie na tsh bo moze przez to się nie udaje..
ja po waszych namowach zmierzyłam dziś temperaturę na dole i trochę sie zdziwiłam bo 37,3 [emoji849] moze cos źle zmierzyłam? Trzeba coś odjąć? Nigdy takiej temp nie miałam.. pózniej innym zmierzyłam w ustach i 36,95
Gabrika, ja tez tak mam ze jak sie wkurzam na mojego M to kończę ze staraniami ale zawsze jak się zaczynaja płodne to chce działać [emoji12] to jest silniejsze ode mnie haha. Chociaż teraz w marzec odpuścimy [emoji6]
Lanvin, hmm dziwna ta temperatura.. chyba jeszcze owu przed tobą..
Bulbasek, Spark dopiero popołudniu? A ja juz tu czekam i czekam [emoji30][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Żebyś wiedziała, przed owu to ja w ogóle nie patrze na kalendarz, a potem coś człowieki odbija do głowy [emoji14] ale będę się starała teraz zająć innymi rzeczami, więc może uda mi się trochę zapomnieć o tym.

A gdzie się wybieracie na urlop?

My już chyba z 6 miesięcy planujemy i nie możemy się na nic zdecydować ^_^ chciałabym polecieć najpóźniej w kwietniu gdzieś gdzie będe mogłą wygrzać tyłek w ciepłej, morskiej wodzie :)
Hehe dokładnie.
A z urlopem to problem bo nie możemy się zdecydować. Najchętniej wszędzie[emoji2]
Jak znajomi się namyślą to Islandia. Jak nie to może Gruzja, albo Bośnia..... albo może tak z czapy Meksyk. Nie wiem. Lubimy aktywny wypoczynek. Plaża dla nas jest nudna max 3 dni.

Do góry