reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Hmmm... jest to możliwe, albo owulacja dopiero będzie. Zawsze masz idealnie reguralne cykle?

Już w 2dc??? W sumie podobno to się zdarza.

Kurcze, ja własnie zdałam sobie sprawę, że u mnie 20dc, a jajniki też pobolewają i mnóstwo śluzu... może i u mnie jeszcze owulacji nie było...? o_O
Nigdy nie mam regularnie ;)
@StorAnia ja teraz owu miałam w 20dc także kto wie... może u Ciebiee też będzie później :)
Oj Ty moja wróżko-pocieszycielko :*
Myślę, że stres związany ze świniaczkami i powrót na ulubiony dział, wszystko popieprzyły i nie będzie owu :(

reklama
Megi adoptowalam 11 lutego 2016, jako przestraszonego psa ale bez wiekszych problemow. U nas dopiero wyszlo jak okropnie jest to skrzywdzony pies. Nie tylko psychika ale i uszkodzony zwieradz odbytu przez co podczas snu kupa wypada jej w pupy. Do tego w kupe robi tylko w domu, na dworze nie zrobi, najwyzej przez przypadek.
Mi to jakos bardzo nie przeszkadzalo, sprzatalam i tyle, mialam ciagle nadzieje, ze jej sie polepszy. Znalazlam klinike w Polsce gdzie mogliby jej pomoz z tym uszkodzonym zwieraczem, rozmawialam z behawiorystami. I ciagle prosilam o wiecej czasu. Udalo mi sie dac jej rok ale juz nie dalam rady, za duza presja.
Wykonczylo mnie to, postawilam jednak warunek, ze nie oddam jej do schroniska, nie przezylabym tego, ze jest przerazona w jakiejs klatce. Znalazlam jej dom tymczasowy u cudownej osoby. W sobote, dokladnie rok po adopcji, 11 lutego 2017 ja tam zawiozlam.
Wiem, ze jest jej tam dobrze, dostalam juz 3 filmiki i sprawozdanie ale jest mi chole*nie ciezko, tak sie cieszylam z kazdego postepu, kazdego merdniecia ogonem, kazdej nowej rzeczy jakiej sie nauczyla. Jestem z niej szalenie dumna, 1,5 roku temu byla dzikim psem a od niedawna zaczela prosic o wziecie na kanape. Nauczyla sie biegac i wachac. Dla normalnego psa to normalne rzeczy a ona musiala sie tego wszystkiego nauczyc. Nie bylo dla mnie piekniejszego widoku jak ten kiedy podskakiwala jak sarenka z radosci, ze moze pobiegac. Pisze to i rycze jak bobr.
To takie niesprawiedliwe to wszystko.

Przepraszam, ze sie tak rozpisalam ale bardzo mi ciezko.

Windy, 24 lutego mam histeroskopie a 28 lutego kolposkopie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jestes niesamowita. I Megi tez[emoji173]️

Hej dziewczynki.

@mfifi04 Kochanie tak bardzo mi przykro. To bardzo niesprawiedliwe, mam nadzieje, ze sie pozbierasz i niedlugo wszystko bedzie okej z glowka i serduchem.
Pociesza mnie jedynie to, ze nie musialas czekac 3 tygodnie w zawieszeniu jak ja. To bardzo siada na psyche.

@Spark Tobie znow pasem po dupsku nalezloby dac :p ciagle sie powtarza, ze nie powinno sie nagle robic w ciazy cos czego sie nie robilo przed ciaza. Jak normalnie nie spacerujesz 6km to nie powinnas nagle w ciazy az na taki dystans sie rzucac.
Oby mi to bylo ostatni raz bo kupie bilet na jakies tanie linie lotnicze i osobiscie Ci wleje :p

@StorAnia bardzo mi przykro z powodu swinek. Mialam matke i corke, kiedy mama zmarla to niedlugo potem jej corka. Chyba tez z tesknoty :(

W sobote musialam oddac moja suczke, Megi do domu tymczasowego. Rodzina miala dosc robienia przez nia kup w domu. Problemy, awantury, nie dalam rady dac jej jeszcze wiecej czasu.
Rycze od kilku dni.

Na dokladke dzisiaj znow brazowy kolor papieru toaletowego po przytulankach :/ czyli bez zmian.

Niestety świnki morskie są bardzo wrażliwe. Żebym chociaż przez chwilę pomyślała, że Czaruś odejdzie (chociaż powinnam, bo on to już wyjątkowy wrażliwiec był-płacz przy obcinaniu paznokci taki, że cały blok słyszał) to bym wsadziła do niego Łatkę. Ale bałam się, że jej zrobi małe, a ona już za stara na pierwszy poród... Masakra z tymi zwierzakami...
Szkoda Twojego psiaczka, ale jeśli jesteś pewna że jest szczęśliwy to słuszna decyzja! :)
Osiem lat temu miałam szczeniaki po mojej cocker spanielce Goldi. Boże jaj ja ją kochałam... Maluchy rozeszły się po cudownych domach. Goldusia zaczęła chorować na raka sutków. Niestety miała słabe serduszko i weterynarz bał się, że nie wytrzyma narkozy. Dostawała leki i było całkiem ok. Jeden rak nie odpuścił, przerzut na płuca... :( gasła w oczach, a ja dostałam maila od pani z wa-wy, że muszą oddać Ivankę córkę naszej Goldi. Nie mogłam jej wziąć do siebie. Goldi musiała umierać w spokoju :( szybko znalazłam jej dom, u dziewczyny która miała drugą sunię z tego miotu. Po półtora roku, siedząc na fb zobaczyłam zdjęcie ze schroniska... byłam pewna, że to Ivana!!! Po odczekaniu kwarantanny zabrałam ją z tego piekła. Udało mi się znaleźć cudowny dom dla niej. Mieszka na wsi, pod szadkiem. Jest szczęśliwa :D
A do schroniska trafiła, bo została oddana dwukrotnie innym właścicielom. Aż w końcu wylądowała na ulicy... ,:( masakra...

Cześć dziewczyny [emoji9] na bieżąco Was podczytuje ale mało się udzielam mnie dzieje więc nie piszę.
@Spark Szparki znowu mnie do zawału doprowadzilas. Trzymam kciuki za wizytę.
Zaczynam nowy cykl. To juz 11. Dziś @ przyszła jak w zegarku. A więc następny termin @ to 12.03
@Lanvin jak możesz to zmień mi w tabelce. Dzięki [emoji10]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej!

Kciuki za dzisiejsze wizyty! :) [emoji1307][emoji1307][emoji4]

Ponawiam pytanie o tabelkę :) gdzie można ja podejrzeć? Jest przypietą do którejś strony?

Miłego dnia!

- - - - - - - - - - - - - - - -
Synek [emoji170][emoji170][emoji170] luty 2014

@Izabela90 co u Ciebie??
@queen_b a Ty co tak milczysz?
Hej. U mnie jakoś leci. @ przyszła w terminie,także kolejny cykl zaczęty. Ale w tym cyklu nic nie sprawdzam,jak ma się udać to się uda. W poniedziałek zaczynam kurs języka także nie będę miała czasu myśleć. No i czekam na pojawienie się Bratanka. Dzisiaj już 5 dzien po terminie i jakoś nie widać żeby mu się spieszyło wyjść. Za wszystkich trzymam kciuki,i cały czas was czytam.

Cześć dziewczyny [emoji9] na bieżąco Was podczytuje ale mało się udzielam mnie dzieje więc nie piszę.
@Spark Szparki znowu mnie do zawału doprowadzilas. Trzymam kciuki za wizytę.
Zaczynam nowy cykl. To juz 11. Dziś @ przyszła jak w zegarku. A więc następny termin @ to 12.03
@Lanvin jak możesz to zmień mi w tabelce. Dzięki [emoji10]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też bym prosiła o zmianę. Cykl 6, @ na 10.03 [emoji4] powodzenia siwa

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

To czekamy na wieści [emoji4] Trzymam za słowo ! [emoji6]

@Bulbasek od Ciebie również i foty [emoji6]

@campari gratulacje ... śliczna fasolka [emoji7]

@mfifi04 nie wiem co powiedzieć ... [emoji17] tak pozytywnie pochodziłas do ciąży i było czuć Twoja radość, która nas zarazalas...bardzo mi przykro. Ale ... nie poddajemy się! Walczymy dalej ! [emoji123]

U mnie ... nie wiem który dc [emoji41] Weekend minął imprezowo - pt impreza firmowa, Sb teatr i kolacja z przyjaciółmi a Nd Grey w przyjaciółkami ... generalnie ledwo żyję ale było warto ! [emoji12]
Ale żeby nie było tak różowo to jutro idę na rozmowę do wychowawczyni ... mam nadzieję, że nic strasznego ... trzymajcie kciuki [emoji110]

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...
Już nie mogę wytrzymać i się doczekać! :) :) :)

reklama
Do góry