reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dziewczyny jak to jest z tymi plemnikami jak maz ma goraczke, to prawda że śa słabsze?
Mój jest chory ale goraczki nie ma jutro 6 dc mielismy się starac od 6 dc mam nadzieje że da radę...
To ja mialam takie badanie. w kwietniu 90mln plemnikow, w lutym - 4 tyg po goraczce >39st - 9mln.
Ciezko stwierdzic jak wplynela goraczka na zywotnosc i inne parametry, bo wczesniej tez byly slabe i slabe pozostaly - natomaist mogly sie poprawic generalnie, bo bral suplementy przez 7 miesiecy, a przez to ze byla goraczka to spadly parametry do tych sprzed 7 miesiecy... tego nie wiemy.
Ilosc ewidentnie widac ze spadła 10-krotnie.
Ale to musi byc goraczka >38, to wtedy padają. a jak twoj nie ma to spoko. dawaj mu paracetamol jakby sie goraczka pojawila, aby od razu zbijać.

@gabrika to w takim razie mierz j czekaj. Ja też mierzę w ustach z tego samego powodu... ale zaczynam powoli myśleć czy nie zacząć od kolejnego cyklu jednak tam na dole.

Dziewczyny jak to robicie[emoji4]? Na leżąco tak?[emoji53]
Na leżąco. Chwytam termometr ktory mam w zasiegu reki i po prostu go umieszczam gdzie trzeba, 10-15sek i temperatura zmierzona. Termometr wycieram, dezynfekuje co 2 dni albo codziennie, roznie wyjdzie.

Nimitii kochana powiedz mi jak ty sobie poradziłas? Miałaś zabieg? Przepraszam że to wspominam ale nie mam kogo o to zapytać. Duże wsparcie mam w swoim facecie. Unikam narazie rodziny bo każdy płacze. A ja jakoś chce się pozbierać .

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
@mfifi04, ja mialam poronienie zatrzymane, wiec to gorszy scenariusz, bo nic samo nie poleciało i musiał byc zabieg. Jak u ciebie poleciało, to tylko badanie usg, zeby stwierdzic ze jest juz czysto i nic wiecej przykrego cie nie czeka, mozesz sie starac od razu. Lekarze dla bezpieczenstwa gadaja ze jakies 3-6 miesiecy trzeba czekac, ale to bzdura przy samoistnych. przy zabiegach moze to sie liczy - chociaz ja nie czekalam ani cyklu. przy zabiegach chodzi o to, ze musza ci mechanicznie otworzyc szyjke i ona przed kolejna ciaza musi dojsc do siebie, zeby ciaze utrzymala.
ja mialam 3x podawany lek, zeby szyjka popuscila i zebym sie sama oczyscila, ale kropek byl uparty i nie chcial mnie opuscic. dlatego finalnie zabieg. Po zabiegu jakiś tydzien plamiłam, potem okres po 5 tygodniach.
Jak jestes gotowa psychicznie, to nie czekaj. Jak organizm nie bedzie gotowy to i sam sobie wszystko poukłada. Biologia jest bardzo mądra.

Witajcie. Mam 26 lat, od pol roku udzielam się (niestety) w wątku poronienia nawykowe. Jestem po dwoch poronieniach w 2015 i 2016 roku (6-7 tc). W pierwszą ciaze zaszlam w 1 cyklu staran, w drugą w drugim. Od grudnia mamy zielone swiatlo, jestem zdiagnozowana, biorę leki. W styczniu zaniepokojona brakiem sluzu plodnego poszlam na usg- 14dc pęcherzyk nie pękl- 28mm.Lekarka stwierdzila, ze nie wolno się spinac (ale jak, skoro muszę sciśle kontrolowac cykl, zeby wiedziec kiedy jakie leki). Ten cykl: 8,9,10 dc piękny sluz plodny, szyjka otwarta, od 12 dc temperatura podwyzszona (37-37,2 przy lini podstawowej okolo 36,8stC). A w 11dc Usg: nic na lewym jajniku, na prawym male pęcherzyki do 7mm bez dominującego, brak plynu w zatoce Doglasa, brak cialka zoltego:diagnoza=brak owu...
Nie wiem co o tym myslec...dodam, ze od 2 lat prowadzę obserwację cyklu i zawsze tak to wyglądalo, tylko nigdy wczesniej nie miałam monitu. Proszę o podpowiedzi, co moglo się stac. Czy to mozliwe, zeby az tak organizm mnie oszukiwal...?
Czesc @kas90 tutaj :)
Wiesz co, ja mysle, ze ty mialas normalnie owulacje - i poprzedniego cyklu i teraz. Moj gin kiedys mi tlumaczyl, ze po IUI nie bedzie mi robil monitoringu czy pecherzyk pekł, żebym się nie stresowała jak zobacze ze wciąż jest "niepęknięty", bo zdarza się tak, że pecherzyk wypuszcza jajo, ale scianki tak sie zasklepiaja, ze nie "pęka", tylko jakby dalej jest okrąglutki i nawet moze jeszcze troche urosnąć. Takze mysle, ze to przypadek twojego poprzedniego cyklu.
A w tym cyklu, jesli mowisz, ze w 12dc mialas juz podwyzszona temp, to w 11dc podczas monitorignu moglo byc juz po owulacji, tym bardziej, ze mialas plyn w zatoce!
Co do ciałka żółtego - to juz mój gin niedawno obalił. Pytałam go, "gdzie to moje ciałko żółte, skoro jestem po owulacji, bo dziewczyny na forum pisza co rusz, ze byla na monitoringu i gin poweidzial, ze owu byla, bo widac cialko zolte.... to gdzie jest to moje??" a on na mnie spojrzał tajemniczo i troche z takim powątpiewaniem i mowi po chwili ciszy... że to bzdura! że nie widac cialka zółtego po owu w jajniku! że ginowi na usg nakłada sie obraz jakiegos malego pecherzyka na obraz pecherzyka zapadnietego, i oni twierdza ze to jest cialko zolte, ale to wcale nie to, tylko pecherzyk młody, czekajacy na swoja kolej na owulacje...
takze mysle, ze nic sie u ciebie nie rozregulowalo, tylko po prostu gin twoj leci jakimis stereotypami i dziwne wnioski wyciaga :)

Wylyżeczkowanie a łyżeczkowanie czym to się różni?

to jest jedno i to samo.

reklama
natalia ja tak zwlekam z pójściem do lekarza,a już od tygodnia ponad przy kaszlu się duszę...jak dla mnie też mam jakieś zapalenie płuc. :no: Także witaj w klubie.

To ja mialam takie badanie. w kwietniu 90mln plemnikow, w lutym - 4 tyg po goraczce >39st - 9mln.
Ciezko stwierdzic jak wplynela goraczka na zywotnosc i inne parametry, bo wczesniej tez byly slabe i slabe pozostaly - natomaist mogly sie poprawic generalnie, bo bral suplementy przez 7 miesiecy, a przez to ze byla goraczka to spadly parametry do tych sprzed 7 miesiecy... tego nie wiemy.
Ilosc ewidentnie widac ze spadła 10-krotnie.
Ale to musi byc goraczka >38, to wtedy padają. a jak twoj nie ma to spoko. dawaj mu paracetamol jakby sie goraczka pojawila, aby od razu zbijać.

Na leżąco. Chwytam termometr ktory mam w zasiegu reki i po prostu go umieszczam gdzie trzeba, 10-15sek i temperatura zmierzona. Termometr wycieram, dezynfekuje co 2 dni albo codziennie, roznie wyjdzie.

@mfifi04, ja mialam poronienie zatrzymane, wiec to gorszy scenariusz, bo nic samo nie poleciało i musiał byc zabieg. Jak u ciebie poleciało, to tylko badanie usg, zeby stwierdzic ze jest juz czysto i nic wiecej przykrego cie nie czeka, mozesz sie starac od razu. Lekarze dla bezpieczenstwa gadaja ze jakies 3-6 miesiecy trzeba czekac, ale to bzdura przy samoistnych. przy zabiegach moze to sie liczy - chociaz ja nie czekalam ani cyklu. przy zabiegach chodzi o to, ze musza ci mechanicznie otworzyc szyjke i ona przed kolejna ciaza musi dojsc do siebie, zeby ciaze utrzymala.
ja mialam 3x podawany lek, zeby szyjka popuscila i zebym sie sama oczyscila, ale kropek byl uparty i nie chcial mnie opuscic. dlatego finalnie zabieg. Po zabiegu jakiś tydzien plamiłam, potem okres po 5 tygodniach.
Jak jestes gotowa psychicznie, to nie czekaj. Jak organizm nie bedzie gotowy to i sam sobie wszystko poukłada. Biologia jest bardzo mądra.

Czesc @kas90 tutaj :)
Wiesz co, ja mysle, ze ty mialas normalnie owulacje - i poprzedniego cyklu i teraz. Moj gin kiedys mi tlumaczyl, ze po IUI nie bedzie mi robil monitoringu czy pecherzyk pekł, żebym się nie stresowała jak zobacze ze wciąż jest "niepęknięty", bo zdarza się tak, że pecherzyk wypuszcza jajo, ale scianki tak sie zasklepiaja, ze nie "pęka", tylko jakby dalej jest okrąglutki i nawet moze jeszcze troche urosnąć. Takze mysle, ze to przypadek twojego poprzedniego cyklu.
A w tym cyklu, jesli mowisz, ze w 12dc mialas juz podwyzszona temp, to w 11dc podczas monitorignu moglo byc juz po owulacji, tym bardziej, ze mialas plyn w zatoce!
Co do ciałka żółtego - to juz mój gin niedawno obalił. Pytałam go, "gdzie to moje ciałko żółte, skoro jestem po owulacji, bo dziewczyny na forum pisza co rusz, ze byla na monitoringu i gin poweidzial, ze owu byla, bo widac cialko zolte.... to gdzie jest to moje??" a on na mnie spojrzał tajemniczo i troche z takim powątpiewaniem i mowi po chwili ciszy... że to bzdura! że nie widac cialka zółtego po owu w jajniku! że ginowi na usg nakłada sie obraz jakiegos malego pecherzyka na obraz pecherzyka zapadnietego, i oni twierdza ze to jest cialko zolte, ale to wcale nie to, tylko pecherzyk młody, czekajacy na swoja kolej na owulacje...
takze mysle, ze nic sie u ciebie nie rozregulowalo, tylko po prostu gin twoj leci jakimis stereotypami i dziwne wnioski wyciaga :)

to jest jedno i to samo.
Wszystko samo poszło. Ale mój gin zrobił zabieg. Powiedział że wszystko tak wyczyścil że nawet macicy nie uszkodził.

Hej dziewczyny.dziś byłam i ginekologa.badania hormonów wyszly mi ok.zrobiła usg i powiedziała że endometrium dziś w 10 dc 6 mm więc nie wiem czy to ok.w jednym i drugim jajniku pęcherzyki chyba po 1.mówiła że owulacja do 5 dni. Dała mi skierowanie na progesteron w 21 dc bo mówiła ze po tym zobaczy czy była owulacja.dała też na tsh ft3 ft4 bo u poprosiłam.także działamy i zobaczymy.Ale trochę mi lepiej jak wyniki ok:biggrin2:
Buźki.
Któraś testuje na dniach?
Powiedzcie mi czy testy ciążowe z allegro te 10 są dobre?chce zamówić.co myślicie?

judytka ja chcę testować jakoś w czwartek/piątek, to będzie 35/36 dc,choć przy moich cyklach i tak nic nie wiem... Ja też mam te zwyczajne testy z ebaya (mieszkam w De) i póki co,są ok. :-) :) Te apteczne są tutaj drogie (ok 13-17 euro za test).

@judytka777 ja tak samo jak karotka00 mam 10 z ebaya i jak do tej pory mnie nie oszukały, zawsze biel[emoji6]. Super, że wyniki dobre. Masz fajną lekarkę, mi niie chciała dać tarczycowych[emoji37]zrobiłam sama teraz jak byłam w Pl.
Zaczęłaś już nową pracę?

Karotla ale to nie ja tylko mój 16miesieczny synek niestety. Ja miałam przez trzy tyg trzy infekcje. Dwie coś jak grypa z gorączką 38 i jedna jelitówka. Dzięki Bogu ja juz lepiej bo ciężko się opiekować chorym maluchem jak sie samemu na oczy nie widzi.

reklama
A to zamowie te testy z allegro.ja przez ostatnie cykle to tyle kasy wydalam na testy ze szok:errr:
No wyniki sa fajne więc się cieszę :laugh2:teraz poczekam na wyniki tarczycy i progesteron i będzie ok.A tak to działamy bo wiem ze jakieś jajeczka tam sa;)
Auslanderka miło mi ze pamietasz o tym jak pisałam o pracy ale narazie podanie składam i nie wiem czy wogole mnie przyjma;)tylko wiesz jak to plany a potem wszystko legnie w gruzach jak zajde w ciążę;)aj co ma być to będzie

Do góry