reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Czyli teraz to tak jak normalna miesiączka. Całe szczęście że nic mnie nie boli.
Emzilka bliźniaki okropna strata.
Jak się teraz czujesz wszystko dobrze? Ja musze 3 miesiące odpuścić. Nie brać żadnych leków. Aby kolejne dziecko nie urodziło się z wadą.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Wszystko Ok... W sercu zawsze będzie boleć i zawsze będę pamiętać, że tam na górze są moje Aniołki...
Co lekarz to inna opinia co do starań po stracie.. Mi mój powiedział, że nawet lepiej od razu bo organizm przygotowany.. Niektórzy kazali czekać nawet pół roku....

reklama
Wszystko Ok... W sercu zawsze będzie boleć i zawsze będę pamiętać, że tam na górze są moje Aniołki...
Co lekarz to inna opinia co do starań po stracie.. Mi mój powiedział, że nawet lepiej od razu bo organizm przygotowany.. Niektórzy kazali czekać nawet pół roku....
po samoistnym poronieniu można od razu (jeśli psychika pozwala), bo to jak miesiączka i hormony ciążowe jeszcze są, więc łatwiej jest utrzymać kolejną ciążę i w nią zajść. Przy łyżeczkowaniu trzeba dać czas macicy na regenerację, ok. 3mcy- 2normalne cykle.
Ja po łyżeczkowaniu moich bliżniakow wpadłam od razu i byłam w ciąży jakieś 2tyg po zabiegu. A dowiedziałam się o ciąży w 9tc. Z tymże ciąża była ryzykowna, skończyła się w 36tc cc z powodu stanu przedrzucawkowego oraz z powodu hipotrofii córki- może przez to zbyt szybkie zajście w ciążę a może niezależnie.
Ginekolog mówił, że zaraz po poronieniu i zaraz po ciąży najłatwiej zajść

Pochwalę się moja fasoleczka [emoji7] byłam dzisiaj na badaniach i nie ma watpliwości już żadnych ❣️❣️❣️❣️

836e0db28bfdb2becca9d7b77b8548c3.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie :)
campari serdecznie gratuluję :) Zazdraszczam. ;)
U mnie dziś 32 dc, @ brak...okazało się,że jakimś dziwnym cudem babka w rejestracji nie zapisała mojej córki na dziś i znowu teraz czekanie , bo dopiero 2 marca był wolny termin. :angry: A miesiąc czekałyśmy!!!!
Młody padł już na spacerze,w domu tylko szybko go wyciągnęłam z wózka i od razu do łóżka. Nawet się nie obudził.:-D
A ja z lekką niecierpliwością czekam na wizytę u ginki, 22. 02...jeszcze 9 dni...ona też ma takie terminy,że masakra...trzeba robić z 3-miesięcznym wyprzedzeniem. :no: Ale babka świetna, z pochodzenia Iranka, prowadziła moją ciążę z młodym i jestem z niej zawsze zadowolona. Tylko te kolejki w poczekalniach...połowa to muzułmanki,bo one przecież do chłopa ginekologa nie mogą pójść.
Zaraz idę odgrzewać obiad, coś głodna jestem,młody akurat wstanie i będzie miał ciepłe,a młoda akurat odrobi lekcje.:biggrin2:

po samoistnym poronieniu można od razu (jeśli psychika pozwala), bo to jak miesiączka i hormony ciążowe jeszcze są, więc łatwiej jest utrzymać kolejną ciążę i w nią zajść. Przy łyżeczkowaniu trzeba dać czas macicy na regenerację, ok. 3mcy- 2normalne cykle.
Ja po łyżeczkowaniu moich bliżniakow wpadłam od razu i byłam w ciąży jakieś 2tyg po zabiegu. A dowiedziałam się o ciąży w 9tc. Z tymże ciąża była ryzykowna, skończyła się w 36tc cc z powodu stanu przedrzucawkowego oraz z powodu hipotrofii córki- może przez to zbyt szybkie zajście w ciążę a może niezależnie.
Ginekolog mówił, że zaraz po poronieniu i zaraz po ciąży najłatwiej zajść
Ja też mogłam odrazu, o tyle lepsze jest wg mnie samoistne. Jak się wszystko oczyści samo to można odrazu.

@mfifi04, jeżeli na usg kontrolnym wyjdzie, że wszystko ok to jeśli będziesz miała siłę możesz próbować.
Mi było o tyle łatwiej, że u nas nikt nie wiedział. Nie było płaczu i litości, mogłam odrazu "iść" dalej.
Trzymaj się mocno!

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry