reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Wiem, że to pitolenie i że gdyby tak na prawdę było to ludzie po prostu by dzieci nie mieli... Ale mimo wszystko gdzieś mi to siedzi z tyłu głowy i nie mogę się tego pozbyć.

No wkurza mnie to gadanie, ze z dzieckiem to czlowiek staje sie nolajfem [emoji35] a przeciez ja tych ludzi z dziecmi widuje w kinach, restauracjach, u kosmetyczki, na wycieczkach. Strasza niepotrzebnie. Wiadomo, ze jest ciezej, mniej czasu itp. ale straszenie, ze nie bedzie czasu na podtarcie tylka czy zjedzenie sniadania jest glupie, nie wiem po co to ludzie mowia.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Myslac o dziecku to nie przeraza mnie jakos dzien ale noc [emoji33] jestem spiochem i to strasznym, a jak mnie ktos budzi w nocy to igra ze swoim zyciem. Bardzo sie boje tego, ze to mnie przerosnie bo ja naprawde ciezko znosze budzenie mnie. A jak jestem niewyspana to jestem wku*wiona i dre sie na wszystkich :(

Z dniem mam ten plus, ze bede mogla sobie wrocic do pracy na mniej wiecej pol etatu. Akurat zeby nie zakisnac w domu i akurat zeby miec duzo czasu w domu. Tylko co z tego jesli bede wlu*wiona na caly swiat po zarwanej nocce [emoji14]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana, ja też jestem, a raczej byłam śpiochem, na początku było ciężko, mały często jadł i to jedną butelke przez godzinę, a potem prawie godzinę czekałam aż mu się odbije... Także w przerwach między jedzeniem spałam godzine-poltorej. Było ciężko, ale ja byłam sama, to też inaczej. Ale w końcu się człowiek przyzwyczaja i po takim kieracie każda godzina dłużej jest jak najlepszy prezent. Także o 10 godzinach spania człowiek już nawet nie myśli :)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

@StorAnia idealnie fsh i lh, i też rezerwe jajnikowa powinnaś mieć ok w takim wypadku :DD ;*

@Martaldz niech jest przynajmniej 1 :p byłam na becie dzisiaj, ok 15 wyniki.

@Emsi* ktoś już pisał o tym filmie, chyba @Joaszka, może uda mi się wybrać :) aa i dziekuję!:) 3dc to jeszcze trochę do staranek, alle już życzę powodzenia! ;*

@Luxuorius żyjesz??

@Lui :) jedno przytulanie dzień po owu ;p nic więcej :p
Brałam dong quai i zioła ojca Sroki :)

@Lanvin póki co jest ok, oby teraz był skok :)
no tak srednio po nocy :( z soboty na niedziele nocka byla mega, sam zasnal a dzis zrobil se przerwe od 2 do 5, w sobote bylismy u tesciowej a w niedziele u moich rodzicow i nie mialam kiedy zajrzec, jak sie czujesz ciezaroweczko?

Pewnosci nigdy nie ma :) ale u mnie tempka tez dzisiaj spadla do 36,77. takze to juz kwestia godzin.. no i testy - biel arktyczna. :( :( :(

To ja pisalam. Wypowiedz mojego lekarza jest inna :) ma nawet przypadek pacjentki ktora wlasnie tak zaszla w ciaze.

Bardzo dobre temperatury przed owu!

jest BARDZO DOBRZE!!!! :) ciesze sie bardzo :) widzisz! nie smutkaj juz, bo masz bardzo dobre hormony, uwierz w swoj organizm!! :) Masz nawet lepsze wyniki niz moje! :) ja jutro albo pojutrze bede robic ponownie to zobaczymy jak mi wyjda.
Dziękuję Kochana :) to jest troszkę krzepiące , że hormony oki. Ciekawe co z progesteronem, ale to dopiero w 21dc. A jeśli będę brać duphaston to mogę zrobić badania progesteron i prolaktynę?

:( bardzo liczyłam na Twoje dwie kreski... Całuje :*

@StorAnia idealnie fsh i lh, i też rezerwe jajnikowa powinnaś mieć ok w takim wypadku :DD ;*

@Martaldz niech jest przynajmniej 1 :p byłam na becie dzisiaj, ok 15 wyniki.

@Emsi* ktoś już pisał o tym filmie, chyba @Joaszka, może uda mi się wybrać :) aa i dziekuję!:) 3dc to jeszcze trochę do staranek, alle już życzę powodzenia! ;*

@Luxuorius żyjesz??

@Lui :) jedno przytulanie dzień po owu ;p nic więcej :p
Brałam dong quai i zioła ojca Sroki :)

@Lanvin póki co jest ok, oby teraz był skok :)
Dziękuję Kochana :)
Dziś Pan Doktor mi napisał, że to moje plamienie to pewnie jest wczesne poronienie :( przez niedomogę progesteronu. A test wyszedł negatywny bo to już był 5 dzień plamienia...może dobrze że nie widziałam tej bladej drugiej kreski... :(

witam ,mam dwójkę dzieci, staramy sie drugi cykl o kolejnego brzdąca, może uda sie w tym miesiacu do @ mam jeszcze troche czasu.
Ja tez bylam spiochem, potrafilam spać do południa, gdy sie urodził pierwszy syn, szybko sie przestawilam nie sprawiało to jakos klopotu, kładłam sie z nim w dzien ,gdy było mi mało snu i wczesniej wieczorami tak o 23ciej i to wystarczyło.
A gdy dziecko budzi sie w nocy po raz ktoryś ,a ty nie masz sil juz wstac... wystarczy spojrzeć na jego cudną buzkę... jego uśmiech wynagradza trud wstawania i wszystkie nerwy znikają :)
Zawsze tez mozna spac z malenstwem, dla mnie byla to wygoda spal ze mna do 2 miesiaca, karmilam piersia, wiec nie musialam wstawac, by przygotowac mleczko, niektóre kobiety maja obawy ze zgniatą przez sen dziecko, tez tak myslalam nim sie urodzil syn, nic z tych rzeczy matka nawet przez sen czuwa :) jakis taki instynkt mamy ;)
A co do czasu dla siebie wiadomo ,ze jest go mniej, wystarczy sie zorganizowac i jakis czas na pewno dla samej siebie sie wykroi w ciągu dnia, a bez dzieci uważam ,że bylo by moje zycie puste, ale to tylko moje zdanie.

Dziękuję Kochana :)
Dziś Pan Doktor mi napisał, że to moje plamienie to pewnie jest wczesne poronienie :( przez niedomogę progesteronu. A test wyszedł negatywny bo to już był 5 dzień plamienia...może dobrze że nie widziałam tej bladej drugiej kreski... :(
Kochana, ale jeśli to prawda, tzn że możesz zajść w ciążę! A to dobry znak, będziesz brała leki i ciąża się utrzyma :)

witam ,mam dwójkę dzieci, staramy sie drugi cykl o kolejnego brzdąca, może uda sie w tym miesiacu do @ mam jeszcze troche czasu.
Ja tez bylam spiochem, potrafilam spać do południa, gdy sie urodził pierwszy syn, szybko sie przestawilam nie sprawiało to jakos klopotu, kładłam sie z nim w dzien ,gdy było mi mało snu i wczesniej wieczorami tak o 23ciej i to wystarczyło.
A gdy dziecko budzi sie w nocy po raz ktoryś ,a ty nie masz sil juz wstac... wystarczy spojrzeć na jego cudną buzkę... jego uśmiech wynagradza trud wstawania i wszystkie nerwy znikają :)
Zawsze tez mozna spac z malenstwem, dla mnie byla to wygoda spal ze mna do 2 miesiaca, karmilam piersia, wiec nie musialam wstawac, by przygotowac mleczko, niektóre kobiety maja obawy ze zgniatą przez sen dziecko, tez tak myslalam nim sie urodzil syn, nic z tych rzeczy matka nawet przez sen czuwa :) jakis taki instynkt mamy ;)
A co do czasu dla siebie wiadomo ,ze jest go mniej, wystarczy sie zorganizowac i jakis czas na pewno dla samej siebie sie wykroi w ciągu dnia, a bez dzieci uważam ,że bylo by moje zycie puste, ale to tylko moje zdanie.
Witaj :) życzę powodzenia ;) masz rację z tym czuwaniem, mój ma 6,5 roku, a ja mogę spać w najlepsze, a i tak prawie zawsze słyszę jak tupta do nas z drugiego pokoju :)

reklama

Witaj i trzymam kciuki za dwie kreseczki :)

Do góry