reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ogólnie to już 10cykl w tym jeden odpuszczony czyli 9 cykl jak się staramy. Naprawdę już mnie to dobija. Na każdym tescie doszukuje się jakiejkolwiek kreski cienia,no ale niestety nic nie ma. Już mnie to wykańcza bo o niczym innym nie myślę. Dlatego odkładam to na bok muszę czymś innym się zająć. Będę tu cały czas. Będę was czytać. Ale narazie daje spokój sobie ze staraniami.
Rozumiem, jeśli u mnie będzie się to przedłużać też tak zrobię[emoji17]

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie dzis temp 37,00 wzrosła z 36,82 ale sie nie liczy bo wypiłam wczoraj 3 lampki wina ale wkoncu mam jakis śluz. Szyjka twarda zamknieta i czasami cmi brzuch.
A jak u Ciebie :)
Mi dziś spadła 36.77 [emoji20] lepiej się czuje. Nie chce sobie wkrecac objawów ale trochę sutki mam podraznione

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ogólnie to już 10cykl w tym jeden odpuszczony czyli 9 cykl jak się staramy. Naprawdę już mnie to dobija. Na każdym tescie doszukuje się jakiejkolwiek kreski cienia,no ale niestety nic nie ma. Już mnie to wykańcza bo o niczym innym nie myślę. Dlatego odkładam to na bok muszę czymś innym się zająć. Będę tu cały czas. Będę was czytać. Ale narazie daje spokój sobie ze staraniami.

Też miałam takie załamanie przy 12cs ale w koncu zawzielam się w.sobie i tak az do 34 cs dzis wiem ze sie oplacalo ....wytrwalosc i cierpliwosc poplaca nie rezygnuj tak szybko popatrz spark 34 cs szczesliwy u mnie tak samo naprawde uwierz że dopoki jest nadzieja nie warto rezygnowac ja miliony lez wylalam nad kazdym negatywnym testem a po tylu miesiacach staran kiedy wrescie sie udalo wylalam.tyle samo łez ale juz ze.szczescia i tego samego tobie zycze kochana wytrwalosci i jak najszybciej zobaczenia 2 kreseczek ....

Ogólnie to już 10cykl w tym jeden odpuszczony czyli 9 cykl jak się staramy. Naprawdę już mnie to dobija. Na każdym tescie doszukuje się jakiejkolwiek kreski cienia,no ale niestety nic nie ma. Już mnie to wykańcza bo o niczym innym nie myślę. Dlatego odkładam to na bok muszę czymś innym się zająć. Będę tu cały czas. Będę was czytać. Ale na razie daje spokój sobie ze staraniami.
ja Cie bardzo dobrze rozumiem.u mnie najgorsze jest to że robię wcześniej testy i wychodzą mi jakieś cienie i jest nadzieja a zaraz okres przychodzi.W tym cyklu nie zwracam uwagi na dni płodne itd i przede wszystkim nie zrobię testu przed okresem!!!!dopiero jakby mi się spóźnił to wtedy.nie dam się zwariować.
Teraz mam zamiar złożyć podanie o pracę i trzeba będzie czekać czy mnie przyjmą i najgorsze jest to że nie wiem co robić bo musiałabym zrezygnować ze starań a tego nie chcę.Ale z drugiej strony jeśliby mi się udało dostać tą pracę to byłoby super Nie wiem co robić:confused:

Gratuluje dziewczyną pozytywnych testów a tym co jeszcze nie dostrzegly drugiej kreseczki zycze duzo duzo sily do walki o to by ja w koncu zobaczyc ....w koncu sie uda dziewczynki .... ;)
U mnie dzis 26dc/31 póki co czuje tylko ból cyców ale to juz od dnia po plodnych więc nie wiem ....ja tam się wole nie nastawiac na nic bo bym chyba oglupialam do reszty :)
A jeszcze jakbym mialam te temperatury mierzyc i testy ovu robic oszzzzz matko czarna magia ...udzielalo by mi sie na "łeb" hehehhe nie ogarniam jak.piszecie o tych wszystkich temperaturach i testach hehe

Witajcie dziewczyny. Bardzo długo mnie nie było... przechodziłam przez dziwny okres, musiałam sie wyciszyć, nabrać dystansu i zdecydować czego tak naprawde w życiu chce.... i co? I nie wiem tak naprawde. Wydawało mi sie, ze zajście w ciąże bedzie natychmiastowe - tak jak to było z pierwsza ciąża 7 lat temu. Niestety, wyszły problemy z tarczyca, z którymi walczę i wraz z tymi problemami zaczęłam sie zastanawiać czy naprawdę chce drugiego dziecka? Moze jest jednak za późno? Moze organizm daje mi znakim, ze mój czas minął? Do tego doszedł kryzys w małżeństwie.... walczymy, próbujemy, rozmawiamy i słuchamy siebie. Wierze, ze wyjdziemy na prosta. Do tego wszystkiego miałam zastrzyki w kręgosłup z użyciem rentgena i leżę w lozku.... za dużo czasu na myślenie, za dużo kłód pod nogi.....
Podczytuje was non stop. Oglądam zdjecia testów i serce mi sie uśmiecha. Teraz bede miała więcej czasu na udzielanie sie, a nie tylko podczytywanie.
Przepraszam za marudy z rana.... chce wiosnę!!!!!!!!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Powinnam mieć dni płodne według wyliczeń więc sex był wczoraj ok 23 a dziś rano wydaje mi się że mam śluz płodny. Czy to może być ten śluz czy resztki np spermy czy cos???

reklama
Tak Kochana :)

Rano przed tym jak cokolwiek zjem wypijam szklankę wody z solą himalajska i kilka kropel cytryny.

Sniadanie: kromka chleba gryczanego z masłem oraz jajecznica z 3 jaj z boczkiem na oleju kokosowym. Moga byc rowniez 2 jajka gotowane na miekko lub cienkie biale kielbaski z cwikla o chrzanem.

Między śniadaniem a obiadem przegryzam różne rodzaje orzechów lub owoc (jabłko, banan, pomarancza).

Obiad: żeberka z marchewką i cebulką, z batatem i gotowym burakiem lub ogórkiem kiszonym. Czesto robię tez gulasz wołowy z kasz lub ryżem, wątróbkę z indyka lub cieleca, sznycel, kaczka. Jest dużo możliwości :)

Kolacja: np. ta jaglanka, na która dawalam przepis. :) albo jabłko z cynamonem uprazone na patelni z płatkami kokosowymi. Ewentualnie albo na śniadanie albo kolację robię mix salat z indykiem, pomidorkami koktajlowymi, ogorkiem kiszonym, oliekami,nerkowcami i oliwa z oliwek. Pyszne :)

Do tego staram się wypijam ok 1,5 litra płynów (woda w szklanych butelkach, nie plastykowych) ze szczyptą soli klodawskiej (Rozowej)

Trzeba pamiętać, ze najważniejsze aby śniadanie było posiłkiem tluszczowym, który są Ci energię a nie weglowodanowym w przeciwieństwie do kolacji :) :*
Z tym śniadaniem i kolacją to się nie do końca zgadzam. Ja śniadanie jem z podwójną dawka węglowodanów, a kolacje tylko bialkowa tłuszczową najpóźniej 40 min przed snem.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry