reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Posiew i badanie ogólne moczu. Nikt nie sika krwią bez przyczyny chyba ze był to pierwszy poranny mocz u odwodnionej osoby to wtedy może być aż tak stężony. Jeśli nic Cię nie boli i więcej niczego podejrzanego nie zauważyłaś to badania możesz odpuścić. Kobiety generalnie powinny brać kwas foliowy nawet jak sie nie starają bo nigdy nie wiadomo kiedy się zajdzie a kawa i alko ... spokojnie. W czasie gdy zagraża dziecku nie będziesz w stanie na nie nawet spojżeć .
to byly dwie krople krwi, mocz byl lekko zabarwiony na poczatku. Potem byl juz normalny. To mialo miejsce wieczorem. Kwas bralam na kilka miesiecy przed staraniami, potem odpuscilam, bo nie wierzylam w to, ze mogloby udac sie tak szybko. Mialam mnostwo innych zajec i nie myslalam o ciazy.

reklama
Ja 6 cykl starań teraz zaczynam.wiem że to nie jest długo bo wiem ze niektóre kobiety starają się latami ale ja jestem chyba naprawdę za słaba psychicznie.podziwiam was dziewczyny za wytrwałość.chciałabym tak nie myśleć o tym i poprostu jak będzie to będzie i już ale nie dam rady.ja ciągle myślę o tym.tyle kasy na testy wydaje co miesiąc bo nie potrafię się opanować przed zrobieniem testu.A jak wychodzi jakiś cień na nim to już wogole masakra.robię testy jak szalona.ja chyba jestem szalonaaaaa:errr:powiedzcie mi jak tu dac sobie spokój i nie myśleć o tym??takie to trudne...

Kochana, jesli szalejesz z testami to będziesz szaleć i po 30 cyklach. Wiec bo ja mam tak samo, i to sie nie zmienia :)
Tez pamietam jak byłam w 6cs juz po poronieniu, i mi sie dłużyło niemiłosiernie... ale minął kolejny rok i dalej nic. Kobiety sa wytrwale, damy radę.

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

Kochana, porozmawiajcie na spokojnie. Może ta rozmowa Ci wiele da i zmienisz tok myślenia. Ja po tej ciazy biochemicznej przeszłam na dietę paleo, całkowicie zrezygnowałam z glutenu. Zaczęłam się suplementowac multiwitamina Doctors Best , folianem i Wit D dodatkowo też tej firmy oraz K2+ MK7. Wrzesień, październik, listopad plamilam zawsze przed @ nawet 5 dni i cykle były nawet po 33 dni. Od 2 grudnia żyje wg tej Nowej diety i suplementów. @ przyszła po 29 dniach tak jak to było zawsze, bez kropli plamienia. To była ostatnia @ 31.12 :) teraz też ani kropelki i oby tak zostało. Od początku czułam, ze jest inaczej, po prostu dobrze. Pomysl o tym :*
Bulbasku kochany a możesz napisać swój przykładowy jadłospis dzienny na tej diecie paleo. Będę wdzięczna
Witam z rana. U mnie dzisiaj 28dc test negatywny. Także czekam na @ ,i chyba rezygnuje ze starań. Mam już tego dość. Psychicznie już nie daje rady. Powoli się już przyzwyczajam do myśli że trzeciego dziecka mieć nie będę. Oczywiście będę was cały czas podczytywac. Narazie muszę odpocząć i ochłonąć.
Wszystkim życzę powodzenia w staraniach.
Izunia odpocznij sobie ale nas nie opuszczaj. Jak będziesz gotowa to wróć do starań. A może los obdaruje Cię dzieciatkiem wtedy gdy zrezygnujesz?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

@pyzunia86 nie poddawaj się mimo wszystko. Czekamy na wynik bety. Los nad czasem okrutnie doświadcza i nikt nie wie dlaczego. Moja koleżanka straciła dziecko w 5 miesiącu. Niestety nie udało się bo uratować. Podziwiam ja, ze udało jej się otrząsnąć i w lipcu zostanie znowu mama. Także człowiek podnosi się z największych tragedii. Za Ciebie trzymam kciuki, ze beta pójdzie w górę. Ale cokolwiek się stanie nie poddawaj się :*

@Izabela90 Iza wydaje mi się, ze rzeczywiście musisz odpocząć i nabrać dystansu. Zbyt mocno to przezywasz. Jesteś jeszcze młoda. Może organizm po 2 dzieci musi dojść do jakiejś swojej wewnętrznej równowagi. Trzymam kciuki. Na pewno się uda. Tylko daj sobie czas ;)

Witam sie z rana dziewczyny.

Gratuluje wszystkim co wkoncu zobaczyly II upragnione kreseczki.

Chcialam tez Was przeprosic ze bardzo dawno mnie tu nie bylo. Ale myslami bylam z Wami itrzymalam kciuki.

Dziewczeta moge przyjsc ponownie do Was ??

U mnie 7tc+3 od tygodnia swiruje. Jednego dnia wiadomosc ciaza pozamaciczna,drugiego dnia szpital wiafomosc dobra jednak w macicy iuslyszalam serduszko(czesc mamusiu jestem), trzeci dzien zawieszenie,czwarty dzien dostalam po pysku beta minimalnie spadla na usg brak serduszka,piaty dzien sprawdzone przez innego lekarza brak serduszka,dzis szosty dzien pobranie bety czekam na wynik (wyrocznia)

Jutro usg potwierdxenie wyroczni i czyszczenie.

Moze jestem mekka ale nie potrafie sobie poradzic z tym wszystkim.
Kochana a my tak czekaliśmy na info od ciebie. Bardzo się martwilam. Może jeszcze nic straconego!! W takim razie czekam na wieści. Bedzie dobrze kochana :*

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam zrbiłam test i taki mi wyszedł ta druga bladsza ale mozna ją spokojnie odczytać. Ostatni okres mialam 1.01.2017r teraz 6 dzień mi się spóźnia cykle 30 dniowe przeważnie.
1486280499-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Piękna krecha !! Gratulacje

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Bulbasku kochany a możesz napisać swój przykładowy jadłospis dzienny na tej diecie paleo. Będę wdzięczna

Izunia odpocznij sobie ale nas nie opuszczaj. Jak będziesz gotowa to wróć do starań. A może los obdaruje Cię dzieciatkiem wtedy gdy zrezygnujesz?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Tak Kochana :)

Rano przed tym jak cokolwiek zjem wypijam szklankę wody z solą himalajska i kilka kropel cytryny.

Sniadanie: kromka chleba gryczanego z masłem oraz jajecznica z 3 jaj z boczkiem na oleju kokosowym. Moga byc rowniez 2 jajka gotowane na miekko lub cienkie biale kielbaski z cwikla o chrzanem.

Między śniadaniem a obiadem przegryzam różne rodzaje orzechów lub owoc (jabłko, banan, pomarancza).

Obiad: żeberka z marchewką i cebulką, z batatem i gotowym burakiem lub ogórkiem kiszonym. Czesto robię tez gulasz wołowy z kasz lub ryżem, wątróbkę z indyka lub cieleca, sznycel, kaczka. Jest dużo możliwości :)

Kolacja: np. ta jaglanka, na która dawalam przepis. :) albo jabłko z cynamonem uprazone na patelni z płatkami kokosowymi. Ewentualnie albo na śniadanie albo kolację robię mix salat z indykiem, pomidorkami koktajlowymi, ogorkiem kiszonym, oliekami,nerkowcami i oliwa z oliwek. Pyszne :)

Do tego staram się wypijam ok 1,5 litra płynów (woda w szklanych butelkach, nie plastykowych) ze szczyptą soli klodawskiej (Rozowej)

Trzeba pamiętać, ze najważniejsze aby śniadanie było posiłkiem tluszczowym, który są Ci energię a nie weglowodanowym w przeciwieństwie do kolacji :) :*

reklama
Kochane pierwszą ciąże staraliśmy się 1.5 roku.Oczywiście był płacz jak przchodziła @.Wkońcu powiedziałam mam dość odpuszczam bo prze tyle czasu tylko była gadka o dtaraniu i odbijała się na związku jak odpuściłam udało się.W drugą zaszłam dość szybko bo pierwszym cyklu ale pusty pęcherzyk a teraz od października 2016 się staraliśmy i w styczniu odpuściłam bo miałam dość i się udało.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
No niby tak jest najczęściej...ale trudno czasem odpuścić...nie myśleć...Powiem Wam że gdyby u mnie tak normalnie była możliwość na reguralne [emoji175] to bym tak nie świrowała. Niestety jak już pisałam-bez kombinowania itp.to najczęściej raz -dwa w miesiscu kiedy oboje mamy wolne,jesteśmy wypoczęci i córka śpi -wtedy jest największa ochota i przyjemność. Niestety tym sposobem to można długo próbować...więc człowiek próbuje trafić najlepszy moment...dlatego robi te testy mierzy temp. I obserwuje śluz...no ale najczęściej też nawet seks w te dni też nie przynosi ciąży[emoji53]I człowiek zaczyna świrować...
Zwłaszcza jak dobija do 40 i menopauza tuż za rogiem...
Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Do góry