reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Toksoplazmoza pasożytnicza choroba ludzi i zwierząt spowodowana zarażeniem pierwotniakiem Toxoplasma gondii.
Żywicielem ostatecznym są koty domowe i niektóre kotowate. Żywicielem pośrednim zaś wszystkie ssaki łącznie z człowiekiem oraz ptaki. Zakażenie toksoplazmozą to jedno z najczęstszych zakażeń pasożytniczych.

Dzieki, wiem co to jest. Mojej mamie w ciazy z siostra wykryli toxo, chodziło mi bardziej jaki wynik-jakie normy, co jest powodem konsultacji?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A teraz panikuje, zejest cos nie tak :-) nie martw sie, wszystko bedzie dobrze.. Ta polozna tez pewno takim sprzecikiem probowala Cie zbadac i nie wyszlo jej....
Ja odebralam eyniki z krwi.. Mam cos nie tak z toxoplazmoza.... Masakra... We wtorek mam isc do poradni chorob zakaznych na konsultacje... :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
[/QUOTE]
A jaki masz wynik, wrzuć foto

Hejka dziewczyny. Chyba mnie rozkłada... prawdopodobnie zatoki. Mało tego to mnie jeszcze plecy napieprzaja i zimno mi. Właśnie zaległam pod kocykiem i czekam aż M. Włączy jakiś fajny film. Polecicie jakiś?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Wykazalo mi ze mam. Musza mi zrobic powtorne rozszerzone badania na podstawie ktorych bedzie wiadomo kiedy sie zarazilam i jakie leczenie zaczac... Juz sikam po gaciach bo oczywiscie naczytalam sie w internetach... Gin mnie pocieszyl i powiedzial ze z pierwszego pomiaru nie stwierdza sie toxo,zetrzeba powtorzyc..
Spokojnie, nie stresuj się na zapas :)
Czytałam ostatnio na internecie o toksoplazmozie, bo chce sobie zrobić na to badania przed ciążą. Mam kota, który wychodzi na dwór, ma do czynienia z innymi kotami itd.
Niekoniecznie mogłaś się zarazić w ciąży, mogło to być przed, a wtedy niczym się nie musisz martwić.

Wykazalo mi ze mam. Musza mi zrobic powtorne rozszerzone badania na podstawie ktorych bedzie wiadomo kiedy sie zarazilam i jakie leczenie zaczac... Juz sikam po gaciach bo oczywiscie naczytalam sie w internetach... Gin mnie pocieszyl i powiedzial ze z pierwszego pomiaru nie stwierdza sie toxo,zetrzeba powtorzyc..
Ależ kochana nie czytaj nic w necie. Nie potrzebnie się stresujesz[emoji53]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry