reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Toksoplazmoza pasożytnicza choroba ludzi i zwierząt spowodowana zarażeniem pierwotniakiem Toxoplasma gondii.
Żywicielem ostatecznym są koty domowe i niektóre kotowate. Żywicielem pośrednim zaś wszystkie ssaki łącznie z człowiekiem oraz ptaki. Zakażenie toksoplazmozą to jedno z najczęstszych zakażeń pasożytniczych.

Dzieki, wiem co to jest. Mojej mamie w ciazy z siostra wykryli toxo, chodziło mi bardziej jaki wynik-jakie normy, co jest powodem konsultacji?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A teraz panikuje, zejest cos nie tak :-) nie martw sie, wszystko bedzie dobrze.. Ta polozna tez pewno takim sprzecikiem probowala Cie zbadac i nie wyszlo jej....
Ja odebralam eyniki z krwi.. Mam cos nie tak z toxoplazmoza.... Masakra... We wtorek mam isc do poradni chorob zakaznych na konsultacje... :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
[/QUOTE]
A jaki masz wynik, wrzuć foto

Hejka dziewczyny. Chyba mnie rozkłada... prawdopodobnie zatoki. Mało tego to mnie jeszcze plecy napieprzaja i zimno mi. Właśnie zaległam pod kocykiem i czekam aż M. Włączy jakiś fajny film. Polecicie jakiś?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Wykazalo mi ze mam. Musza mi zrobic powtorne rozszerzone badania na podstawie ktorych bedzie wiadomo kiedy sie zarazilam i jakie leczenie zaczac... Juz sikam po gaciach bo oczywiscie naczytalam sie w internetach... Gin mnie pocieszyl i powiedzial ze z pierwszego pomiaru nie stwierdza sie toxo,zetrzeba powtorzyc..
Spokojnie, nie stresuj się na zapas :)
Czytałam ostatnio na internecie o toksoplazmozie, bo chce sobie zrobić na to badania przed ciążą. Mam kota, który wychodzi na dwór, ma do czynienia z innymi kotami itd.
Niekoniecznie mogłaś się zarazić w ciąży, mogło to być przed, a wtedy niczym się nie musisz martwić.

Wykazalo mi ze mam. Musza mi zrobic powtorne rozszerzone badania na podstawie ktorych bedzie wiadomo kiedy sie zarazilam i jakie leczenie zaczac... Juz sikam po gaciach bo oczywiscie naczytalam sie w internetach... Gin mnie pocieszyl i powiedzial ze z pierwszego pomiaru nie stwierdza sie toxo,zetrzeba powtorzyc..
Ależ kochana nie czytaj nic w necie. Nie potrzebnie się stresujesz[emoji53]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry