reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Hej dziewczyny,
Pobrali mi krew na te genetyczne badania, wyniki powinny być w przyszłym tygodniu.
Wizyta taka sobie. Na doplerze nie słychać jeszcze serduszka,a jestem 10+1. Powiedziała mi ze w tym czasie słyszy u 50% wiec mam sie nie martwić. Jasne. Mam przyjść 14 lutego, bedzie 11+5. Jak wtedy nie usłyszy to bede miała usg zeby sprawdzić what's going on. Generalnie powiedziała ze mam sie nie martwić i ze ona jest optymistic ale to chyba jakis zart[emoji849]
Pewnie sie zastanawiacie czemu od razu usg nie mialam, w Stanach ubezpieczenie działa tak ze w kazdym roku kalendarzowym jakaś sumę musi pokryć ubezpieczony- u mnie jest to 2tys $. Po przekroczeniu tej sumy wszystko juz płaci ubezpieczalnia. Usg kosztuje 700$[emoji52] jeżeli sie okaże ze coś jest nie tak, zrobią mi to usg " pod stołem" żebym nie musiała tyle płacić skoro i tak nie dojdzie do pobytu w szpitalu, porodu itd ( btw, so optimistic[emoji849]). A jeśli bedzie ok to następne usg bede miała ok 20 tyg.
No tak to tu działa.
Jednym słowem jestem w czarnej dupie do 14 lutego.
Aha, wyniki genetyczne powinnam mieć w przyszłym tygodniu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A za te badania płaciłas ?? Bo ja po ivf tez je zrobię. W uk kosztują one 300£ a w pl 2500zl. A jak u Was? One tez pokazują jaka będzie płeć dziecka ale to tak w bonusie ;-) a co do serduszka może się maleństwo gdzieś zaszyli i aparat nie wyłapał. I już ;-)

Nimitii, współczuje Tesciowej[emoji17] dobrze ze Mąż jej dogadał, bez przesady!

Wszędzie jest early pregnancy screening od 12 tyg, a jak teraz szukam na ebay tych przenośnych doplerow to tez w kazdym opisie ze wykrywa heartbeat od 12 tyg[emoji849] No zobaczcie
f00ab6df70a488e7a68c6dd0ae0d0b6f.jpg

Moge oczywiscie pojechac na ER i wymyślić ze coś mi sie dzieje ale dostanę za to rachunek bo tak jak mowilam do 2tys moje ubezpieczenie palcem nie kiwnie.
Tego wam w pl zadroszcze, coś sie dzieje to od razu sprawdzają a nie każą żyć w niepewności przez następne prawie 2 tygodnie.

To ja sie zastanawiam jakim cudem na wrzesniowkach jakaś dziewczyna/ dziewczyny pokazywały ze im ten przenośny monitor pokazał bicie serca, jak ja tam z data jestem chyba najstarsza.
Głupieje z tego wszystkiego chyba[emoji15]

Mamy 3, mialam juz jedno w 8 tyg.
Siedzę i szukam gdzie moge jechac i zrobić tak zeby ominąć ubezpieczenie bo do 14 to ja qrwa nie wytrzymam zastanawiając sie czy bije czy nie[emoji52]

U mnie ginekolog nie mogł serca znaleźć i to w połowie ciąży. Szukał szukał i nic nie było słychać ale ja juz ruchy czułam więc wiedziała że jest ok. On tylko ręką machnął na sprzęt i tyle. Na następny dzień miałam położną i ona znalazła ehh

Ostatnia edycja:
A za te badania płaciłas ?? Bo ja po ivf tez je zrobię. W uk kosztują one 300£ a w pl 2500zl. A jak u Was? One tez pokazują jaka będzie płeć dziecka ale to tak w bonusie ;-) a co do serduszka może się maleństwo gdzieś zaszyli i aparat nie wyłapał. I już ;-)

Za te genetyczne w związku z tym ze kończę 35 lat przed porodem zapłacę tylko 100$ bo ubezpieczalnia wyraziła zgodę. Jakbym była młodsza i chciała je robic to musiałabym zapłacić ok 800$. Także z tym spoko

Jakie to wszystko jest niesprawiedliwe... Trzymaj się kochana. Wiem, że to tylko słowa... Ale jestem z Tobą myślami.

Dostałam prace!!!!Mama 10miesiecznych trojaczków potrzebowała pomocy przy opiece nad nimi. No i odrazu maluchom przypadłam do gustu! Praca na umowę, z dobrą kasa ☺☺☺ Tak strasznie się ciesze!!! To dzięki tym Waszym kciukom. Dziękuję ☺
Super , teraz już tylko do przodu :)

U mnie ginekolog nie mig serca znaleźć i to w połowie ciąxy. Szukał szukał i nic nie było słychać ale ja juz ruchy czułam więc wiedziała że jest ok. On tylko ręką machnął na sprzęt i tyle. Na następny dzień miałam położną i ona znalazła ehh

Matko Bosko[emoji33][emoji33][emoji33]

Cheebay daj spokój te detektory tętna to tylko nakręcacze stresu. Kobiety kupują bo niby będą spokojniejsze a potem nakręcają się bo za wolne bo za szybkie bo uciekając.e..masakra. Ile razy któraś się na forum chwali takim zakupem i to zaraz pytania lecą tego typu.

reklama
Ej no przeciez walcze caly czas :) laze na terapie aby odzyskac wiare w siebie.

@Jola8986 rewelacja! Gratuluje ogromnie.
A tak z innej beczkie...matko jedyna...trojaczki [emoji33] nie dziwie sie, ze babeczka potrzebuje pomocy.

Wlasnie dzwonila do mnie mama i napisala kolezanka...UWAGA...wlasnie dostaly moje kartki bozonarodzeniowe [emoji23]
Wyslane 14 grudnia priorytetem [emoji23]

To jak to było wysłane??? Żółwie to niosły hehe??

Do góry