reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Hej dziewczyny,
Pobrali mi krew na te genetyczne badania, wyniki powinny być w przyszłym tygodniu.
Wizyta taka sobie. Na doplerze nie słychać jeszcze serduszka,a jestem 10+1. Powiedziała mi ze w tym czasie słyszy u 50% wiec mam sie nie martwić. Jasne. Mam przyjść 14 lutego, bedzie 11+5. Jak wtedy nie usłyszy to bede miała usg zeby sprawdzić what's going on. Generalnie powiedziała ze mam sie nie martwić i ze ona jest optymistic ale to chyba jakis zart[emoji849]
Pewnie sie zastanawiacie czemu od razu usg nie mialam, w Stanach ubezpieczenie działa tak ze w kazdym roku kalendarzowym jakaś sumę musi pokryć ubezpieczony- u mnie jest to 2tys $. Po przekroczeniu tej sumy wszystko juz płaci ubezpieczalnia. Usg kosztuje 700$[emoji52] jeżeli sie okaże ze coś jest nie tak, zrobią mi to usg " pod stołem" żebym nie musiała tyle płacić skoro i tak nie dojdzie do pobytu w szpitalu, porodu itd ( btw, so optimistic[emoji849]). A jeśli bedzie ok to następne usg bede miała ok 20 tyg.
No tak to tu działa.
Jednym słowem jestem w czarnej dupie do 14 lutego.
Aha, wyniki genetyczne powinnam mieć w przyszłym tygodniu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A za te badania płaciłas ?? Bo ja po ivf tez je zrobię. W uk kosztują one 300£ a w pl 2500zl. A jak u Was? One tez pokazują jaka będzie płeć dziecka ale to tak w bonusie ;-) a co do serduszka może się maleństwo gdzieś zaszyli i aparat nie wyłapał. I już ;-)

Nimitii, współczuje Tesciowej[emoji17] dobrze ze Mąż jej dogadał, bez przesady!

Wszędzie jest early pregnancy screening od 12 tyg, a jak teraz szukam na ebay tych przenośnych doplerow to tez w kazdym opisie ze wykrywa heartbeat od 12 tyg[emoji849] No zobaczcie
f00ab6df70a488e7a68c6dd0ae0d0b6f.jpg

Moge oczywiscie pojechac na ER i wymyślić ze coś mi sie dzieje ale dostanę za to rachunek bo tak jak mowilam do 2tys moje ubezpieczenie palcem nie kiwnie.
Tego wam w pl zadroszcze, coś sie dzieje to od razu sprawdzają a nie każą żyć w niepewności przez następne prawie 2 tygodnie.

To ja sie zastanawiam jakim cudem na wrzesniowkach jakaś dziewczyna/ dziewczyny pokazywały ze im ten przenośny monitor pokazał bicie serca, jak ja tam z data jestem chyba najstarsza.
Głupieje z tego wszystkiego chyba[emoji15]

Mamy 3, mialam juz jedno w 8 tyg.
Siedzę i szukam gdzie moge jechac i zrobić tak zeby ominąć ubezpieczenie bo do 14 to ja qrwa nie wytrzymam zastanawiając sie czy bije czy nie[emoji52]

U mnie ginekolog nie mogł serca znaleźć i to w połowie ciąży. Szukał szukał i nic nie było słychać ale ja juz ruchy czułam więc wiedziała że jest ok. On tylko ręką machnął na sprzęt i tyle. Na następny dzień miałam położną i ona znalazła ehh

Ostatnia edycja:
A za te badania płaciłas ?? Bo ja po ivf tez je zrobię. W uk kosztują one 300£ a w pl 2500zl. A jak u Was? One tez pokazują jaka będzie płeć dziecka ale to tak w bonusie ;-) a co do serduszka może się maleństwo gdzieś zaszyli i aparat nie wyłapał. I już ;-)

Za te genetyczne w związku z tym ze kończę 35 lat przed porodem zapłacę tylko 100$ bo ubezpieczalnia wyraziła zgodę. Jakbym była młodsza i chciała je robic to musiałabym zapłacić ok 800$. Także z tym spoko

Jakie to wszystko jest niesprawiedliwe... Trzymaj się kochana. Wiem, że to tylko słowa... Ale jestem z Tobą myślami.

Dostałam prace!!!!Mama 10miesiecznych trojaczków potrzebowała pomocy przy opiece nad nimi. No i odrazu maluchom przypadłam do gustu! Praca na umowę, z dobrą kasa ☺☺☺ Tak strasznie się ciesze!!! To dzięki tym Waszym kciukom. Dziękuję ☺
Super , teraz już tylko do przodu :)

U mnie ginekolog nie mig serca znaleźć i to w połowie ciąxy. Szukał szukał i nic nie było słychać ale ja juz ruchy czułam więc wiedziała że jest ok. On tylko ręką machnął na sprzęt i tyle. Na następny dzień miałam położną i ona znalazła ehh

Matko Bosko[emoji33][emoji33][emoji33]

Cheebay daj spokój te detektory tętna to tylko nakręcacze stresu. Kobiety kupują bo niby będą spokojniejsze a potem nakręcają się bo za wolne bo za szybkie bo uciekając.e..masakra. Ile razy któraś się na forum chwali takim zakupem i to zaraz pytania lecą tego typu.

reklama
Ej no przeciez walcze caly czas :) laze na terapie aby odzyskac wiare w siebie.

@Jola8986 rewelacja! Gratuluje ogromnie.
A tak z innej beczkie...matko jedyna...trojaczki [emoji33] nie dziwie sie, ze babeczka potrzebuje pomocy.

Wlasnie dzwonila do mnie mama i napisala kolezanka...UWAGA...wlasnie dostaly moje kartki bozonarodzeniowe [emoji23]
Wyslane 14 grudnia priorytetem [emoji23]

To jak to było wysłane??? Żółwie to niosły hehe??

Do góry