reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Byłam znów u pani psycholog, Zaleciła wsparcie psychologiczne, cotygodniowe spotkania. Depresji brak, testy wszystkie w normie, natomiast "diagnoza" to zwiększony lek oraz wycofanie społeczne.
Korzystając z rad @Paraplu postanowiłam, że pochodzę tam, może uspokoi mi się głowa.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
To dobrze, że nie depresja i, że masz dalszy plan :*

Taaa za duża na wróżki już chyba jestem... ale nic, ogarnę się ;)

A nie wolalabys nauczyć się po prostu odpowiednio odżywiać żeby weszło Ci to w krew i zebys nie musiała polegac na czyjejś pomocy? :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Gabrys zwroc uwage, ze ostatnie 3 miesiace nie bylam na diecie a schudlam w tyn czasie 1kg. To raczej pokazuje, ze cos mnie ta dieta bebio nauczyla :)
A ta diete wykupuje po pierwsze dla motywacji a po drugie dla pomyslowych przepisow. Jestem beznadziejna w kuchni, leniwa, szczerze i z calego serca nie lubie gotowac, a interesowanie sie i szukanie nowych przepisow to chyba ostatnia rzecz na Ziemi na jaka mam ochote [emoji23]
Coz, taki typ ze mnie i pogodzilam sie juz z tym, ze Master Chefem nie bede :p
Ta dieta nauczyla mnie co i ile jesc i to w 6 tygodni bo tylko tyle ja stosowalam.
No i nauczylam sie paru fajnych i banalnych przepisow.
Nie kazdemu ten portal podchodzi ale dla mnie to byl strzal w 10.
Kazde inne proby chudniecia konczyly sie fiaskiem po tygodniu albo i szybciej.

Powiem Ci ze ja tez miałam ta dietę wykupiona ale ja jestem za wybredna. Dużo rzeczy nie lubię a i tez z moim trybem pracy gdzie wstaje codziennie o 5 rano serio ciężko jest jeść 5 posiłków dziennie ze już nie wspomnę ze musiałabym robic dwa różne obiady [emoji30][emoji30] a ćwiczenia z nią tez miałaś ?? Moja waga teraz do 66,9 i marzy mi się 59...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Oj zebys Ty wiedziala jaka ja jestem wybredna [emoji23] a diete stosowalam w momencie kiedy prace zaczynalam o 6 rano a konczylam o 21.
Wymienialam sobie czesto i gesto nielubiane posilki i szukalam bardzo prostych przepisow na kolejny tydzien. Drukowalam liste i w sobote robilam zakupy na caly kolejny tydzien.
Moj K jadl to co ja, tylko porcje mial odpowiednio wieksze.

@Emsi* super wyniki ;) ruch ogólny 51 % więc mieści się w normach :D a że postępowy trochę mniejszy to nic :D

Ahhh a ja mam kiepski wieczór... oprócz tego, że mamy problem z tą kretynką (właścicielką mieszkania, która straszy nas wojną - śmiech na sali! ale o tym nie chce mi się mówić nawet) to jeszcze dzisiaj mowilam z przyjaciółką z Anglii i jest w 11 tc... i niezadowolona bo od kilku miesięcy dopiero z tym nowym facetem... Jezu... płakać mi się chce... :(

aaa tak w ogóle u mnie już ból okresowy- to pociesza w tym miesiącu...musi... ;)
Ehh no widzisz taki los bywa. Moj byly znal dziewczyne jakies 4 miesiace jak wpadli, w sierpniu urodzil im sie synek.

A ja i K, widzisz...chciane, planowane i doopa.

To dobrze, że nie depresja i, że masz dalszy plan :*

Taaa za duża na wróżki już chyba jestem... ale nic, ogarnę się ;)
Idź Ty niedowiarku! Ja wierzę za Ciebie!
Mi też jest ciężko jak muszę oglądać swoją szefowa z brzuchem co dzień, ale co zrobić, takie życie.
Zaczęliśmy dzisiaj boboseksy, nie mam pojęcia jak teoretycznie nawet liczyć przyrost pęcherzyka i ewentualną owu więc postaramy się co 2 dzień. Może się wstrzelimy [emoji123]

Idź Ty niedowiarku! Ja wierzę za Ciebie!
Mi też jest ciężko jak muszę oglądać swoją szefowa z brzuchem co dzień, ale co zrobić, takie życie.
Zaczęliśmy dzisiaj boboseksy, nie mam pojęcia jak teoretycznie nawet liczyć przyrost pęcherzyka i ewentualną owu więc postaramy się co 2 dzień. Może się wstrzelimy [emoji123]

Musicie jakiegoś żołnierzy ka wstrzelic , nie ma to tamto.
Paraplu to tak zawsze jest, że nie idzie tak jak chcemy. Ale może chociaż ten styczeń 2018

Ja mogę i styczeń :D
Jutro się okaże czy mają sens moje mrzonki, jak zobaczymy wyniki partnera...
Aniu będzie dobrze, musi byc, chociaż i ja mam wątpliwości ostatnio. Poczekam do soboty co powie endokrynolog. Wynik tsh sprzed miesiaca 4,92, dzisiejszy 3,06. Mój gin mówi, że wszystko na spokojnie. Ale jak człowiek chce juz , gorzej niż dzieci hehe.

Aniu będzie dobrze, musi byc, chociaż i ja mam wątpliwości ostatnio. Poczekam do soboty co powie endokrynolog. Wynik tsh sprzed miesiaca 4,92, dzisiejszy 3,06. Mój gin mówi, że wszystko na spokojnie. Ale jak człowiek chce juz , gorzej niż dzieci hehe.
No niestety.... nie lubię czekać i boje sie ze nie zdążę :(

Spark oj przykro jak sie slyszy, ze ktos obok zachodzi a wcale nie chcial :( tez tego nie moglam zniesc, serce pekalo, ale jak juz ktos zaszedl bo chcial to sie cieszylam i wyczekiwalam az urodzi, nie martw sie, tez zajdziesz, widocznie tam do gory masz zapisane plany u pana Boga, tylko ich nie znasz, ja sie tak pocieszalam po stracie ciazy...a moj Tomek gadal, powiedz panu Bogu o swoich planach to...ehh szkoda, ze nie jest tak jak bysmy chcieli

Wstalam wczesniej, zeby zjesc w spokoju i zaszykowac obiad, obiore ziemniaki, zrobie sos pieczarkowy i schab upieke na dwa dni i warzywka marchewke, groszek i kukurydze z zasmazka na slodko zrobie i tylko potem je podgrzeje a Wy co macie na obiad dzis?

reklama
Hej serduszka do których przylazł maupiszon, trzymajcie sie i nie poddawajcie, wierze, ze każda z Was ma w niedalekiej przyszłości zapisane II kreseczki. Trzymam kciuki mocno i wysyłam fluidki[emoji182][emoji182][emoji182]

Paraplu, ja uważam, ze super po tej wizycie, bedziesz miała sprawdzone wszyściutkie i bedzie wiadomo na czym stoicie. Masz racje z tymi wpadkami, wszędzie do około sie o nich slyszy[emoji849] i choć mi sie udało w miarę szybko to galaretę mialam przy podejmowaniu decyzji bo to jednak i latka juz nie te co kiedyś i możliwość tych wszystkich tfu tfu schorzeń... ehh
Ale fajnie, serio, macie plan działania także bobo to tylko kwestia czasu[emoji8][emoji8][emoji8]

Z mieszkaniami to niezle cuda na kiju żeście miały, masakra. Ja w pl zostawiłam duży dom( którego notabene sprzedać sie nie udaje póki co) a teraz mieszkamy w takich jakby szeregowcach, ale jest spółdzielnia która sie wszystkim zajmuje z zewnątrz,elewacja, dachy, odśnieżanie, koszenie trawki na backyard- wszystko robia[emoji16]

Arrow, kicha z ta beta kurde[emoji17] moze faktycznie za wczesnie? Póki nie ma @ poty jest nadzieja!

Bertha, kciuki cisne za Ciebie[emoji1364][emoji8]

Nimitii, czekam jak na szpilkach na twoja wizytę i po cichutku mam nadzieje, ze to jednak nieprawda i zobaczysz fasoleczke[emoji4]
Ps. Dzisiaj zczailam ze mam wiadomość od ciebie[emoji23][emoji23][emoji23]szybka jestem co?[emoji85]
Mam tylko apke na tel i nie pokazuje mi żadnych powiadomien[emoji51][emoji6]nie gniewaj sie[emoji4]

Miętowajagodka, kciuki za testa![emoji1364]

Windy, gdzie Ty sie podziewasz?!?!?!?![emoji17]

Do góry