reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Tak, mnie nigdy nie bolały piersi. NIGDY NIGDY. Aż tu nagle po 3 miesiacach starań tak zaczęły boleć,ciągnąć.myślałam że ciąża,ale nie. Ból nie ustepowal ani dnia, obojętnie ktory to dc. Po dwóch miesiącach zaczęłam się bać czy może jakiś guz. I teraz tydzień temu na wizycie gin mi to wszystko posprawdzal, wymacal itp. Wszystko jest ok. Powiedzial że być może w którymś cyklu zaskoczyło a się nie utrzymało a już hormony ruszyły...

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Witam wśród staraczek :) bardzo mi przykro mi z powodu Twoich strat :(
to bardzo boli :( ale wierzę że w końcu Ci się uda tak jak i każdej :) powodzenia

reklama
Kotek jak masz nospe i luteine to możesz poczekać tak po 6tyg idź to bedzie serduszko a jak nie masz to możesz wcześniej.Mi luteine bardzo podkrecała mdłości i wymioty. Chodziłam jak cień siebie. W jakiś piątek kazał mi lekarz odstawić a od poniedziałku zaczęłam żyć i cieszyć się z ciąży.
mam pare tabletek luteiny,
musiałabym isc do lekarza żeby wiedzieć kiedy odstawić dostinex bo może powinnam od razu...

@marc głowa do góry. Jest jeszcze kilka dni na test...A poza tym to dopiero początki Twoich starań. Popatrz na mnie: mam 28 lat, wycięli mi mięśniaka, miało być wszystko dobrze. "Teraz to raz dwa zajdzie Pani w ciążę" tak usłyszałam od mojego gina... I wszystko jest ze mną okej. Mój mąż też ma silnych chłopaków, bo badał. To jest mój 26 cykl starań... Wiesz co czuję?
Dlatego nie możesz się poddawać. Faceci są prości w użytkowaniu. On na swój sposób też to przeżywa, bo widzi jak Ty się męczysz. Mój biedny słowem się do mnie na ten temat nie odzywa, ale wiem, że przez pół nocy nie śpi i myśli co dalej... Ostatnio mu to wszystko wypłakałam, że nawet ze mną o tym nie rozmawia. Wiesz co usłyszałam? "Bo cię kocham, i nie chcę patrzeć na to, że znowu płaczesz, bo poruszam TEN temat..." Na pewno myśli o tym, tak samo jak Ty, tylko tego nie okazuje. Ich boli tak samo, tylko mają gdzieś tam zakodowane że muszą być silni, bo są dla nas wsparciem. A może jakiś wspólny wypad w weekend? Może przestańcie się serduszkować wtedy, kiedy aplikacja czy test każe? Tylko po prostu kiedy macie na to ochotę?

Dziękuje za słowa otuchy :-*
Wyjeżdżamy na Słowację od 17 lutego a wcześniej chce w ten weekend jechać na spa z koleżanka :-)

Chłopcy chyba tak mają... Mój dzieć kiedyś tylko sprzatał, wolał sprzątać, niż się bawić, a teraz już gorzej, a ma dopiero 6,5 roku. Ciekawa jestem jak to będzie jak pójdzie do szkoły, no i jeśli pojawi się rodzeństwo...

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
A mój kochana zaczął oszukiwać i mówi co mu wygodnie .... eh chyba nastolatek mi się juz robi [emoji4]

Wysłałam Ci kartę motywacyjna na priv. Mam nadzieję, że będzie pomocna [emoji6]

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...

reklama
Ja bym na twoim miejscu szla od razu po pozytywnym tescie. Ja po jednym poronieniu ide od razu, a po dwóch to juz na pewno. Lekarz niech wlaczy jakies leki, zeby nie powtorzyla sie sytuacja.

Moj M daje rade daltego, ze bobosexy planuje sztuk dwa albo trzy, co 2 dni w okolicach owu. i koniec.
Jak bym wiecej planowala to moglby byc problem. A wiecej naprawde nie trzeba.. tylko jeden plemnior ma sie przedostać, i to nie tylko slabe nasienie moze byc problemem, ale setki innych przyczyn o ktorych nawet nie wiemy..
Jak mialas przytulanki w poniedzialek, to jest akurat 2 dni przed owu, nawet slabe nasienie przetrwa. Ja zaszlam w ciaze 1,5 roku temu wlasnie z jednym jedynym bobosexem 2 dni przed owu. (poronilam, ale to inna sprawa) Dopiero rok temu robilismy badania nasienia i są bardzo zle, wiec mimo ze zle wyniki, to da sie zajsc przy seksach 2 dni przed owu.
Wiec jesli wiesz, ze u was przytulanki nie sa z czestotliwoscia królików (jak i u nas), to mysle, ze taka nagla akcja kilka dni pod rzad i to kilka razy dziennie mogla go przerosnąć. Mnie tez by przerosła. Wiedzac, ze zwykle jest razy czy dwa razy na cykl, postaraj sie to zaplanowac jak najblizej owu i juz. jesli masz cykle 28dniowe, owu np 13 lub 14dc, to np w 12 i 14dc.

A lat mam teraz 35 (rocznikowo 36), wiec tez juz nie pierwszej mlodosci i staram sie o pierwsze dziecko, i wiem co to presja czasu. Chyba jestem tu jedyna w takim wieku, starajaca sie o pierwsze bobo.

Witaj Digital, powodzenia! Przykro mi z powodu poronien...
Robilas badania po poronieniach? znasz przyczyne?
Pewnie,przecież tak naprawdę jeden strzał starczy oby celny. W okolicach ze dwa razy i już. Po co się tak męczyć? Ja mojego meczylam bo chciałam osłabić plemniki tak na dziewczynkę[emoji4]

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry