reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

No ja tez w szoku byłam.
U mnie żadnych dolegliwości bólowych nie było, tylko połowa cyklu i objawy ciążowe. W grudniu byłam pewna ze w ciąży jestem. Tylko te wczesne objawy mnie dziwiły. W kolejnym cyklu miałam brać luteinę od połowy cyklu ale nie wzięłam i zaszłam mimo to [emoji6]

f2w3rjjgpsehityp.png
Możesz napisać coś więcej o tym LUF? W necie mało info. Myślałam że jak nie pękają to @ nie ma wtedy. To bardzo ciekawy zespół pod względem pcos też. Luteina na to wystarczy?

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Możesz napisać coś więcej o tym LUF? W necie mało info. Myślałam że jak nie pękają to @ nie ma wtedy. To bardzo ciekawy zespół pod względem pcos też. Luteina na to wystarczy?

Przy LUF pęcherzyki nie pękają, ale oczywiście @ musi się pojawić, bo jakby inaczej? :) wtedy cykl często się wydłuża lub skraca.
Swoją drogą LUF często pojawia się przy PCOS, pecherzyk się pojawia, dojrzewa, aale nie uwalnia komórki jajowej... stąd często clo...

Przy LUF pęcherzyki nie pękają, ale oczywiście @ musi się pojawić, bo jakby inaczej? :) wtedy cykl często się wydłuża lub skraca.
Swoją drogą LUF często pojawia się przy PCOS, pecherzyk się pojawia, dojrzewa, aale nie uwalnia komórki jajowej... stąd często clo...
No właśnie nie wiedziałam jak by to inaczej miało być, stąd moje pytanie [emoji12]
A jak już się odezwałaś to inaczej Cię wykorzystam. Powiedz mi czy miałaś jakieś objawy uboczne przy clo? I czy przy clo odrazu pregnyl?

Az sobie poszlam poczytac wrzesniowki. Chwala mej macicy, ze nie chciala byc wrzesniowka [emoji6]
I czemu mnie nie dziwi, ze powodem gownoburzy jest CzarnaMadzia. [emoji848]
Wspolczuje takiego towarzystwa.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Paraplu aż też się zainteresowałam i poczytałam wrześniowki :-D ciśnie mi się na klawiaturę tylko jedno zdanie w kierunku CzarnejMadzi: weź się lecz kobieto.
Wiem że to trochę nie miłe, ale już wcześniej czytałam o co ta kobieta robi problemy... że dziewczyny za dużo o sobie pisza i takim osobom dziękuję i wypad :-D Ja bym nawet nie śmiała pouczać innych dziewczyn i dyktowac co mają pisać czego nie... widać że laska lubi w jakiś sposób dominować ludzi. Może też nigdy nie straciła dziecka (nie wiem) i nie rozumie tego że można się bać o stratę ciąży i nie tryska się super optymizmem zwłaszcza jak coś się zaczyna dziać.

Dzisiaj bylismy oglądać te mieszkanie, ja dzisiaj mam wolne, a mój mąż się urwał z pracy.
Mieszkanie ładne, ale jest trochę niedorobek, nastawilam się na to że jak juz weźmiemy to w stanie idealnym bo na tym co mieszkamy teraz dużo robiliśmy, a szwagier z żoną znalezli wyremontowane. Podłoga nowa i ładna, ściany świeżo malowane ale w łazience jakiś stary junkers i wmontowane szafki które też pozostawiają wiele do życzenia. No i jak się te szafki otworzy- dziury w tapecie. Bardzo stare drzwi wejściowe do mieszkania i klatka schodowa też.:p Nie wiem może to pierdoly, ale jakoś tak w głębi serca czagos innego się spodziewałam. Jeszcze się zastanowimy.:)

@arrow92 widziałam test, super gratuluję! :)

No właśnie nie wiedziałam jak by to inaczej miało być, stąd moje pytanie [emoji12]
A jak już się odezwałaś to inaczej Cię wykorzystam. Powiedz mi czy miałaś jakieś objawy uboczne przy clo? I czy przy clo odrazu pregnyl?

Nie miałam prawie żadnych :) no oprócz cienkiego endo, ale tego niee czułam...
Ja bez pregnylu, bo jak lekarz zwiększył mi dawkę clo to pęcherzyki ładnie pękały:)

Nie miałam prawie żadnych :) no oprócz cienkiego endo, ale tego niee czułam...
Ja bez pregnylu, bo jak lekarz zwiększył mi dawkę clo to pęcherzyki ładnie pękały:)
A jak brałaś? Bo ja mam 2x1 2-6dc, 11-12dc usg kontrolne, dobrze będzie tak?
Podziękował dobra kobieto! Niech Ci w dzieciach wynagrodzi [emoji38]

A jak brałaś? Bo ja mam 2x1 2-6dc, 11-12dc usg kontrolne, dobrze będzie tak?
Podziękował dobra kobieto! Niech Ci w dzieciach wynagrodzi [emoji38]

Najpierw 1x1, ale nie pomogło, a potem 2x1 5-9 dc :)
Myślę, że będzie ok! :) jak dasz radę to idź 11, żeby nóż nie przegapić owu :)

Taa jasne, ja przez Was to bym przedszkole otworzyć musiała jak tak mi życzycie cały czas ;p

reklama

No u mnie było tak, że nie pękały jednak nieco hormonu sie wydzielało i dochodziło do normalnych, regularnych krwawień. Ponoć wystarczy odtworzyć drugą cześć cyklu i powinno wrócić do formy. Jednak gin przestrzegał przed utrwalona forma bo jest trudniejsza w leczeniu. Ja miałam zaledwie dwa takie cykle, ponoć mogą sie pojawić raz czy dwa w roku i to jeszcze norma. Problemem jest gdy pojawiają sie jeden po drugim.

f2w3rjjgpsehityp.png

Do góry