reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ooooooo kur....cze nie ciekawe by to bylo ....
A czy to moze tak z dnia na.dzien sie zmienic bo ja w tamtym miesiacu robilam wszystkie badania łącznie z usg i bylo wszystko w porzadku ....hmmmmm no to teraz juz sama.nie wiem.co jest :-(
No i czy jesli te pecherzyki by nie pekaly czy nie wiązało by sie to wtedy z jakimś bólem??? Nie wiem.pierwszy raz mam.taka sytuacje nawet podczas pierwszych staran z córką tak nie mialam a tez w kazdym kolejnym.cyklu mialam nadzieje ze.sie udalo ...

No ja tez w szoku byłam.
U mnie żadnych dolegliwości bólowych nie było, tylko połowa cyklu i objawy ciążowe. W grudniu byłam pewna ze w ciąży jestem. Tylko te wczesne objawy mnie dziwiły. W kolejnym cyklu miałam brać luteinę od połowy cyklu ale nie wzięłam i zaszłam mimo to [emoji6]

f2w3rjjgpsehityp.png

reklama
Nie rozumiem tylko dlaczego Tobie się ciągle nie chce, bo piszesz o mężu, ale jednocześnie sama ciągle zaznaczasz, że już Ci się nie chce, to jak to wygląda?

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Bo też już mi zbrzydł ten prokreacyjny seks. Ale z racji tego że naprawdę ciężko jest nam być razem w tym samym miejscu o tym samym czasie i jeszcze wypoczęci i chętni to chciałam wykorzystać te dni płodne które akurat cudem przypadły na moje wole i M miał urlop...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja uważam, że najlepiej jest jak się uprawia seks co dwa dni. Wtedy facet nam się nie zajedzie, a i owu nie przegapimy.
Ja tak zaszłam w ciąże. Od 10 dnia cyklu do 22 seks co drugi dzień. A to, że straciłam ciąże to już inna bajka :p
Co 2 dni nie zdało egzaminu. Plemniki chyba mało żywotne. Lub inne czynniki...
Zresztą są różne teorie...co 2 co 3 codziennie...a praktyka sobie...

Jutro ale nie widzę większego sensu w tym niestety. Ja, ja straciłam nadzieję.
Ale przynajmniej znam przyczynę i będę się leczyć. Tylko nie wiem czy chce znowu próbować. Ale tutaj dam sobie czas.
Ja nie chce pisać o moich smutach wam tu, to ma być wątek radosny i szczęśliwy takiego go mam w sercu. Was takie mam w sercu bo jesteście super [emoji173] ogromnie się cieszę że we wrześniu do was dołączyłam :)
Nie gadaj głupot, jak masz problem, albo jest Ci smutno, to pisz :-) to jest radosny wątek, ale też od tego, żeby się wzajemnie podnosić na duchu :-)

No nie do końca nie daje...sobotę i niedzielę wszystko ok. Przyjemny seksik w miarę szybko. W poniedziałek nawet 2 razy. A wczoraj rano...ciężko szło. I koniec końców skończył na zewnątrz...mieliśmy nadrobić wieczorem...no i niby początek ok ale nie było finału...wystrzelał już wszystko przez te 3 dni??

Może po prostu czuł presję i dlatego tak.

Bo też już mi zbrzydł ten prokreacyjny seks. Ale z racji tego że naprawdę ciężko jest nam być razem w tym samym miejscu o tym samym czasie i jeszcze wypoczęci i chętni to chciałam wykorzystać te dni płodne które akurat cudem przypadły na moje wole i M miał urlop...

Rozumiem, ale z takim podejściem może być Ci ciężko zajść w ciążę. Jak będziecie robić to z musu, nawet nie macie z tego przyjemności, tylko typowo zadaniowo. Jak tak szybko się zniechecisz, to dopiero problem może się pojawić, bo głowa robi wiele.

Może po prostu czuł presję i dlatego tak.

Rozumiem, ale z takim podejściem może być Ci ciężko zajść w ciążę. Jak będziecie robić to z musu, nawet nie macie z tego przyjemności, tylko typowo zadaniowo. Jak tak szybko się zniechecisz, to dopiero problem może się pojawić, bo głowa robi wiele.

A jak mam zajść w ciążę od seksu raz w miesiącu w sobotę??no góra 2. Bo tylko wtedy on wypoczety po całym tygodniu wstawiania o 4,ja nie jestem w pracy i dziecko śpi...jak nie czuć presji kiedy ma się 37 lat??

Tak wiem. Rzuca mi się na mózg ta chęć posiadania 2 dziecka. Łatwo się mówi-wyluzuj. Tylko każda z nas tu robi testy owu mierzy temperature chodzi po lekarzach czeka na @ wyszukuje objawy ciąży lub robi testy ciążowe i szuka cienia 2 kreski...

Odpuścić i nie myśleć o tym to chyba tylko małolaty i patole potrafią...[emoji20]

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry