reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ooooooo kur....cze nie ciekawe by to bylo ....
A czy to moze tak z dnia na.dzien sie zmienic bo ja w tamtym miesiacu robilam wszystkie badania łącznie z usg i bylo wszystko w porzadku ....hmmmmm no to teraz juz sama.nie wiem.co jest :-(
No i czy jesli te pecherzyki by nie pekaly czy nie wiązało by sie to wtedy z jakimś bólem??? Nie wiem.pierwszy raz mam.taka sytuacje nawet podczas pierwszych staran z córką tak nie mialam a tez w kazdym kolejnym.cyklu mialam nadzieje ze.sie udalo ...

No ja tez w szoku byłam.
U mnie żadnych dolegliwości bólowych nie było, tylko połowa cyklu i objawy ciążowe. W grudniu byłam pewna ze w ciąży jestem. Tylko te wczesne objawy mnie dziwiły. W kolejnym cyklu miałam brać luteinę od połowy cyklu ale nie wzięłam i zaszłam mimo to [emoji6]

f2w3rjjgpsehityp.png

reklama
Nie rozumiem tylko dlaczego Tobie się ciągle nie chce, bo piszesz o mężu, ale jednocześnie sama ciągle zaznaczasz, że już Ci się nie chce, to jak to wygląda?

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Bo też już mi zbrzydł ten prokreacyjny seks. Ale z racji tego że naprawdę ciężko jest nam być razem w tym samym miejscu o tym samym czasie i jeszcze wypoczęci i chętni to chciałam wykorzystać te dni płodne które akurat cudem przypadły na moje wole i M miał urlop...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja uważam, że najlepiej jest jak się uprawia seks co dwa dni. Wtedy facet nam się nie zajedzie, a i owu nie przegapimy.
Ja tak zaszłam w ciąże. Od 10 dnia cyklu do 22 seks co drugi dzień. A to, że straciłam ciąże to już inna bajka :p
Co 2 dni nie zdało egzaminu. Plemniki chyba mało żywotne. Lub inne czynniki...
Zresztą są różne teorie...co 2 co 3 codziennie...a praktyka sobie...

Jutro ale nie widzę większego sensu w tym niestety. Ja, ja straciłam nadzieję.
Ale przynajmniej znam przyczynę i będę się leczyć. Tylko nie wiem czy chce znowu próbować. Ale tutaj dam sobie czas.
Ja nie chce pisać o moich smutach wam tu, to ma być wątek radosny i szczęśliwy takiego go mam w sercu. Was takie mam w sercu bo jesteście super [emoji173] ogromnie się cieszę że we wrześniu do was dołączyłam :)
Nie gadaj głupot, jak masz problem, albo jest Ci smutno, to pisz :-) to jest radosny wątek, ale też od tego, żeby się wzajemnie podnosić na duchu :-)

No nie do końca nie daje...sobotę i niedzielę wszystko ok. Przyjemny seksik w miarę szybko. W poniedziałek nawet 2 razy. A wczoraj rano...ciężko szło. I koniec końców skończył na zewnątrz...mieliśmy nadrobić wieczorem...no i niby początek ok ale nie było finału...wystrzelał już wszystko przez te 3 dni??

Może po prostu czuł presję i dlatego tak.

Bo też już mi zbrzydł ten prokreacyjny seks. Ale z racji tego że naprawdę ciężko jest nam być razem w tym samym miejscu o tym samym czasie i jeszcze wypoczęci i chętni to chciałam wykorzystać te dni płodne które akurat cudem przypadły na moje wole i M miał urlop...

Rozumiem, ale z takim podejściem może być Ci ciężko zajść w ciążę. Jak będziecie robić to z musu, nawet nie macie z tego przyjemności, tylko typowo zadaniowo. Jak tak szybko się zniechecisz, to dopiero problem może się pojawić, bo głowa robi wiele.

Może po prostu czuł presję i dlatego tak.

Rozumiem, ale z takim podejściem może być Ci ciężko zajść w ciążę. Jak będziecie robić to z musu, nawet nie macie z tego przyjemności, tylko typowo zadaniowo. Jak tak szybko się zniechecisz, to dopiero problem może się pojawić, bo głowa robi wiele.

A jak mam zajść w ciążę od seksu raz w miesiącu w sobotę??no góra 2. Bo tylko wtedy on wypoczety po całym tygodniu wstawiania o 4,ja nie jestem w pracy i dziecko śpi...jak nie czuć presji kiedy ma się 37 lat??

Tak wiem. Rzuca mi się na mózg ta chęć posiadania 2 dziecka. Łatwo się mówi-wyluzuj. Tylko każda z nas tu robi testy owu mierzy temperature chodzi po lekarzach czeka na @ wyszukuje objawy ciąży lub robi testy ciążowe i szuka cienia 2 kreski...

Odpuścić i nie myśleć o tym to chyba tylko małolaty i patole potrafią...[emoji20]

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry