Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wrzuć wyniki wraz z normami[emoji6]to kiepsko. Wit z grupy b i wit.c oraz kwas foliowy poprawia wchłanianie/przyswajanie[emoji6]Odzywiam się właściwie, ja od dziecka nie przyswajam żelaza.
![]()
A czemu to nie? Owszem lepiej w diecie ale przy silnej anemii sama dieta nic nie da na początku. Nieraz i zastrzyki trzeba.
Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Akurat hemoglobiny mam podobne[emoji6]11.2-15.7 ale dla facetów już 13.7-17.5 Lavin już wyjaśniła że inne jednostki podane[emoji6]Joaszka tak piszę o żelazie, normy hemoglobiny mam 12-16
Ja mam kompletny. I żelazo zlecone przez lekarza. Wraz z wit c kwasem foliowym i kompleks wit b na poprawę wchłaniania. Tylko u mnie @ są obfite i niski pozimo żelaza będzie dopóki nie ogarnęła tematu @ a to dopiero po ciąży bo teraz ani tabletki anty ani mirena nie wchodzą w grę[emoji6]Dlatego interpretować wyniki można mając komplet badań, a nie tylko morfologię.
A zaraz sprawdzę co mam. Ale ja mam cały kompleks wit.b + kwas foliowy 600A i jeśli bym mogła polecić sprawdzać formę Wit b12 przy suplementacji. Dużo lepiej wchłania się methylcobalamina niż cyjanocobalamina![]()
Jak Ty się czujesz?Bulbasku, gratuluje z calego serca, trzymam kciuki zeby wszystko bylo w porzadku[emoji1364] bedzie dobrze!
Marc 6 dni do @ to ani test ani beta najprawdopodobniej nie wyjdzie! Wiem łatwo mówić ale tak jest, ja zrobiłam test 4 dni przed @ i był negatyw, pierwszy pozytywny wyszedł dzien przed @.
Owulacyjnymi bym sie w ogole nie sugerowała, tak jak mówią dziewczyny, mogło być jeszcze jakieś stężenie lh.
StorAnia, piękne kwiaty od corci[emoji7]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
GratulacjeDziewczyny, jesteście Kochane. Mąż jeszcze nie wie. Poczekam. Chyba, że Nie wytrzymam. Oszalalam. Zrobię w niedzielę jeszcze test. Na razie czuję się wspaniale. tzn oprócz napuchnietych piersiwe wtorek musiała być implantacja. Miałam dreszcze, potem mi było gorąco. Straszne osłabienie. W środę 8dpo ból głowy i mdłości. Nie mierze temp ani szyjki. W tym cyklu 1 raz testy owu. Owu 18 dc a Przytulanki 16, 17,18,19 dc. Wcześniejsze chyba nie mają wpływu.
Ja mam kompletny. I żelazo zlecone przez lekarza. Wraz z wit c kwasem foliowym i kompleks wit b na poprawę wchłaniania. Tylko u mnie @ są obfite i niski pozimo żelaza będzie dopóki nie ogarnęła tematu @ a to dopiero po ciąży bo teraz ani tabletki anty ani mirena nie wchodzą w grę[emoji6]
Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom