reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dziewczynki, mam wyniki prolaktyny 344ulU/ml, normy mam podane 102-496, niby w normie się mieści, ale nie wiem jak to do fazy cyklu przełożyć.

A tak poza tym to oczywiście mam anemie, tak jak myślałam, więc po weekendzie muszę się zapisać do rodzinnej po żelazo. Tsh 2,300 ulU/ml, norma 0,27-4,2.

qdkkx1hpzei65q7s.png
Tsh-niby mieści się wynik w normach ale dla kobiet starających się o dziecko powinien być poniżej 2...

Jaki masz poziom żelaza? Ja miałam 16 przy normie min.50...biorę 2 razy dziennie Tarydyferon i kompleks wit.b wraz z kwasem foliowym. Jeszcze wit.c ułatwia wchłanianie

U mnie przez te miesiaczki obfite tak nisko żelazo...a z prolaktyna to nie wiem. Powinnaś mieć podane normy dla każdej fazy cyklu...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Bulbasku, gratuluje z calego serca, trzymam kciuki zeby wszystko bylo w porzadku[emoji1364] bedzie dobrze!
Marc 6 dni do @ to ani test ani beta najprawdopodobniej nie wyjdzie! Wiem łatwo mówić ale tak jest, ja zrobiłam test 4 dni przed @ i był negatyw, pierwszy pozytywny wyszedł dzien przed @.
Owulacyjnymi bym sie w ogole nie sugerowała, tak jak mówią dziewczyny, mogło być jeszcze jakieś stężenie lh.
StorAnia, piękne kwiaty od corci[emoji7]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tsh-niby mieści się wynik w normach ale dla kobiet starających się o dziecko powinien być poniżej 2...

Jaki masz poziom żelaza? Ja miałam 16 przy normie min.50...biorę 2 razy dziennie Tarydyferon i kompleks wit.b wraz z kwasem foliowym. Jeszcze wit.c ułatwia wchłanianie

U mnie przez te miesiaczki obfite tak nisko żelazo...a z prolaktyna to nie wiem. Powinnaś mieć podane normy dla każdej fazy cyklu...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
7,7, norma 8,8-27. Po ciąży miałam jakoś 3 lub 4, to w ogóle nisko było, wtedy się bardzo źle czułam. Ja przy takim wyniku jestem ciągle śpiąca, mam zawroty głowy itp, a to wcale nie jest aż tak dużo poniżej normy.

qdkkx1hpzei65q7s.png

Dziewczynki, mam wyniki prolaktyny 344ulU/ml, normy mam podane 102-496, niby w normie się mieści, ale nie wiem jak to do fazy cyklu przełożyć.

A tak poza tym to oczywiście mam anemie, tak jak myślałam, więc po weekendzie muszę się zapisać do rodzinnej po żelazo. Tsh 2,300 ulU/ml, norma 0,27-4,2.

qdkkx1hpzei65q7s.png

Lanvin jeżeli mogę coś doradzi, suplementacja żelazem nie jest zalecana. Najlepiej dorzucić do diety czerwone mięso dobrej jakości, wątróbkę, a z suplementacji chlorella albo spirulina i laktoferyna (jest bardzo bezpieczna w ciąży). Dobadałabym też ferrytynę :)

@StorAnia ale super córa niespodziankę zrobiła :) Kochana ❤ nie składam życzeń bo jeszcze 2 dni :)

qdkkx1hpzei65q7s.png
Nie mam pojęcia co do prolaktyny niby w normie ale bliżej górnej granicy musiałabyś się skonsultować z lekarzem. Chociaż Ty kochana niedawno tabletki odstawilas więc mogą hormony szaleć jeszcze.
Tsh troszkę wysokie na ciazowe bo najlepiej jak jest do 1 lub max 1.5 chociaż mieści się w normie i jest ładne jak na osobę, która nie myśli o dziecku (niedoczynne dziewczyny pewnie zazdroszczą wyniku ;)) :) lekarzem nie jestem. A badał as ft3 i ft4? Bo w sumie sam wynik tsh nie do końca mówi o chorobach tarczycy ale jak mówię lepiej się z lekarzem skonsultować.

reklama
Do góry