reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dziewczynki, mam wyniki prolaktyny 344ulU/ml, normy mam podane 102-496, niby w normie się mieści, ale nie wiem jak to do fazy cyklu przełożyć.

A tak poza tym to oczywiście mam anemie, tak jak myślałam, więc po weekendzie muszę się zapisać do rodzinnej po żelazo. Tsh 2,300 ulU/ml, norma 0,27-4,2.

qdkkx1hpzei65q7s.png
Tsh-niby mieści się wynik w normach ale dla kobiet starających się o dziecko powinien być poniżej 2...

Jaki masz poziom żelaza? Ja miałam 16 przy normie min.50...biorę 2 razy dziennie Tarydyferon i kompleks wit.b wraz z kwasem foliowym. Jeszcze wit.c ułatwia wchłanianie

U mnie przez te miesiaczki obfite tak nisko żelazo...a z prolaktyna to nie wiem. Powinnaś mieć podane normy dla każdej fazy cyklu...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Bulbasku, gratuluje z calego serca, trzymam kciuki zeby wszystko bylo w porzadku[emoji1364] bedzie dobrze!
Marc 6 dni do @ to ani test ani beta najprawdopodobniej nie wyjdzie! Wiem łatwo mówić ale tak jest, ja zrobiłam test 4 dni przed @ i był negatyw, pierwszy pozytywny wyszedł dzien przed @.
Owulacyjnymi bym sie w ogole nie sugerowała, tak jak mówią dziewczyny, mogło być jeszcze jakieś stężenie lh.
StorAnia, piękne kwiaty od corci[emoji7]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tsh-niby mieści się wynik w normach ale dla kobiet starających się o dziecko powinien być poniżej 2...

Jaki masz poziom żelaza? Ja miałam 16 przy normie min.50...biorę 2 razy dziennie Tarydyferon i kompleks wit.b wraz z kwasem foliowym. Jeszcze wit.c ułatwia wchłanianie

U mnie przez te miesiaczki obfite tak nisko żelazo...a z prolaktyna to nie wiem. Powinnaś mieć podane normy dla każdej fazy cyklu...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
7,7, norma 8,8-27. Po ciąży miałam jakoś 3 lub 4, to w ogóle nisko było, wtedy się bardzo źle czułam. Ja przy takim wyniku jestem ciągle śpiąca, mam zawroty głowy itp, a to wcale nie jest aż tak dużo poniżej normy.

qdkkx1hpzei65q7s.png

Dziewczynki, mam wyniki prolaktyny 344ulU/ml, normy mam podane 102-496, niby w normie się mieści, ale nie wiem jak to do fazy cyklu przełożyć.

A tak poza tym to oczywiście mam anemie, tak jak myślałam, więc po weekendzie muszę się zapisać do rodzinnej po żelazo. Tsh 2,300 ulU/ml, norma 0,27-4,2.

qdkkx1hpzei65q7s.png

Lanvin jeżeli mogę coś doradzi, suplementacja żelazem nie jest zalecana. Najlepiej dorzucić do diety czerwone mięso dobrej jakości, wątróbkę, a z suplementacji chlorella albo spirulina i laktoferyna (jest bardzo bezpieczna w ciąży). Dobadałabym też ferrytynę :)

@StorAnia ale super córa niespodziankę zrobiła :) Kochana ❤ nie składam życzeń bo jeszcze 2 dni :)

qdkkx1hpzei65q7s.png
Nie mam pojęcia co do prolaktyny niby w normie ale bliżej górnej granicy musiałabyś się skonsultować z lekarzem. Chociaż Ty kochana niedawno tabletki odstawilas więc mogą hormony szaleć jeszcze.
Tsh troszkę wysokie na ciazowe bo najlepiej jak jest do 1 lub max 1.5 chociaż mieści się w normie i jest ładne jak na osobę, która nie myśli o dziecku (niedoczynne dziewczyny pewnie zazdroszczą wyniku ;)) :) lekarzem nie jestem. A badał as ft3 i ft4? Bo w sumie sam wynik tsh nie do końca mówi o chorobach tarczycy ale jak mówię lepiej się z lekarzem skonsultować.

reklama
Do góry