reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Odzywiam się właściwie, ja od dziecka nie przyswajam żelaza.

qdkkx1hpzei65q7s.png
Wrzuć wyniki wraz z normami[emoji6]to kiepsko. Wit z grupy b i wit.c oraz kwas foliowy poprawia wchłanianie/przyswajanie[emoji6]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Dlatego interpretować wyniki można mając komplet badań, a nie tylko morfologię.
Ja mam kompletny. I żelazo zlecone przez lekarza. Wraz z wit c kwasem foliowym i kompleks wit b na poprawę wchłaniania. Tylko u mnie @ są obfite i niski pozimo żelaza będzie dopóki nie ogarnęła tematu @ a to dopiero po ciąży bo teraz ani tabletki anty ani mirena nie wchodzą w grę[emoji6]

A i jeśli bym mogła polecić sprawdzać formę Wit b12 przy suplementacji. Dużo lepiej wchłania się methylcobalamina niż cyjanocobalamina :)
A zaraz sprawdzę co mam. Ale ja mam cały kompleks wit.b + kwas foliowy 600

A jednak tą cyjano...no trudno. Tu wszystko jest w 1 tab.nie chce mi się kilku różnych łykać. I tak jak stara baba jakieś tabletki muszę brać...

Ostatnia edycja:
Bulbasku, gratuluje z calego serca, trzymam kciuki zeby wszystko bylo w porzadku[emoji1364] bedzie dobrze!
Marc 6 dni do @ to ani test ani beta najprawdopodobniej nie wyjdzie! Wiem łatwo mówić ale tak jest, ja zrobiłam test 4 dni przed @ i był negatyw, pierwszy pozytywny wyszedł dzien przed @.
Owulacyjnymi bym sie w ogole nie sugerowała, tak jak mówią dziewczyny, mogło być jeszcze jakieś stężenie lh.
StorAnia, piękne kwiaty od corci[emoji7]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Jak Ty się czujesz?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, jesteście Kochane. Mąż jeszcze nie wie. Poczekam. Chyba, że Nie wytrzymam. Oszalalam. Zrobię w niedzielę jeszcze test. Na razie czuję się wspaniale. tzn oprócz napuchnietych piersi :) we wtorek musiała być implantacja. Miałam dreszcze, potem mi było gorąco. Straszne osłabienie. W środę 8dpo ból głowy i mdłości. Nie mierze temp ani szyjki. W tym cyklu 1 raz testy owu. Owu 18 dc a Przytulanki 16, 17,18,19 dc. Wcześniejsze chyba nie mają wpływu.
Gratulacje

Bulbasek wielkie gratulacje.

Dziewczyny proszę pomyślcie o mnie cieplutko, jutro chce testować. Okres powinnam mieć wczoraj. Dziś też cisza. Latam non stop do kibelka bo mam mokro.
Innych objawów nie wkrecam sobie.

Jutro zatestuje, dziś już nie mam jak.
Bulbasek post trochę mnie zmotywował bo miałam owu przed nią.
Dałaś mi nadzieję kochana.

reklama
Ja mam kompletny. I żelazo zlecone przez lekarza. Wraz z wit c kwasem foliowym i kompleks wit b na poprawę wchłaniania. Tylko u mnie @ są obfite i niski pozimo żelaza będzie dopóki nie ogarnęła tematu @ a to dopiero po ciąży bo teraz ani tabletki anty ani mirena nie wchodzą w grę[emoji6]

Joaszka ja tego nie podważam :)
Mam po prostu inne podejście do tematu zdrowia, uważam, że zawsze trzeba szukać przyczyny danego stanu rzeczy, a lekarze (nie wszyscy), często idą na łatwiznę. Pomijam kwestie genetyczne, bo to inna bajka.

Przez komplet badań mam na myśli też poziomy elektrolitów, niektórych witamin, nadnercza, trzustkę itd.
Niestety mało kogo stać, żeby regularnie robić tak dokładne badania, a szkoda bo to powinien być standard, zagwarantowany przez służbę zdrowia.

Do góry