reklama
Joaszka
Fanka BB :)
Wrzuć wyniki wraz z normami[emoji6]to kiepsko. Wit z grupy b i wit.c oraz kwas foliowy poprawia wchłanianie/przyswajanie[emoji6]Odzywiam się właściwie, ja od dziecka nie przyswajam żelaza.
Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Verq
A czemu to nie? Owszem lepiej w diecie ale przy silnej anemii sama dieta nic nie da na początku. Nieraz i zastrzyki trzeba.
Dlatego interpretować wyniki można mając komplet badań, a nie tylko morfologię.
Joaszka
Akurat hemoglobiny mam podobne[emoji6]11.2-15.7 ale dla facetów już 13.7-17.5 Lavin już wyjaśniła że inne jednostki podane[emoji6]Joaszka tak piszę o żelazie, normy hemoglobiny mam 12-16
Joaszka
Ja mam kompletny. I żelazo zlecone przez lekarza. Wraz z wit c kwasem foliowym i kompleks wit b na poprawę wchłaniania. Tylko u mnie @ są obfite i niski pozimo żelaza będzie dopóki nie ogarnęła tematu @ a to dopiero po ciąży bo teraz ani tabletki anty ani mirena nie wchodzą w grę[emoji6]Dlatego interpretować wyniki można mając komplet badań, a nie tylko morfologię.
Joaszka
A zaraz sprawdzę co mam. Ale ja mam cały kompleks wit.b + kwas foliowy 600A i jeśli bym mogła polecić sprawdzać formę Wit b12 przy suplementacji. Dużo lepiej wchłania się methylcobalamina niż cyjanocobalamina
A jednak tą cyjano...no trudno. Tu wszystko jest w 1 tab.nie chce mi się kilku różnych łykać. I tak jak stara baba jakieś tabletki muszę brać...
Ostatnia edycja:
Jak Ty się czujesz?Bulbasku, gratuluje z calego serca, trzymam kciuki zeby wszystko bylo w porzadku[emoji1364] bedzie dobrze!
Marc 6 dni do @ to ani test ani beta najprawdopodobniej nie wyjdzie! Wiem łatwo mówić ale tak jest, ja zrobiłam test 4 dni przed @ i był negatyw, pierwszy pozytywny wyszedł dzien przed @.
Owulacyjnymi bym sie w ogole nie sugerowała, tak jak mówią dziewczyny, mogło być jeszcze jakieś stężenie lh.
StorAnia, piękne kwiaty od corci[emoji7]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
GratulacjeDziewczyny, jesteście Kochane. Mąż jeszcze nie wie. Poczekam. Chyba, że Nie wytrzymam. Oszalalam. Zrobię w niedzielę jeszcze test. Na razie czuję się wspaniale. tzn oprócz napuchnietych piersi we wtorek musiała być implantacja. Miałam dreszcze, potem mi było gorąco. Straszne osłabienie. W środę 8dpo ból głowy i mdłości. Nie mierze temp ani szyjki. W tym cyklu 1 raz testy owu. Owu 18 dc a Przytulanki 16, 17,18,19 dc. Wcześniejsze chyba nie mają wpływu.
zapmarta
Karolkowa mama
Bulbasek wielkie gratulacje.
Dziewczyny proszę pomyślcie o mnie cieplutko, jutro chce testować. Okres powinnam mieć wczoraj. Dziś też cisza. Latam non stop do kibelka bo mam mokro.
Innych objawów nie wkrecam sobie.
Jutro zatestuje, dziś już nie mam jak.
Bulbasek post trochę mnie zmotywował bo miałam owu przed nią.
Dałaś mi nadzieję kochana.
Dziewczyny proszę pomyślcie o mnie cieplutko, jutro chce testować. Okres powinnam mieć wczoraj. Dziś też cisza. Latam non stop do kibelka bo mam mokro.
Innych objawów nie wkrecam sobie.
Jutro zatestuje, dziś już nie mam jak.
Bulbasek post trochę mnie zmotywował bo miałam owu przed nią.
Dałaś mi nadzieję kochana.
reklama
Verq
Ja mam kompletny. I żelazo zlecone przez lekarza. Wraz z wit c kwasem foliowym i kompleks wit b na poprawę wchłaniania. Tylko u mnie @ są obfite i niski pozimo żelaza będzie dopóki nie ogarnęła tematu @ a to dopiero po ciąży bo teraz ani tabletki anty ani mirena nie wchodzą w grę[emoji6]
Joaszka ja tego nie podważam
Mam po prostu inne podejście do tematu zdrowia, uważam, że zawsze trzeba szukać przyczyny danego stanu rzeczy, a lekarze (nie wszyscy), często idą na łatwiznę. Pomijam kwestie genetyczne, bo to inna bajka.
Przez komplet badań mam na myśli też poziomy elektrolitów, niektórych witamin, nadnercza, trzustkę itd.
Niestety mało kogo stać, żeby regularnie robić tak dokładne badania, a szkoda bo to powinien być standard, zagwarantowany przez służbę zdrowia.